Läsarna: Slopa presstödet!

VECKANS FRÅGA. Hela 62 procent av Nordfronts läsare vill slopa presstödet.

Om du är emot ”mångkultur” och massinvandring kan du klassas som en person som ”inte visar respekt för människors lika värde”. Då kan du inte driva en tidning med hjälp av presstöd – som istället ska gå till tidningar som ”arbetar i demokratins tjänst”. Detta enligt ett förslag från regeringen förra veckan.

Den invandringskritiska tidningen Nya tider, som just nu har presstöd, räknas stå i farozonen för att inte få presstöd efter 2018. Flera alternativmedier, så även Nordfront, har idag fler läsare än många mainstream-medier men blir med det nya förslaget automatiskt diskvalificerade eftersom de inte delar etablissemangets ”värdegrund”.

veckans-fraga-presstodNordfront ställde frågan till läsarna om hur de tycker att presstödet idag ska hanteras. Det visade sig att hela 62 procent av läsarna anser att det ska slopas helt.

Näst flest röster fick alternativet om att det ska delas ut enligt politiska kriterier som avspeglar folkviljan, vilket är motsatsen till regeringens förslag som handlar om vad etablissemanget tycker är viktigt – något som numera sällan överensstämmer med folkviljan. På en tredje plats, med nästan lika många röster, svarade läsarna att presstödet borde delas ut lika för alla.

I kommentarsfältet handlade inläggen också just om att slopa det nuvarande presstödet. Signaturen Andersson var en av dem:

Det ska avskaffas helt eftersom det utnyttjas av vissa grupper för svenskfientlig propaganda.

[…] Presstödet har två syften: 1, att råna svenska skattebetalare på pengar i den pågående gigantiska bolagsplundring som Sverige utsatts för i decennier och 2, att strypa yttrandefriheten och ersätta den med kulturmarxistisk propaganda.

Angantyr menade att det inte finns någon anledning till att media ska särbehandlas:

Med det nya internetbaserade informationssamhället så är presstödet hopplöst otidsenligt. Det handlar bara om att försöka rädda det sviktande systemtrogna MSM ekonomiskt. Principiellt finns det heller ingen anledning till att media ska särbehandlas med institutionaliserat stöd från skattebetalarna.

Shlomo Shekelstein ansåg däremot att det kan finnas en poäng av staten verkar för att det intellektuella klimatet inte stagnerar, men att presstödet idag måste slopas.

I mina ögon så är inte folkviljan nödvändig för att få presstöd; däremot så ska aldrig presstöd delas ut till aktörer som för fram en giftig agenda som underminerar folk och nation.

En äkta mångfald av åsikter och perspektiv är däremot viktig för att inte det intellektuella klimatet ska stagnera.

Idag bör däremot presstödet slopas helt och hållet för att så stora delar av (((media))) som möjligt ska kunna dö.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments