Många positiva till enat Norden

VECKANS FRÅGA. Många ser ett enat Norden som en absolut nödvändighet för att garantera även Sveriges frihet och överlevnad.

Ett av Nordiska motståndsrörelsens stora geopolitiska mål är att i förlängningen förena hela Norden för att därmed säkerställa alla de nordiska ländernas självständighet och överlevnad. Visionen tas bland annat upp i Nordiska motståndsrörelsens politiska program Vår väg, punkt 3 som sammanfattas på följande sätt:

Gemensamt med de övriga nordiska länderna skapa en nordisk självförsörjande stat med gemensamt försvar, gemensam valuta och centralbank, gemensamma övergripande lagar och regler. Detta innebär också omedelbart utträde ur den Europeiska unionen och eventuella liknande folkfientliga sammanslutningar.

En nordisk stormakt – om än liten i jämförelse med övriga stormakter som USA och Ryssland – skulle stå på egna ben och kunna hävda sig i världen på ett sätt som Sverige ensamt inte kan. Istället för att vara knähundar inför USA (eller Ryssland), och därmed acceptera judeoamerikansk kulturimperalism, kapitalism, mångkultur samt Nato som ”beskyddar” oss, skulle ett enat Norden kunna frigöra sig från detta desutruktiva inflytande.

Nordfront ställde frågan till sina läsare vad de anser om ett enat Norden och 72 procent ser det som en absolut nödvändighet för Nordens och Sveriges frihet och överlevnad.

Av de som vänder sig emot ett enat Norden anser de flesta (11 procent av de svarande) att Sverige klarar sig utan övriga Norden. Andra hade hellre sett ett enat nationellt Europa (4 procent) eller anser att historiska konflikter för flera hundra år skulle sätta stopp för ett enat Norden.

Undersökningen visar också att de som stödjer den globala, kaptialistiska världsordningen, oftast de som kallar sig för ”antirasister”, ser sig själva som slavar.

I kommentarsfältet skrev Christian Hamilton om hur ett splittrat Norden lett till den situation vi har idag:

Vi nordbor skall och måste kämpa tillsammans i denna svåra tid då våra fiender vill förgöra oss. Vi vita nordbor är den enda rasen som kan stå emot de (globalister/sionister) som med alla medel vill ta över världen och förslava resen av jordens befolkning. Står inte vi nordbor enade och undviker smått internt käbbel tar det inte lång tid innan man bara kan läsa om oss som en försvagad ras som förintades på grund av manipulation av vår överdrivna altruistiska tro.

Vidare påpekade Vera Oredsson att även den nationalsocialistiska regimen i Norge tänkt sig ett enat Norden. Vera Oredsson har tidigare varit partiledare för Nordiska rikspartiet som också företrädde den nordiska tanken.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
12 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Monsom
Monsom
2 år sedan

räcker med handelsavtal+utbyte av kultur mm
en nordisk federation nej tack.
Norden bör gemensamt gå ur EU för att bli neutrala samt öka handel med BRICs länderna
(brasilien-rysslandindien-kina) där finns den dynamiska ekonomin-inte i förfallets Uza :)

Thommy
Thommy
2 år sedan
Reply to  Monsom

Du glömde Syd Afrika

Joss
Joss
2 år sedan

Varken Finland, Norge eller Danmark skulle stå ut med ett enat norden. Eftersom centrum för ett enat norden skulle vara Sverige. Däremot skulle nog de flesta kunna tänka sig en försvarsallians. Motståndsrörelsens politik för att flytta de flesta centralfunktionerna till ett enat Norden kommer av NSDAPs politik att förena alla tyskar i en stat. Men de historiska förutsättningarna är helt annorlunda. Tyskland hade skapats som stat 1880. Efter en längre enandeprocess. Varför skulle enandeprocessen vara slut just 1880? När Österrike Ungern gick under i första världskriget var det rimligt att fler tyskar skulle inkluderas i tyskarnas stat, det nyligen skapade… Läs mer »

Simon Holmqvist
Redaktör
2 år sedan

Enandet av Norden är inte bara det enda rätta ur ett ideologiskt och rasligt perspektiv. Det är också den enda chansen för oss att segra över våra fiender och i längden den enda chansen för oss att överleva som folk.

Det är dessutom en naturlig historisk evolution, som jag tror hade skett tidigare ifall inte (((fientliga krafter))) hade gjort sitt bästa för att splittra oss.

Vera
Vera
2 år sedan

det fanns en kort tid efter 60 talet då norden enades om portoprisen . – ett brev till Helsingfors kostade lika lite som till Stockholm – vi i NRP tog det som en försiktig glädjande början av enighetstanken. men som du skriver – fientliga krafter gjorde slut på det.

Vera
Vera
2 år sedan

ett enad norden är en vision som skulle rädda oss rasligt i en större folkgemenskap mot det globala inflytandet som breder ut sig i våra nordiska länder som har till syfte att utplåna vår kultur och moral till förfall med rasblandning för kapitalistiska och judiska intressen. ett enad norden har en bättre föresättning med kapacitet och makt att stå emot. alltså nästan en nödvändighet att norden blir enad….. inom parantes- har fortfarande en skiss från en ledande quislingrepresentant hur de har tänkt sig utformningen av ett enad norden från nrp tiden med kalmar i centrum, så önskan har funnits länge… Läs mer »

Thommy
Thommy
2 år sedan

Jag röstade på Annat
Jag är positiv till en nordisk union, men jag ser inte det som en nödvändighet, åtminstone inte nu.

Christian Hamilton
Christian Hamilton
2 år sedan

För första gången fanns det ett alternativ att rösta på som var solklart. Den här gången tog det ingen tid att välja mellan alternativen. Enda chansen för oss här uppe i Norden att överleva samt utveckla oss ALLA, finnar, svenskar, danskar, norrmän och islänningar, i den riktningen naturen en gång satt. Klimat, årstider har gjort oss sega och uppfinningsrika vilket vi sett under sekler bakåt. Detta skall vi fortsätta med och vara stolta över, det är ett arv från våra förfäder som vi skall vårda och älska. Vi nordbor skall och måste kämpa tillsammans i denna svåra tid då våra… Läs mer »

Jan Hjelm
Jan Hjelm
2 år sedan

Om globalisterna så skulle leda om Golfströmmen för att ge Norden en ny istid så skulle vi lösa det också. Tillsammans har Nordens folk en enorm potential.

nordbo
nordbo
2 år sedan

En enad allians på många områden för de nordiska länderna är självklart att föredra – sen får man rita om världskartan att Skandinavien blir en ny världsdel.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
2 år sedan

borde hänt för längesen,det är helt naturligt och samma sak som hände när tyslkand och Italien blev stater, vi var ju på gång med Kalmarunionen en gång i tiden men vi svenskar sumpade det XD

Jan-Christopher
Jan-Christopher
2 år sedan

Det är en absolut nödvändighet för att garantera även Sveriges frihet och överlevnad

Det gjelder ikke kun Sverige, det gjelder også de øvrige Nordiske landene