1 MAJ: Undersökning: Ännu fler meddelar att de kommer

VECKANS FRÅGA. Att det blir två massiva demonstrationer under 1 maj är nu allt mer sannolikt då ännu fler aviserat att de kommer.

Förra veckans fråga ställde Nordfront frågan till sina läsare hur många som kommer till 1 maj.

Då var 541 personer garanterade deltagare, 211 förmodade deltagare och hela 245 fortfarande osäkra.

Tidigare undersökningar visar att ungefär 30-40 procent fler än de som säger att de garanterat kommer också dyker upp på platsen. Detta kan bero på att det kan ta tid för en del att bestämma sig och att inte alla deltar i undersökningen.

Nu ökar deltagarantalet
Och nu en vecka efter den förra undersökningen avslutats verkar något ha hänt.

När Nordfront ställer frågan varför läsaren kommer till 1 maj har 741 personer svarat att de kommer, vilket innebär att drygt hälften av de förmodade/osäkra har bestämt sig eller att nya tillkommit.

En förklaring till detta kan vara att Nordfront nu gått ut med ny information. Bland annat har äntligen bägge demonstrationerna fått polistillstånd och en talarlista har publicerats. Hela tio talare, varav fyra gör debut i större sammanhang, kommer att tala i Ludvika och Boden.

Vill visa att det nationella motståndet växer
Flest människor som svarat varför de kommer att delta på första maj uppger att de vill visa att det nationella motståndet växer.

35 procent av samtliga personer som deltagit i undersökningen har svarat detta medan 17 procent kommer för att Nordiska motståndsrörelsen är den sanna arbetarrörelsen.

I kommentarsfältet meddelar de båda äldre personerna Vera Oredsson (90) och Christian Hamilton (71) att de kommer. Utöver detta är två av talarna, Bo Nilsson i Boden och Jörgen Kromann i Ludvika 71 respektive 70 år. Med andra ord finns inga ursäkter för exempelvis en ung man att inte delta.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
André DevecseriChristian HamiltonAnnaHarald BafastVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sanningen
Medlem

För att Motståndsrörelsen är den sanna arbetarrrörelsen.

Vera
Medlem

Varför? Att känna gemenskapen bland kamrater. Att kämpa öppet för folkgemenskapen . Att motståndet ökar – och för min personliga del: känna fläkten från min ungdom under NS tiden.

Christian Hamilton
Medlem

Deltar av precis samma orsaker som Vera. Önskar bara att jag hade upplevt den politiska friskhet hon upplevde i sin ungdom.

Samhället var inte så politiserat när jag var ung på 40 – 50 talet och i början av 60 talet så vi unga hade ett jämförelsevis bra och sorglöst liv som bodde på landet i alla fall.

Harald Bafast
Medlem

Inte 100% bestämt att jag kommer men det är isf primärt för att visa att motståndet växer

Anonym
Medlem
Anonym

För kärleken till kampen. Vi ses i Ludvika.

André Devecseri
Medlem

För att det är min och vår moraliska plikt, så enkelt är det.