Undersökning: SVT värst på Fake News

VECKANS FRÅGA. Svenska staten anses tillhandahålla den medieaktör som är värst på Fake News.

Alternativmedia har på senare tid anklagats av ett enat system för ”falska nyheter” eller till och med ”desinformation”. Myndigheter som MSB menar att alternativmedia utgör ett hot mot Sverige och att mainstream-media istället utgör grunden i vår ”demokrati”.

De som lever i verkligheten kan dock snabbt se att de medieaktörer som utgör grunden i det rådande systemet är så lögnaktiga att de blir en parodi på sig själva. Särskilt kring frågor om invandring, i försvar för den globala världsordningen och när det kommer till att beskriva oppositionen.

Nordfront frågade sina läsare vilken medieaktör de anser vara värst på Fake News och där blev SVT störst med 30 procent, följt av Aftonbladet på 24 procent.

Det blev även en ganska jämn historia mellan staten och de judiskt ägda aktörerna Schibstedt och Bonnier. Staten (SVT och SR) fick sammanlagt 34 procent av rösterna medan Bonnier (DN, Expressen och TV4) fick 29 procent och Schibstedt (Aftonbladet och SvD) 25 procent.

I kommentarerna resonerade flera så att SVT är värst för att de genom sin Fake News-verksamhet sviker medborgarna och sitt uppdrag på ett sätt som privata aktörer inte gör. Joss skrev:

Det blir knasigt att kritisera någon för att driva sina egna intressen.

Men SvTs hela existens går ut på att inte driva särintressen. De låtsas vara objektiva. Vilket är det sista de är. Så falska nyheter i SvT är mycket mycket värre än i Schiebstedt.

Och Jan Hjelm, som pendlade mellan SVT och DN, skrev:

Jag är lite kluven i min bedömning. SVT når så otroligt många och har dessutom det visuella vapnet på sin sida och riggade debattprogram som ska spegla en påhittad konflikt. Men DN är lika illa då de sätter ramarna för politiker, opinionsbildare, debattörer, myndighetspersoner och hela landets tidningsredaktioner.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan

Jag röstar på SVT då de når flest människor där bild och ljud gör lögnen trovärdig för folk flest som fortfarande tror på MSM, vilket de flesta gör.

Karl A
Karl A
2 år sedan

Samma här. Egentligen är de lika goda kålsupare allihopa, men SVT är genom sin publikbredd och genomslagskraft mycket försåtligare. Fast TV4 borde också ha varit med som ett alternativ.

Men jag måste ändå gen en eloge till SVT och deras nyhetsuppläsare för deras ”yrkesskicklighet”. Jag skulle inte kunna hålla mig för skratt av att sitta dagarna i ända och ljuga i direktsändning.

”Fast TV4 borde också ha varit med som ett alternativ.” Helt korrekt, och lite olyckligt att vi missade det. Har lagt in TV4 som svarsalternativ nu. /Redaktionen

Rokviken
Rokviken
2 år sedan

Ja, det kan nog vara så. För våra äldre tittar mycket på dessa stasikanaler oavsett om de är klara i huvudet eller dementa.

Anders Jonsson
Anders Jonsson
2 år sedan

All JUDE-media är lika illa. Jag röstade på DN av personliga skäl. Låt mig förklara: På 1970-talet när jag var liten pojk (jag är född 1965) sade en släkting till mig som på den tiden var en progressiv centerpartist ( men som egentligen var en bra man) att om man skulle få veta hur världen verkligen fungerade skulle man läsa Dagens Nyheter. Så därför prenumererade han på den trots att han bodde i Ånge. Jag har ingen kontakt med honom i dag, men hans åsikt visar hur det har varit ställt med (((mediainformationen))) i vårt land på den ”gamla goda… Läs mer »

Rokviken
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Anders Jonsson

Tack för din historia och erfarenhet.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
2 år sedan

Jag är lite kluven i min bedömning. SVT når så otroligt många och har dessutom det visuella vapnet på sin sida och riggade debattprogram som ska spegla en påhittad konflikt. Men DN är lika illa då de sätter ramarna för politiker, opinionsbildare, debattörer, myndighetspersoner och hela landets tidningsredaktioner. Alla som vill debattera och påverka folket utan att misstänkas hamna utanför åsiktskorridoren känner först av vart vinden blåser för tillfället genom att först kolla vad DN anser. DN är ett städat finrum där kontakter knyts. SVT är hela vänsterns lekstuga där folket dessutom tvingas föda rödingarna och betala sin indoktrinering via… Läs mer »

Joss
Joss
2 år sedan

Idag är det nog Schiebstedt. Men jag svarade SvT. Därför att privatägd media är propagandamedia, det är ju hela poängen med att äga media. Att judemedia propagerar för sånt som judar vill ha är lika självklart som att Nordfront propagerar för vad vi nordeuropeer vill ha (ok, jag har inte samma politiska uppfattningar som Motståndsrörelsen, men ni fattar poängen). Det blir knasigt att kritisera någon för att driva sina egna intressen. Men SvTs hela existens går ut på att inte driva särintressen. De låtsas vara objektiva. Vilket är det sista de är. Så falska nyheter i SvT är mycket mycket… Läs mer »