Undersökning: Många väljer VK framför Facebook

VECKANS FRÅGA. Nästan var tredje läsare väljer VK framför Facebook.

Att Facebook fungerar som ett censurverktyg som dessutom spionerar på sina användare är ett faktum som många oppositionella har fått erfara.

Även Twitter, som initialt lanserade sig som försvarare för yttrandefriheten, har på senare år börjat censurera användare som går emot (((globalisternas))) agenda.

Censur av bilder, inlägg, mixtrande av hur många följare som visas, spioneri på sina användare m.m. har fått oppositionella att börja använda sig av andra alternativ.

Nordfront har exempelvis slopat globalistjuden Mark Zuckerbergs Facebook och emigrerat till ryska VK, där allt fler nationella nu skaffar konton. För att skydda våra läsares integritet från landets åsiktspoliser är de som postar kommentarer på Nordfront nu tvungna att registrera sig på VK.

Ett annat verktyg som vinner mark är Gab, ett alternativ till censurverktyget Twitter, dit avstängda oppositionella tar sig.

Nordfront ställde frågan till sina läsare vilka av ovastående alternativ de använder sig av.

Inte helt förvånande använder flest personer fortfarande Facebook. Siffran är dock bara 47 procent vilket är kraftigt under genomsnittet för hela befolkningen.

Enligt en undersökning från förra året är det 70 procent av Sveriges Internetanvändare som använder sig av Facebook.

VK ökar dock kraftigt och i Nordfronts undersökning uppger 29 procent att de använder sig av det verktyget, vilket är fler än Twitter (24 procent). Gab har 6 procent användare.

Den vanligaste kombinationen av alternativen är VK och Facebook på 9 procent.

Hela 37 procent använder sig inte alls av dessa sociala verktyg.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

30 Kommentarer till "Undersökning: Många väljer VK framför Facebook"

Meddela om
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
_DH_
Medlem
Jag har på alla fyra. Facebook har väl tidigare varit den media där man varit mest aktiv, och har hoppats kunna använda den för att kunna nå ut till allmänheten, men börjar tröttna på att bli avstängd om och om igen. Det har tyvärr också fått en att tappa intresset för sociala media i största allmänhet, den där chocken man får när man inser att man plötsligt inte längre kan kommunicera med bekantskaper och tilltänkt publik. Jag skulle aldrig ha gett mig in på Facebook till att börja med, för jag kan inte se något det gett mig, egentligen. Gab… Läs mer »
Fredrika
Medlem
Gab ägs av judar och är potentiellt samma ”fälla” som Twitter och Facebook som tidigare verkade mer lovande. Jag har samma erfarenhet av Facebook som du. Det blev allt svårare att kommunicera med anda människor och det gav egentligen inte mig heller något att befinna mig där. Jag har fått lite mer inre frid sedan jag raderade kontot. Det kan också vara en fördel med VK att det inte är lika mycket aktivitet där. Man överengagerar sig inte. Mitt VK-konto är också egentligen bara till för att snabbt nå kamrater, vilket egentligen skulle kunna ske på andra sätt, och för… Läs mer »
Lotta
Medlem

Har konto på FB, VK, Twitter o Instagram (som inte fanns som alternativ)
Är dock blockad på alla utom VK.

Rokviken
Medlem

Intressant att så många har svarat på svarsalternativet – ”Inga av dessa”

Peter H. Norrland
Medlem
Hade det inte varit för att man måste ha VK för att kunna kommentera här så skulle jag inte ha konto hos nån av dom! Så mitt svar är således VK! Jag vill samtidigt passa på att skälla lite på de som tidigare kommenterat på Nordfront men nu inte ännu har reggat sig på VK att göra det omgående och börja kommentera här igen! För om JAG, som verkligen hatar Osociala medier, har reggat mig så kan fan i mig alla göra det! Att läsa kommentarerna här på Nordfront har alltid varit (nästan) halva nöjet med att besöka sidan, så… Läs mer »
Tjust
Medlem

Finns dem som inte vill vara i ryssens ficka? Ryssen är vår arvsfiende (utöver den evige) och jag litar absolut inte på dem.
De har ett tätt ekonomiskt samarbete med Sydafrika var det just nu pågår ett folkmord på vita.
Det gick otroligt ”smidigt” att kasta av sig sovjetmasken och bli demokratiska.
Ryssar är baksluga jävlar och vill inget hellre än dominera Norden.
Nej, jag förstår att folk inte vill registrera sig på vk. Bli vallade dit när fb cencurerar.

Fredrika
Medlem

Det kan iallafall jag förstå. För att strö salt i såret kan jag påpeka att VK till mer än 51% ägs av judar, vilket är nästan lika illa som Facebooks 100%. Att VK möjligen sattes upp i Ryssland behöver dessutom inte alls innebära att det är ryskt. Det kan vara heljudiskt, vad vet jag? För övrigt är VK av skäl jag inte har fått förklarade för mig en populär plattform bland användare i Israel. Fördelen är att VK ännu så länge bara används som en övervakningsmaskin, utan att hindra vår kommunikation.

Tjust
Medlem

Jo precis. Växlingen mellan judens dualiteter är ett så förbannat billigt trick.

Karl
Medlem

Att det är populärt bland användare i Israel kan bero på att det finns så många judar där som utvandrat från Ryssland/Ukraina och är ryskspråkiga.

Rokviken
Medlem

För tillfälligt.Sedan kommer censuren.

Ramon
Medlem

https://www.youtube.com/watch?v=O5SQp74lq-k

Putin kunde undvikit att hjälpa Hollydoow, ADL m.m. att sprida lögnerna angående ”nazistiska” ”förintelseläger”.

Har förståelse att det blir väldigt svårt att vara objektiv för honom angående Hitler och Stalin.

Lev Trotskij och Antitrotskism är något han borde köra på så att den breda, men inte tillräckligt starka Antitrotskism som finns i Ryssland blir betydligt starkare.

Och om han hade förstärkt Antitroskismen i Ryssland rejält så kunde det varit till stor nytta för västvärlden att få Antitrotskismen spridd till sig där den absoluta majoriteten aldrig hört talas om Lev Trotskij samt Trotskijs clown Lenin blivit glorifierad och/eller hans brott väldigt nedtonat.

Klaus
Medlem
Tjust, övergången från den kommunistiska Sovjetunionen till unionen av oavhängiga länder OSS gick inte alls smidigt. Sovjetunionen under det lögnaktiga korrupta kommunistiska kommandosystemet (kommunistpartiets diktatur) var ekonomiskt och tekniskt efterbliven. Gorbatjovs perestroika-politik med öppenhet (glasnost) var konsekvensen. Men öppenhet mobiliserade båda nationalister (särskilt i Ryssland och Baltikum) och kommunister. Många ryssar (bl.a. Boris Jeltsin) strävade efter autonomi eftersom de tyckte de andra republikerna lever huvudsakligen på Rysslands bekostnad. Så började Sovjetunionens upplösning och väldigt hårda konflikter och kupp. OSS (union oavhängiga länder) grundades. Jeltsin som Rysslands president förbjöd senare det kommunistiska partiet. Gorbatjov var emot OSS och hade plan för… Läs mer »
Rokviken
Medlem

Håller med dig där. Tråkigt att det är så få som kommenterar.

Karl
Medlem

Man måste ha ett fungerande tel.nr och mejladress för att kunna regga ett konto på VK, vilket säkert är en tillbakahållande anledning för många.

Henke Himmlär
Medlem

Jag har i alla fall registrerat mig nu. :-)

Håller med om att Nordfront dog lite grann med det nya systemet för kommentarer. De som kommenterade tidigare var väl alla medvetna om att man aldrig är riktigt anonym på internet? Personligen hade jag inget problem med hur det fungerade förr.

Linda
Medlem

Jag finns på Twitter, Vk, Facebook och Instagram.

-På Twitter får man mycket bra information, om både Sverige och övriga världen.
Det dyker dock upp videos och artiklar jag önskar allt jag aldrig sett.
Var/är dock åsiktsregistrerad där.
-Vk är väldigt bra. Det enda negativa är alla invandrar män som söker kontakt med mig.
-Gillar alla bra grupper som finns på Fb.
Har endast fått en bild borttagen, samt att vissa inlägg filtreras bort.
Har inte haft andra problem där.
-Instagram är super bra. Det finns många intressanta människor att följa.
Har inget negativt att säga.

Fredrika
Medlem

Invandrarmän på VK som söker kontakt ja! Det är knappt att de söker kontakt. De skickar ansiktslösa bilder på sina tvättbrädemagar som de själva blir kåta på och tror att jag ska tända på dem och vilja möta dem för bli förnedrad av dem. Deras enda verbala hälsning är ofta bara ”Hello”. Säkert ofta judar i Israel med tanke på hur många israeler som hänger på VK. Många säkert från Balkan. Khazarer från öster om Svarta havet mfl.

Karl
Medlem

Det är inga vanliga män, utan prostituerade som söker kunder. Jag är övertygad om att samtliga användare som kan identifieras som män får samma typ av uppvaktning fast av kvinnor.Här är min follower:

https://vk.com/id420749880?z=photo-101856323_456239622%2Fwall420749880_51

Jan Hjelm
Medlem

Jag har VK, det räcker. *ag har ett Twitter-konto också men jag har inte använt det eftersom jag inte fattar hur man använder det, inte fattar konceptet och inte begriper hur det skulle kunna ge mig något mervärde i livet.

Rokviken
Medlem

:) försökte också med twitter men begrep inte hur man använde det. Har reg. mig på Discord men känner mig inte riktigt bekväm med forumet. Börjar nog bli för gammal:)

Jan Hjelm
Medlem

Röstchatten ”Swedish only”på Discord är väldigt underhållande med många sköna kamrater och numera goda vänner. Den håller mig ung och kampsugen efter förmåga.

Jan Hjelm
Medlem

Förresten, finns det något sätt att döda, utplåna eller förinta mitt avregistrerade konto hos Facebook från en Android-mobil? Jag blir inte av med appen och den vill att jag uppdaterar appen och återupptar mitt konto var och varannan dag.

dB
Medlem

Inaktivera programmet i dina apps. Sätt det som disabled, avstängd. I annat fall stäng alla permissions För facebook under apps i dina system inställningar. Dvs det har noll rättigheter.

Jan Hjelm
Medlem

Redan gjort sedan länge. Hjälper inte. Jag menar verkligen utrota. Som det är nu så känns mobilen infekterad.

dB
Medlem
Lustigt. Vilken mobil har du? Sätter man ”avstängd” eller ”disabled” skall programvara och uppdateringar för nämda skräp avinstalleras. Prova avinstallera och därefter sätta skräpet som disabled. Dvs. Den skall inte ladda ned uppdateringar eller annat relaterat till FAcebook. Installera CCleaner för android, städa upp. Använd en filhanterare för androind som tex Total commander. Lokalisera allt relaterat till facebook och tag bort. Eller kort och gott, reseta telefonen, tag backup först på kontakter o annat material. Efter reset, och första uppstart, blockera facebook som jag tidigare beskrivit. Inte för att det hjälper dig, men på min telefon är skräpet blockat sedan… Läs mer »
Karl
Medlem

På min mobil, som är ett av Sonys flaggskepp (fast programvaran i Android är naturligtvis densamma) trycker man på ikonen ”inställningar” och sen ”appar” i menyn som dyker upp. Tryck på den app du vill avinstallera och du får två val: ”Avinstallera” eller ”Framtvinga avslutning”.

Fast fb kanske har lagt in någon spärr som gör att den inte kan avinsalleras – pröva då med dB´s tips.

Robin
Medlem

VK

dB
Medlem

VK och annat.
Annat är allt som inte finns med i listan.
irc, telnet, community, flaskpost.
;-)

Jömpa
Medlem

Har bara VK nu. Blivit avstängd från IG 3 eller 4 gånger nu så cba 🤣 och twitter tog jag bort.

Gustav
Medlem

Så trött på all pseudo social aktivitet på nätet. Tog bort en del konton igår.

wpDiscuz