Undersökning: Litet intresse för fotboll men ökat intresse när Zlatan inte är med

VECKANS FRÅGA. Hälften av Nordfronts läsare kommer inte titta på fotbolls-VM 2018.

Efter att den invandrande fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic slutat i landslaget har svensk landslagsfotboll sett bättre ut än på många år. Sverige tog sig till fotbolls-VM med en helnordisk startelva som kom före storlaget Nederländerna i VM-kvalgruppen och senare slog ut jättefavoriten Italien i kvalet.

Sverige börjar återigen bli ett lag som spelar svenskt – organiserat och där alla spelar för varandra – precis som under fotbolls-VM 1994 där Sverige kom trea och var rankad tvåa i världen.

Förra veckan genomförde Demoskop en undersökning som visar att 63 procent de tillfrågade inte alls saknar fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Nordfront valde därför att göra ene egen undersökning i ämnet. Av de som svarat på något av Zlatan-alternativen visar det sig att 78 procent inte saknar honom medan 30 procent av alla svarande uppger att de nu kommer följa fotbolls-VM för att Zlatan inte är med.

Hela 49 procent kommer inte titta på fotbolls-VM och 40 procent av samtliga svarande uppger att de inte kommer titta på VM för att de helt enkelt är ointresserade.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ValhallaRamonChristerKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Jag är ingen fotbollsnörd men på den här nivån tittar jag gärna på fotboll – men det är naturligtvis under förutsättning att det är ett helvitt svenskt lag som spelar. Jag röstade på: ”Ja, nu när Zlatan inte är med”

Christer
Medlem

Jag kommer att följa VM, oavsett Zlatans deltagande eller ej. Men jag hoppas han hamnar utanför laget. Funkar kanon med vita svenskar.

Ramón Mercader
Medlem

Nu när det är VM blir det lite svårare att driva fram en poäng i påpekade att ”franska” forbollslaget borde spela i afrikanska mästerskapet till skillnad mot när det är EM. Det var tråkigt att Island förlorade i EM mot det ”franska” fotbollslaget, när det var EM var borde det klassats som fusk. VM så kan det ju förvisso ifrågasättas angående ”franska” fotbollslaget. Att ett negerfotbollslag eller flera i sig spelar fotboll i VM är dock förvisso inte fusk som det borde vara i just EM. Förövrigt så är jag helt ointresserad av fotboll förutom att rasaspekterna borde vara rätt… Läs mer »

Valhalla
Medlem

Jag slutade intressera mig för bollar när jag var 11 år. Beklämmande att se vuxna män leka med boll på allvar.