Undersökning: Läsarna önskar mer Nordfront TV

VECKANS FRÅGA. TV och Nordfront som papperstidning stod ut när Nordfront frågade vad som borde erbjudas härnäst.

Under Almedalsveckan gavs Nordfront ut som papperstidning i tre specialnummer för de tre dagarna som Motståndsrörelsen var på plats. Dessa nummer går nu att beställa från Nordfront förlag via denna länk.

Med anledning av denna utgivgning frågade vi läsarna vad Nordfront borde satsa mest resurser på och erbjuda härnäst.

Det visade sig att 38 procent av läsarna vill att vi satsar mer på TV. Redan nu täcker vi aktiviteter med bättre livesändningar, intervjuer och reportage samt håller på att upprätta en TV-studio.

På andra plats kommer utgivning av Nordfront som regelbunden papperstidning med 21 procent.

Efter detta var det desto mer jämnt mellan de tre övriga alternativen där många ändå vill att den nationella musiken gör en ”revival” under eget skivbolag.

I kommentarerna var det flera som efterlyste kortare propagandaklipp som kan läggas ut på Youtube. Fredrika Lampenschirm skrev om detta:

Digital IT är som ett bottenlöst hål som alltid kräver mer pengar men det viktigaste är att nuvarande plattform har färre nedsläckningstimmar. Med fördel skulle propagandan spridas till fler platser/plattformar där surfare lätt ramlar över den. Då får vi bredare spridning.

Den planerade satsningen på mer web-tv är bra. Den bör inte tillåtas bli för kostsam men YouTube-åldern kräver nog propagandafilmer som inte är längre än surfares youtube- och porrklipp, dvs fyra till tio minuter. Det finns naturligtivs många duktiga videoredigerare bland medlemmarna. De bör tas tillvara.

Vad gäller regelbunden papperstidning var det delat. En del menade att papperstidning är passé medan andra inte höll med. I kommentarerna förespråkades bland annat en oregelbunden tidning som trycks vid specifika tillfällen, som nu inför Almedalen. De som var för en tidning, regelbunden eller oregelbunden sådan, menade att den i första hand bör innehålla propaganda med enkla och slagkraftiga budskap, som ett utökat flygblad. Ett argument för att ha en tidning var att förmågan att ge ut en sådan kan vara viktig när Internet blir allt mer censuserat.

Både Senaste och Kerstin förespråkade radio och TV som medium för att nå ut med rörelsens visioner. Den senare skrev:

Ibland blir man så deprimerad av allt skit så gärna ett särskilt program som enbart lyfter fram allt positivt som sker i motståndsrörelsen och lite visionärt kring hur vi bygger det parallella samhället. Lite tankar kring hur vi vill vara och agera som människor. Radio regeringen brukar lyckas ganska bra med det här ibland, men jag skulle vilja ha ett helt program med den inriktningen som man kan lyssna på när man vill bli inspirerad.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

 

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om