80 procent underkänner polisens antagningskrav: ”Sluta kvotera in kvinnliga poliser!”

VECKANS FRÅGA. Kvinnor inom polisen måste uppfylla samma fysiska krav som männen eller befatta sig med mindre riskfyllda uppdrag. Det anser huvudparten av Nordfronts läsare.

Förra veckan publicerades en film på Youtube över en polispatrull med tre kvinnliga poliser som misslyckas med att kontrollera en galen ensam rasfrämling. Händelsen tycks utspela sig på ett asylboende och klippet har redan blivit viralt.

Efter att rasfrämlingen bland annat slagit en av poliserna i ansiktet så hon faller omkull, samt jagat bort ytterligare en person som försöker brotta ned honom, backar poliserna till slut och ser på medan han vandaliserar polisbilen genom att kasta stenar på den.

En anledning till att klippet blivit viralt är för att det ses som olämpligt att tre kvinnor skickas ut på fältet för att försöka kontrollera en mycket aggressiv rasfrämling. Detta har skapat en del debatt i kommentarerna till klippet och på andra forum.

Nordfront ställde frågan till sina läsare för att ta reda på om kvinnor lämpar sig som poliser och i så fall vilka polistjänster. I huvudsak har läsarna svarat att de vill att kvinnor ska ha samma fysiska krav på sig som männen (36 procent) eller att det ska ägna sig åt administrativa uppgifter och mindre riskfyllda uppdrag (30 procent).

I Sverige är antagningskraven för att komma in på polisutbildningen i allmänhet mycket låga. De fysiska kraven har sänkts och språktesterna slopats för att få in kvinnor och invandrare. Det är viktigare för polisen att vara ”demokratisk” än att lösa brott och upprätthålla lag och ordning. Utöver de redan låga kraven så har kvinnor ännu lägre krav ställda på sig än männen vad gäller kroppsstyrka.

Resultatet av detta kan vi se i klippet ovan. Tre polismän (eller tre poliskvinnor som klarar männens fysiska krav) hade med enkelhet klarat av att brotta ner rasfrämlingen och därmed klarat av situationen.

Utöver detta vill alltså 30 procent inte ha kvinnliga poliser i yttre tjänst medan 14 procent menar att kvinnliga poliser inte behövs alls. Med andra ord underkänner 80 procent den nuvarande polisens inställning.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments