Studie: Knapp majoritet spelar TV-/datorspel

VECKANS FRÅGA. Enligt en tidigare undersökning från 2015 spelar 62 procent av Sveriges online-befolkning (16-64 år) datorspel. Enligt Nordfronts undersökning är det 54 procent som spelar spel.

Under förra veckan rapporterade Nordfront hur det antinationella sionistspelet ”Wolfenstein 2: The New Colossus” som släpptes i oktober går katastrofalt dåligt försäljningsmässigt.

Alla spel är dock inte politiskt korrekta. I det populära bilspelet ”Need for speed” kunde man lackera om bilen med färdiga motiv bland annat med hakkors och tyska SS-symboler.

I en modifierad version av det klassiska förstapersonsskjutspelet Doom, som blivit populärt bland datorspelare, kan du spela som den rasistiska ”memen” Moonman och skjuta på icke-vita. I spelet kan man välja mellan att spela som Moonman själv, den antiglobalistiske serietecknaren Ben Garrison eller som Adolf Hitler.

Förutom spel med associationer till Tredje riket innehåller fantasy-spel inte sällan mer traditionella ideal och subtila inslag av raskamp.

Nordfront ställde frågan till sina läsare hur många som spelar, dator-, TV-, samt mobilspel. Det visar sig att 54 procent spelar spel medan 43 procent inte gör det.

De som inte spelar förstår inte poängen med spelandet (20 procent av de svarande) eller hinner inte (16 procent).

Vi bad också de svarande utveckla varför spelande är bra/dåligt i kommentarsfältet. Lefflan, som inte spelar så mycket längre och ändå menar att spelande bör ske med måtta, skriver:

Det positiva med datorspelande (online spelande) som avkoppling är att man kan slå två flugor i en smäll, bedriva nätaktivism samtidigt som man spelar och kopplar av.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Jakob
Nybörjare
Jakob
2 år sedan

Annat; Nej. Det finns tillräckligt mycket som stjäl ens tid och bättre saker att lägga tiden på.

_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Annat: Nej, jag är så perfekt och präktig att jag ägnar varenda ögonblick åt meningsfull sysselsättning, den apati vår nations situation tvingar på en till trots. :-P Ironi, förstås – men betydligt bättre i detta avseende som vuxen än jag var som barn, åtminstone.

Spel är en av de största branscherna i dag. Med en marknad på över 100 miljarder dollar internationellt så har den passerat TV, porr, filmindustrin och mycket annat – egentligen är det bara bil- och oljeindustrierna som håller spelbranschen stången. Så det tillhör dessvärre normen att ägna sig mycket åt spel i dag.

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan

De faa gaanger jag har tid kan jag unna mig naagot för nöjes skull.

Alexander
Nybörjare
Alexander
2 år sedan

Ja.

Spelar dock bara väldigt lite nu då mycket annat själ min tid. Är barnsligt förtjust i Total War serien. Kan tipsa om Empire Total War, där kan man spela som Sverige. :)

Albin
Nybörjare
Albin
2 år sedan

Ja, dock så är det inte lika mycket som jag gjorde förut.
När jag spelar gör jag det med vänner, typ red Orchestra, eller strategi spel som Crusader Kings II.

Dock sitter jag för mycket vid datorn

Alexander Vikstrom
Nybörjare
Alexander Vikstrom
2 år sedan

ANNAT. Jag har provat spela call of duty när jag var yngre och fick tillfälle på något ställe med många datorer. Nu föredrar jag att spendera fritid utomhus.Att barn som sitter och simulerar dödade bakom skärmen inte är kanske helt bra för alla. Möjligen så finns det unga personer som inte påverkas negativt. Min åsikt nu är iaf att ungdomar mår nog bättre av att vara ute. Talgkottskörteln lär även den påverkas negativt av för mycket blåttljus. Det finns dock några program till telefon och cpu som lägger på ett rött mer skonsamt ljus. Spel kan om de är positiva… Läs mer »

Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

Ja. Och annat.
Det är kul ibland. Jag gör ibland moddar till bland annat Torchlight 1 – 2, Skyrim, Starcraft. En hobby är det. Arbetar med IT och mjukvara så det finns gött me folk omkring mig som själva spelar.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

Jag gillar flygsimulatorer och Age of Empires. hag har faktiskt spelat mig igenom Doom, Quake och ’duke *Nuk’em. Jag har inget emot att spela med olika fusk aktiverade och jag avskyr alla moment som kräver att man är snabb, jag har aldrig varit tävlingsinriktad. Jag gillar spel där man kan gå runt i lugn och ro och undersöka omgivningen, precis som jag gör i verkliga livet eller på nätet. Nu har jag slutat att spela helt när synen försämras stadigt. Men, visst lockar det att köpa in kontroller och instrumentpaneler till en vass flygsimulator, det ska inte förnekas. Något beroende… Läs mer »

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Det var första gången det inte gick att rätta stavningen. Men ”Duke Nuk’em” ska det stå.

Jimmy
Nybörjare
Jimmy
2 år sedan

Spelade mycket förr när man hade både ps4 och en speldator.
Idag har man inget av det. Men sugen att köpa ps4a igen.

Johan
Nybörjare
Johan
2 år sedan

Spelar Skate 3 ibland med podradio i lurarna. Före detta skejtare själv.

Petter
Nybörjare
Petter
2 år sedan

Händer väl ibland att man sitter och spelar med några kamrater men inte så att det påverkar mitt sociala liv. Spelar man så blir det oftast strategi spel såsom Hearts of iron, crusader kings eller men of war

Martin
Nybörjare
Martin
2 år sedan

wolfenstein 2 går dåligt, myser när jag läser det, minns även i gymnasiet när vi laddade ner och spelade nån moddad version av orginalet, wolfenstein 3d, fast man sköt rödingar och ((andra)) tvivelaktiga typer ,hängde bilder på anne frank på väggarna istället för hakkors, det va tider det :D