Undersökning: Många av Nordfronts läsare är icke-religiösa

VECKANS FRÅGA. Förra veckans omröstning är nu avslutad och vi kan med resultatet fastslå att majoriteten av Nordfronts läsare inte bekänner sig till någon av de ”stora” världsreligionerna.

veckans-fråga-2016-04-25Det alternativ som fick flest röster var Ateism / agnosticism med 34% av alla röster. Man kan väl dock tillägga att majoriteten av Nordfronts läsare faktiskt bekänner sig till någon form av religion. Sammanlagt har 66% av läsarna svarat att man bekänner sig till någon form av religion.

Av de religiösa åskådningarna är den nordiska asatron det överlägset största alternativet med över en fjärdedel av alla röster. Kristendomen med protestantismen och katolicismen samlade tillsammans ihop 19% av rösterna och protestantismen slog katolicismen (14% mot 5%). Alternativet ”annat” kom på en stark tredjeplats av de som ansåg sig religiösa. Bland annat kommentatorn Jürgen skriver att han bekänner sig till ”Nationalsocialismen/Blodet/Livet”, många andra är också inne på ett liknande resonemang.

Lite förvånande kan vi konstatera att Nordfront har ett antal judiska läsare också. Alternativet ”judendom” fick faktiskt 2% av rösterna och hamnade inte ens på en sistaplats i omröstningen.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om