Två av tre: Bonnier har mest makt i Sverige

VECKANS FRÅGA. Bonnier är den aktör inom Sverige som har mest makt och är den som dikterar politiken.

Enligt regeringsformen utgår all makt i Sverige från folket. Folket väljer sedan sina representanter till riksdagen, landets lagstiftande organ, som är överordnad regeringen, som i sin tur styr över myndigheterna. Med andra ord borde folket, riksdagen eller regeringen vara den aktör som har mest makt i Sverige.

I Sverige finns dock en annan aktör som vare sig är folkvald eller som folket har insyn i – massmedia. Massmedia styrs, i såväl ägarkoncentration som i inflytande, av den judiska mediekoncernen Bonnier.

Det är denna aktör som Nordfronts läsare anser ha mest makt över Sverige. Hela 66 procent menar att det är Bonnier som har mest makt, att jämföra med 6 procent för det namngivna alternativ som kom närmast (”Folket”).

16 procent har röstat ”Annan aktör”. En av dem som var inne på att det kan vara en annan aktör var Karl A som skrev i kommentarsfältet:

Frågan är om det är Bonnier, Wallenberg eller någon annan ljusskygg aktör som vi inte känner till. Den nuvarande statsministern fick åka i Wallenbergs privatjet till Bilderbergmötet för att skolas in och sen var det även Wallenberg som ledsagade honom till mötet med Trump häromveckan, något som t.o.m. vissa systemjournalister reagerade över.

På sociala medier har även bankerna lyfts fram av flera personer.  Förutom att bankerna kontrollerar staterna i sig har vi i Sverige fått en situation där banker även avgör vilka politiska organisationer som får inneha bankkonton för att därmed kunna ta emot donationer. Nordiska motståndsrörelsen har stängts ner av samtliga stora banker i Sverige.

Om Bonniers makt
Bonnier har en lång tradition av att påverka svensk politik. Åren innan 1975 anordnade Bonnier-tidningarna Dagens Nyheter och Expressen en mångårig pressdebatt som ledde till en statlig utredning och att Sverige införde det mångkulturella samhället.

Det var Bonniers chefredaktör Peter Wolodarski som fick statliga SVT att gå ut med interna riktlinjer om att public service-kanalen inte ska låta så kallade extremister få komma till tals i debatt. Wolodarski och Dagens Nyheter (Bonnier) ingår även i den SVT-redaktion som ska bekämpa ”fake news” under valrörelsen.

De senaste veckorna har Bonnier-tidningarna DN och Expressen via en massiv kampanj mot yttrandefriheten fått IT-jätten Google, som bland annat äger Youtube, att kraftigt censurera sökresultat och videor av en viss politisk åsikt eller aktör. Värt att påpeka är att en del kritiker menar att Bonnier här utför sitt censuruppdrag av den sittande regeringen.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Bonnier av de listade. De beslutade om att Sverige skulle upphöra och bli en multikulturell stat. Under EU dessutom. Bonnier bestämde att invasionspolitiken måste bejakas. Bonnier sköter censuren i landet.

Egentligen är det inte Bonnier i sig som har mest makt i Sverige utan deras rasfränder som finns globalt. Men de förmedlar makten som utgår från Herrefolket.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Som i alla brottssyndikat är det svårt för utomstående att peka ut vem som har den reella makten. Så länge affärerna går bra och pengarna rullar in håller alla sams och är glada och nöjda – det är först när affärerna börjar gå dåligt och de börjar hugga varandra i ryggen som kan ana vem som har störst makt.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Frågan är om det är Bonnier, Wallenberg eller någon annan ljusskygg aktör som vi inte känner till. Den nuvarande statsministern fick åka i Wallenbergs privatjet till Bilderbergmötet för att skolas in och sen var det även Wallenberg som ledsagade honom till mötet med Trump häromveckan, något som t.o.m. vissa systemjournalister reagerade över.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl A

Ärligt talat! Folket har 100% makt. Folket väljer riksdag och riksdagen i sin tur utser statsminister som bildar regering. Bonnier är judar och därmed fiender. Man kan inte skylla på fienden att man själv är en förlorare. Allt ansvar ligger på den svenska befolkningen. Om jag vaknar med baksmälla imorgon så är det mitt eget fel, inte grannens fel eller arbetsgivarens fel eller regeringens fel osv osv.. Vi kommer INGENSTANS om vi ständigt ska skylla vårt totala nederlag på fienden! Fienden är inte problemet för det svenska folket. Problemet är förrädarna och förrädarna är släktingar, grannar och arbetskamrater…dvs nära 100%… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

På ett sätt har Du rätt – men baksmällaren är spritens fel. Vem har gett Dig den eller sålt den till Dig? Vem eller vilka står bakom dekadensen, lögnerna som söver det svenska folket med förtryck och ideliga nya ”lagar” som förslummar våra svenska barn i skolan med tjatet om värdesättningar? Vilka är det som förföljer oss som vill väcka detta förut så vackra folk ur rasblandnings propagandan som median förmedlar med sin musik, litteratur med påträngande medel när vår sanning och upplysning kriminaliseras av VEM? VILKA? Den sexuddiga stjärnans makt är förödande – vi skyller inte på den –… Läs mer »

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
2 år sedan
Reply to  Vera

Jag håller med dig Vera till 100 % och jag älskar din sista mening:Att vi nationalsocialister ska rädda vårt folk och inte fördöma dem som är helt vilsna och hjärntvättade.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Du har helt rätt där, även om Veras infallsvinkel också är beaktansvärd. Man kan inte skylla allting, alla sina tillkortakommanden på andra. Vi har alla ett personligt val; väljer vi flaskan och TV:n framför ansvaret så är vi sämre än boskap och förtjänar vårt öde. Här befinner sig tyvärr 90% av det svenska folket. Om det sen beror på endast hjärntvätt eller en kombination av olika åtgärder är mindre intressant i sammanhanget.

Hur räddar man en suicid person vars enda ”livsdröm” är att begå självmord?

Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
2 år sedan

Valde ”Annan aktör” = Judisk maktrörelsen. Vilken Bonnier förvisso är en del av.

Johan
Nybörjare
Johan
2 år sedan

Jag röstade folket för om folket INTE erkänner Bonniers makt då har dom ingen makt. Därför måste vi skapa enighet inom och under nationalsocialistisk fana..!

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Johan

Helt riktigt!