Nordfronts läsare: Hela Israel bör tillfalla palestinierna

VECKANS FRÅGA. Hela landet (all israelisk och palestinsk mark) bör tillfalla palestinierna och judarna får flytta. Detta anser 40 procent av Nordfronts läsare.

sionistisk landstöld

Konflikten mellan Israel och Palestina är ständigt på tapeten. Sveriges nya regering erkände förra året den palestinska staten, vilket fick Israel att kalla hem sin ambassadör från Sverige, och Rysslands president Vladimir Putin gick under helgen ut och lovade att han ska arbeta för Palestinas självständighet.

veckans-fråga-palestinaNordfront ställde frågan ”Hur mycket land har palestinierna rätt till?” och fick till svar att den nuvarande situationen är helt ohållbar.

De flesta av Nordfronts läsare anser att hela landet ska tillfalla palestinierna såsom det var innan den sionistiska ockupationen. Efter detta kom svarsalternativet om att Israel och Palestina bör slås ihop till en mångkulturell stat och på tredje plats en uppdelning av landet utefter 1947-års FN-förslag.

I kommentarsfältet diskuterades bland annat var judarna ska ta vägen om palestinierna återtar deras land. Flera efterlyste en liknande lösning som det nationalsocialistiska Tyskland försökte uppnå och som hade stöd av såväl Himmler som Hitler: att judarna skulle emigrera och bilda en judisk stat på Madagaskar. Madagaskarplanen gick om intet på grund av motstånd från den franska vichyregimen och det pågående sjökriget mellan Storbritannien och Tyskland.

Då Madagaskar idag är mer bebodd och en judisk emigration dit skulle leda till samma problem som i Palestina, föreslogs av flera att judarna skulle emigrera till Israels allierad i Mellanöstern, Saudiarabien, alternativt Sahara.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments