Undersökning: Många har vänner som är meningsmotståndare

VECKANS FRÅGA. Hela 69 procent av Nordfronts läsare har vänner som är meningsmotståndare.

Inom släkten och på skolan/arbetsplatsen kan man vara ”tvungen” att umgås med alla sorters personer. Men utöver umgänge med dessa anser 69 procent av Nordfronts läsare att det inte är fel att även ha vänner som är meningsmotståndare. 25 procent är av motsatt åsikt.

Det stora antal som svarat ja kan betyda att många nationella är (för) toleranta mot sin omgivning och att Nordfronts läsarskara består av många ”vanliga” människor.

Det finns dock även tecken i kommentarerna att frågan var ställd på ett mindre bra sätt. I kommentarsfältet talades bland annat om vänner och flickvänner som rabblar PK-fraser för att alla andra gör det, medan texten (men inte frågan/alternativen) gav exempel på nationella som dricker öl med den lokala AFA:iten på helgerna eller umgås med värsta sortens liberal som vill förbjuda dig. Alltså aktiva meningsmotståndare som vill dig ont och/eller sådana som aktivt arbetar för/understödjer folkmordet på svenskarna.

I kommentarerna skriver bland annat Landsort att han umgås med en meningsmotståndare, men att han ställer vissa motkrav:

Jag har en god vän som varit intresserad av vänsterjippon. Tror inte personen är särskilt intresserad numera då denne tjänar bra med pengar inom sin bransch. Visst finns där ett lätt vänsterperspektiv, men då denne är neutral, ingen angivare så tycker jag om personen ändå. Min lojalitet sträcker sig till den grad att en person av bra och lojal karaktär har alltid mitt stöd (självklart undantag som övergrepp eller liknande saker).

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

92 Kommentarer till "Undersökning: Många har vänner som är meningsmotståndare"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Direkt när jag gick ut med att jag var nationell så förlorade jag alla mina vänner. :(

De tog bort mig på Facebook, slutade svara i telefonen osv.

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

De var inte dina vänner till att börja med. Goda bekanta möjligtvis, men knappast vänner.

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Nej, precis. Riktiga vänner överger en inte bara sådär.

Mississippi stat flag
Gäst
Nybörjare
Mississippi stat flag

Man kan säja att man växer i från varandra man tycker att dom har extrema åsikter dom som tror på olof Palme o Robert acshberg.djur troende socialdemokrater och dom värsta är SD dom tror att partiet är Jesus som skall ta bort alla flycktingar när dom kommer till makten .jag brukar för klara att nordiska motståndsrörelsen har samma ideologier som jag är upp vuxen med i min familj.

Sverion
Gäst
Nybörjare
Sverion

Själv bryr jag mig inte. Förlorade också vänner. Gav dom fingret. Smuts som jag inte vill veta av.

H Sturesson
Gäst
Nybörjare
H Sturesson

Då var det ju inte du som valde att inte vara vän med dem så vad svarade du då? Frågan handlade ju om vilka man själv vill ha som vänner. Som andra skrev de var inte mycket till ”vänner” som övergav dig för du hade annan politisk åsikt inte så mycket demokratiskt heller.

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Idag så skulle jag nog inte kunna ha meningsmotståndare som vänner, så det var nog lika bra det som skedde.

Mitt svar på veckans fråga blev alltså ”Nej, absolut inte”.

Pekka
Gäst
Nybörjare
Pekka

Samma här. Ynkryggarna försvann direkt. Bara vänner av rätta virket var kvar.

röret
Gäst
Nybörjare
röret

Har ett fåtal nära vänner som är intelligenta, öppna, frihetssträvande individer som är emot PK, eller banker, eller mångkultur och pride. Ingen av dem är direkt nationell dock.

Resten av mina bekanta är 8-klöver eller totalt ointresserade/oförstående.

Fredrik Vejdeland
Admin
Nybörjare

Intressant fråga (inkommen till oss via tips).

Precis som ‘Kaliber’ har jag förlorat ”vänner” (neutrala, fast fega) på grund av mitt engagemang, men i Motståndsrörelsen istället funnit rena kamrater.

Jag kan umgås med neutralt inställda personer men gör det inte regelbundet. Vad gäller meningsmotståndare finner åtminstone inte jag något behov alls att umgås med dem.

Faktiskt så känner jag att det är bortkastad tid och att jag i så fall kanske hellre kan påverka dem genom att skriva en artikel eller argumentera på gatan. Det är ett faktum att Motståndsrörelsen och Nordfront fått människor att ändra uppfattning.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Undra vem som tipsade?

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Som om det har någon betydelse.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

För mig har det. Det!

anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Går av någon anledning inte att rösta.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Nej, det hoppas jag verkligen inte!

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Med tanke på hur folk svarat i frågan så kanske ordet ”vän” skulle ha preciserats bättre?… Vi kämpar för vårt folks överlevnad och frihet. Ingen vän till mig kan vara motståndare till det, bara fiender. Klart det finns hopp för mina fiender med, men då får de först ändra åsikter för att sedan kunna bli mina vänner, inte tvärtom.

Arg Nationalist
Gäst
Nybörjare
Arg Nationalist

Sambon har inte fattat. Hon tror fortfarande att multikulti är bra, trots att hon vet att det är babbar och negrer som står för den katastrofala samhällsutvecklingen. Har en kamrat som fattat hur saker hänger ihop. Iövrigt känner jag inga nationella, men skyr vänsterpack som pesten. Livet är hårt…

pensionär
Gäst
Nybörjare
pensionär

Min flickvän gjorde slut när hon fick reda på min politiska hemvist. Ett års bra relation offrades.
Hellre det än att svika mina ideal och trohet mot Adolf Hitler och hans stora, stora nationalsocialistiska idé.

Ingegärd
Gäst
Nybörjare
Ingegärd
Varför hylla en person (Hitler) som slaktade oskyldiga människor som råkade vara födda av föräldrar med judiskt påbrå? Det kan inte jag ställa upp på. Varför inte bygga en organisation som grundar sej på svenska fredliga och helylletraditioner? Ibland är våld och tydliga signaler det enda som kan rätta till saker och ting men ska inte vara ett mål i sej. Ni som är här påminner mej om extremvänstern. Jag avvaktar nog med att stämma in i hallelujakören! Det finns inget parti att rösta på idag och det finns ingen organisation som jag kan ställa mej bakom eller som tillgodoser… Läs mer »
Hannes
Gäst
Nybörjare
Hannes

Vi delar inte medias regimtrogna historieskrivning som baserats på krigspropaganda och sedermera blivit mångmiljardindustri. Den patenterade ”Förintelsen” med stort F är inget mera än en flagrant lögn.

Grill
Gäst
Nybörjare
Grill

Ni kan ju självklart hylla nationalsocialism och säga att det har blivit felaktigt beskrivet i historien men att hylla Hitler är lite för extremt till och med för mig

Claes
Gäst
Nybörjare
Claes

Du vet max 0,00000000001% av 1900-1950. Det var till exempel inte Adolf som slaktade oskyldiga.

Northern Angel
Gäst
Nybörjare
Northern Angel

Men varför inte SD då, det kanske passar dig bättre?

Northern Angel
Gäst
Nybörjare
Northern Angel

Adolf Hitler gjorde internationalisterna, liberalerna och marxisterna en stor tjänst. P.g.a. att han startade flera krig mot grannländerna fick USA och Sovjet en möjlighet att krossa all nationalism och kulturell mångfald i Europa. 1939 var de nationalistiska idéerna allt mer accepterade av världssamfundet men Hitlers krig har krossat nationalismen i 70 år. Hitler lade grunden till dagens värld med sin pakt med Sovjet, sina angreppskrig och sin fiendskap mot Västeuropa.

Mikael Karlsson
Gäst
Nybörjare
Mikael Karlsson

Nej, inte ”valda” vänner. Men jag beter mig vettigt mot människor som inte håller med mig som jag naturligt umgås med, som kollegor och släkt.

CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

Jag har en som enligt Google är Nasist och höger extremist, dock är han godkänd av expo. Mao jude älskare. Han är författare.
Jag har flera som slutat upp med att protestera, men har väster åsikter om allas lika värde.
Men ingen tar en diskussion med mig. För jag viker mig aldrig. Många sossar försvinner.

Inarto
Gäst
Nybörjare
Inarto

Judar är inte längre problemet. Det är Islam och dess anhängare, jude problem är något som fanns förr. Nu syns de knappt till, alltså inget problem.

H Sturesson
Gäst
Nybörjare
H Sturesson

Det är ju dock ett stort problem att massmedia mörkar alla negativa konsekvenser av massinvandringen det får du väl ändå hålla med om? Folket som idag äger och kontrollerar svensk massmedia är alltså också i sig ett problem då de förvränger och manipulerar nyheterna efter sin egen agenda.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Olof_Aschberg
http://sv.metapedia.org/w/Bonnier_AB

...
Gäst
Nybörjare
...

Inget illa menat. Men var det verkligen meningen att den där kommentaren skulle skickas som svar till min kommentar?
För jag förstår inte riktigt hur det där har med något som jag skrev att göra.
Men du får gärna utveckla ditt svar om det har det.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Helt rätt! Stämmer till 100%!

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste
Det blev så med tiden att jag träffade gamla vänner allt mer sällan. Det var inget planerat och det har inte skett något uttalat dramatiskt avståndstagande från något håll, vet inte ens i hur pass stor grad de begrep att jag rört mig bort från gängse onaturliga normer, men avsmaken för alla som ger sitt stöd till det här systemet växte ohejdat allt eftersom. Jag ser på det här samhället som en sjuk, döende kropp som tar sina sista andetag, att då spendera tid i sällskap med personer som ser inga eller få problem med det och den världsordning som… Läs mer »
hult
Gäst
Nybörjare
hult

Helt enig. Dessa personer har politik som mode. Dom är falska till den grad att dom kan låta allting förstöras bara dom själv har det bra.

Simon Holmqvist
Gäst
Nybörjare

Jag har förlorat både vänner och släktingar. Men några få undantag inga större förluster dock.

Men det är märkligt hur vissa vänner, trots att de har helt andra åsikter, kan skilja på sak och person medan andra är så hjärntvättade, fega eller lojala mot etablissemanget att de inte kan acceptera att någon i deras sociala krets har en oppositionell åsikt.

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Några släktingar har jag inte förlorat (än så länge). Mina föräldrar röstar på SD och är förbannat trötta på invandringen, så där är det inga problem som tur är.

Simon Holmqvist
Gäst
Nybörjare

Kan också tillägga att jag själv aldrig valt bort någon person pga politisk åsikt.

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

Du kanske borde lagt till ”obildade” och ”okunniga” till de egenskaper du räknar upp i andra halvan av ditt inlägg.
Ingen anmärkning, utan bara en rekommendation/ett råd i all välmening.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

IS-sympatisörer har också bara andra åsikter, men har svårt att tro att du kan vara vän med en sån. Kan tänka mig att det är ungefär så det känns för de av dina vänner som sa upp kontakten.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Ja, jag skiljer på det politiska och det privata. Jag tror det kommer med åldern.

Jag har genom åren – när jag var yngre – haft otaliga dispyter med kompisar och vänner.
Men jag har också tappat kontakten med många av dem. Från min sida sett har det inte varit en konsekvens av våra politiska meningskiljaktligheter, utan det har varit andra orsaker bakom det.

Min bästa vän har jag på senare år återfått kontakten med, och under de nästan 10 år vi var ifrån varandra visar det sig att han vaknat politiskt och således numera också är nationell. :)

Landsort
Gäst
Nybörjare
Landsort
Jag har en god vän som varit intresserad av vänsterjippon. Tror inte personen är särskilt intresserad numera då denne tjänar bra med pengar inom sin bransch. Visst finns där ett lätt vänsterperspektiv, men då denne är neutral, ingen angivare så tycker jag om personen ändå. Min lojalitet sträcker sig till den grad att en person av bra och lojal karaktär har alltid mitt stöd (självklart undantag som övergrepp eller liknande saker). Det är annars så att ju äldre man blir ju mindre tid har man att umgås med vänner och då umgås man naturligt mer sällan med de som man… Läs mer »
Senilsnigel
Gäst
Nybörjare
Senilsnigel

Orkar inte diskutera politik med vänner och bekanta. Det blir bara löjligt när folk har bestämda åsikter utan att ha någon koll. Tycker gott man skulle kunna höja åldersgränsen för att få rösta till 25 år.

Har faktiskt folk i bekantskapskretsen som är aktiva i Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Ni kan ju tänka er hur det skulle se ut om vi diskuterade politik.

För min del får folk ha vilka åsikter som helst, men det minsta man kan begära är att folk läser på själva och inte är en indoktrinerad tentakel från samhällskroppen.

Johansson
Gäst
Nybörjare
Johansson

Höja åldersgränsen för att få rösta kan ju vara ett alternativ.
Men vad säger du om bibehållen nuvarande åldersgräns, dvs 18 år, men där demokratin – åtminstone på prov – byts ut mot meritokrati?

ansch
Gäst
Nybörjare
ansch

Om jag har vänner som tycker det är ok att vi håller på att dö ut som folk och gärna röstar för detta?!

Tror det räcker som svar…

RSJ
Gäst
Nybörjare
RSJ

Det räcker med att man får stå ut med familjemedlemmar och släktingar som är politiska meningsmotståndare. Vänner kan man välja och då undviker jag gärna självutnämnda godhetsapostlar.

RSJ
Gäst
Nybörjare
RSJ

PK-vänner är förresten inget att hålla hårt i när det blåser upp till storm!

Anders J Holmberg
Gäst
Nybörjare
Anders J Holmberg

Har inga vänner och därför umgås jag ej med någon.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Är du nyhetsankaret Anders Holmberg eller ”bara” en namne till honom?

En annan Anders
Gäst
Nybörjare
En annan Anders

Stackars dig.

Fänrik Stål
Gäst
Nybörjare
Fänrik Stål

Jag har t.o.m. en god vän som är aktiv vänsterpartist och denne vet att jag är nationalist men bryr sej oftast inte mer än att ibland på lite halvskoj säga att jag är rasist vilket jag kontrar med att kalla personen kommunist. Vi kommer oftast bra överens om att vi inte är politiskt överens. Jag har avkönat personen (vägrar att använda det engelska ordet för ”höns”) eftersom jag inte här vill avslöja om det är en man eller kvinna. Men personen har inga problem med sin könsidentitet utan är väldigt hetero.

Theodor Morell
Gäst
Nybörjare
Theodor Morell
Bättre att kontra med att kalla personen Trotskist då det var den sadistiske rashataren som myntade ”rasister” i samma stycke som ”Slavofilism” och om inte Trotskist så Bolsjevik-Leninist som Trotskij själv kallade sig. Det skiljer en del på Nordkoreas Juche och Trotskismen även om något friare än vit Juche fast iaf. nästan lika rasideologisk vore att föredra. Det hade varit extremt mycket bättre om vänstern eftersträvade vit Juche än den pisshumanism de idag eftersträvar iaf. Stalin skickade alla sodomiter och feminister till Gulagen an vara bra att nämna inför vänstern samt citera kommunistiska manifestet om sin ras fortplantning som ett… Läs mer »
support NMR
Gäst
Nybörjare
support NMR

Har alltig varit natonalist pappa upp fostra mig så fick byta skola 6 gånger rektorena o magistrana kallade till möte när jag kom till ny skola då förstod dom att jag var harm lös jämfört med fasan.han var boxsare och tränade mig hela uppväxten så byta skola var inga problem. Och givet vis var militärtjänstgöring viktig. jag kan känna av vilka jag kan ta.diskotioner med och vilka jag kan driva när det gäller invandrar frågor alla vet.att jag är ::rasist::: Och exstrema idéer.och har aldrig rösta på SD.

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

Det finns endast två kategorier av meningsmotståndare.

1. De som är för dumma för att begripa vad som sker mitt framför ögonen på dem.

Varför skulle jag vilja vara vän med en sådan?

2. De som ser vad som sker men som antingen skiter i det eller aktivt verkar som en folkförrädisk medlöpare.

Varför skulle jag vilja göra annat än att via ett rep vid halsen dra upp dylika över en trädgren, än mindre vara vän med?

Mitt svar på frågan är självklar: Nej, jag isolerar mig från alla (även släkt) som är meningsmotståndare.

Zarras
Gäst
Nybörjare
Zarras

”Nej, jag isolerar mig från alla (även släkt) som är meningsmotståndare”

Jag kan bara hålla med Caesar. Det finns verkligen bara 2 typer av motståndare och lyckas jag inte omvända dom är dom inte mina vänner och det är isolering som gäller.

Berserker
Gäst
Nybörjare
Berserker

Grymt bra svar!! ???

Joppa
Gäst
Nybörjare
Joppa

Mina föräldrar är NS som jag. Resten av släkten vänster alt. allians. Dessa har jag ingen kontakt med. Jag skäms för dessa släktingar.

Asgeir
Gäst
Nybörjare
Asgeir

Precis så är det ställt. Två typer av meningsmotståndare, idioter och ondskefulla. Vill ej umgås med någon av de

Svensk
Gäst
Nybörjare
Svensk

Bekanta men inga vänner!

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Ernst Zundell RIP

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

Ja, endast en av mina vänner delar mina aasikter medan en annan (britt) närmast är paa SD-nivaa. De flesta andra intresserar sig föga för politik och accepterar i princip läget när det gäller detta.

Har alltid varit tydlig med att jag gärna utbildar mina vänner i saker som ras- och judefraagan (om än jag knappast förstaar varenda nyans av dem ännu), men att jag inte vill att de ska basera sin politiska uppfattning paa vad naagon annan säger, utan paa egna tankar, reflektioner, efterforskningar och slutsatser.

~Näthat 1488~
Gäst
Nybörjare
~Näthat 1488~

Ja, men försöker alltid redpilla.

Handschar
Gäst
Nybörjare
Handschar

Nu blandade jag ihop ”neutrala” dvs folk som skulle rösta för förbud av NMR, samt våldsamma afaiter. Jag är öppen för flesta individer. Vad Jat tycker om kollektiv håller jag till de jag litar på rent politiskt.

m96
Gäst
Nybörjare
m96

”Ja, men försöker påverka dem i rätt riktning” borde varit ett alternativ.

H Sturesson
Gäst
Nybörjare
H Sturesson

Annat (motivera gärna) kan vara vän med vem som helst så länge personerna är schyssta. Respekterar andras åsikter men det innebär inte man behöver hålla med om dem. Oftast är det snarare regimtrogna människor som inte kan acceptera att andra kan ha regimkritiska åsikter.

Jeanne
Gäst
Nybörjare
Jeanne

Det finns bara en sak som är viktigt för mig: har en människa goda intensioner? De är ju bara hjärntvättade, som vi alla.
Mina bästa vänner är PK LOL för att de tror Helig på Systemet (Pappa Staten vet bäst,
som är väl också en form av ”nationalism”, eller?)
Jag undviker dock människor som är PK utav deras egoism och girighet. De är riktiga förrädare.

Sturesson
Gäst
Nybörjare
Sturesson

De flesta ”vännerna” svek när man kom ut som nationalsocialist :D

De fåtal som inte började hata en umgås jag med ännu och de har sakta blivit mer neutrala. Likaså föräldrar har blivit neutralare.

Så jag klicka i ”Ja, för att påverka dem i rätt riktning”

Alltså för att förtydliga, folk som jag kände som pk.
Tror inte jag skulle börja hänga med en meningsmotståndare idag.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Nar judar ”blir attackerade” ar det med nastan 100 sakerhet andra judar som attackerar judar. Judar skapar helt enkelt deras eget motstand. Och det har judarna sysslat med i minst hundra ar. Jag vet att det ar mycket aldre, men for enkelhet skull sager vi hundra ar. Du kan lasa in tva judar i ett rum over natten. Dessa tva judar ar osams om allting. Har du sett tva judar som brakar? Jag har sett det i verkliga livet. Och dom brakar och svar, skaller och gapar. Du tror inte det ar sant. Vet du vad det ultimata skallordet ar… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare
Jag behöver inga ”vänner” som är för folkmordet på oss svenskar, vilket man är om man passivt eller aktivt deltar i folkutbytet. Dessutom träffar jag och lär känna så mycket trevliga människor i mitt arbete att jag får mitt behov av ytligt umgänge väl tillgodosett. Vid de tillfällen politiska diskussioner uppstår tar jag naturligtvis chansen att påverka dem i rätt riktning. Då är det bra att vara väl påläst som jag har blivit efter några års nätkrigande och vistelse på bl.a. Nordfront som utan konkurrens är Sveriges bästa nationella tidning. På familje- och släktplanet har jag det så väl förspänt… Läs mer »
Kalle
Gäst
Nybörjare
Kalle

Aldrig varit här förr. Vill bara säga att jag gillar att ni har tumme ner funktion. Det ger ett mycket mer rakryggat intryck än alla de siter som tagit bort den och enbart behållt tumme upp.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Med en vän skall man kunna vara sig själv. Jag kan umgås med meningsmotståndare som accepterar mig och mina åsikter. Det är värre med en del av släkten som jag är riktig fiende mot, inte p. g. a. mig men när deras hat riktas mot min ideologi utan förnuft blir man ännu mer kamplysten men så är de psykologer, vänsterjournalister, miljöpartister och annat skräp. ”Att vara sig själv ”är min sons uttryck ,vi är tacksamma att ha ER som kamrater – och vänner.

Rubert
Gäst
Nybörjare
Rubert

Annat: har inga vänner.

Reinhardt
Gäst
Nybörjare
Reinhardt

Gå på ett rekryteringsmöte och kom in i värmen då för tusan! Här behövs alltid fler som du.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Morsan var med i KPLMR men även hon tycker det är på tok för mörkt ute! Och när Gardell eller Lindarv är på TV så slår hon bort kanalen direkt!

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Fick göra samma sak och det snabbt när Göran levde – annars hade TV n fått sig en spark. Kan inte se dom äcklen heller.

Pekka
Gäst
Nybörjare
Pekka

Jag säger som Ingemar Stenmark: – Det är ingen ide att förklara för dem som inte begriper.
Meningsmotståndarna har ofta inte nog intelligens att begripa Hitlers storhet. I annat fall är det naiva personer som tror att alla raser är lika (bra).
Därför är det bäst att skippa alla meningsmotståndare i vänkretsen.

Pekka
Gäst
Nybörjare
Pekka

OBS I Stenmark är inte nationalsocialist utan sade så beträffande slalomteknik.

Dinkel
Gäst
Nybörjare
Dinkel

Pendlade mellan två svar.
Ja, jag skiljer på det politiska och privata
Ja, för att påverka dem i rätt riktning
Det beror ibland på vem personen är, och vilken relation man har till personen.
Är det i arbete? Är det en ny person i tillvaron? Jag ser det ibland som en utmaning att ibland även få en rasfrämling att ändra åsikt i någon aspekt. Och det lyckas ganska ofta kan jag säga.
Ett exempel här:
Jag frågar om rasfrämligen skulle tycka om att det flödade in 4 miljoner araber/negrer i dennes land?
Rasfrämlingen svara ”nej”. Och där tar våran diskussion vid, och mina argument vinner.
:-)

Guest
Gäst
Nybörjare
Guest

Jag har inga vänner som inte är kritiska, eller starkt kritiska, till dagens invandring och den inverkan den har på det svenska samhället.
Varför det är så vet jag faktiskt inte men det beror troligen delvis på ett aktivt val från min sida.

Jag har så klart släktingar som fortfarande ser ljust på utvecklingen och tror på det mångkulturella samhället – även om deras antal är i sjunkande. Jag umgås pliktskyldigast även med dessa stackare på olika släktbjudningar men döljer aldrig mina åsikter.
Jag har inte märkt av någon minskad frekvens på inbjudningar till sådana tillställningar – snarare tvärt om.

Andreas Hedin
Gäst
Nybörjare
Andreas Hedin

Är man en regelrätt meningsmotståndare kan man inte vara en vän fullt ut i min värld.

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Även i nationella leden så finns det ”motsättningar” men när det uppstår så är det bättre att svälja stoltheten och var den storsinte för att vi ska dra åt rätt håll!

Johan Olsson
Gäst
Nybörjare
Johan Olsson

Jag vet ej om dom är meningsmotståndare, oftast är dom bara bara ointresserade.
I vissa frågor kan det vara kul att trolla lite, använda lite extrem jude kulturmarxism och se hur dom reagerar för att pusha dom i rätt riktning. Eller politiskt inkorrekt som inte har med svenskar och vita att göra så dom blir lite lugnare.
Jag snackar annat med dessa vänner så det behövs inte.
Sen om dom ogillar det jag tycker någon gång så får dom väl göra det.

...
Gäst
Nybörjare
...
Jag har läst artiklarna och kommentarerna på den här sidan i något år nu. Det här är dock första gången som jag bryter min tystnad och kommenterar själv. Jag har läst många, om inte de flesta artiklar som har publicerats här under den tiden. Det har varit många artiklar om bl.a. mord, våldtäkter och förräderi. Men INGET har fått mig att känna en sådan förtvivlan och hopplöshet som den här artikeln, eller mer specifikt; resultatet av omröstningen gällande det som artikeln handlar om… Än så länge är omröstningen inte avslutad. Men tillräckligt många har nu röstat (ca 700st) för att… Läs mer »
Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Anslut! Det är i slutänden vårt folks gener vi slåss och offrar oss för, inte deras åsikter. Många av våra fiender idag kommer att ansluta när antingen hjärntvätten släpper eller överlevnadsinstinkten kickar in.

David Böhlin
Gäst
Nybörjare
David Böhlin

Mitt svar lyder ”absolut inte”. Jag har förlorat en del ”vänner” pga mitt politiska engagemang. Men jag gråter inte över det utan jag har fått riktiga vänner pga mitt ställningstagande.

Simon
Gäst
Nybörjare
Simon

Min bästa vän är vänsterpartist. Vi har levande diskussioner och vi håller inte med varandra om mycket när det gäller politik. Men vi klickar på ett personligt plan och vi kan alltid räkna med varandra, därför fick han äran att vara gudfar åt min dotter.

Zarras
Gäst
Nybörjare
Zarras
Just nu leder svaret ”Ja, jag skiljer på det politiska och privata” med 43%. Jag funderar på om det inte är den toleransen mot människorna runt oss som gör att vi har så svårt att nå ut med våra åsikter. Det går inte att omvända hjärntvättade vänner och släktingar om jag hela tiden ”skiljer på det politiska och privata”. Vi kan som sagt tvingas att vara toleranta på jobbet …men jag accepterar inte vad som helst och jag MÅSTE (försiktigt) försöka omvända/bota mina kollegor. Skiljer jag på det politiska och privata är det frågan om jag själv helt övertygad om… Läs mer »
Stenstod
Gäst
Nybörjare
Stenstod

Himla bra skrivet!

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Ett förebråelse som jag ofta möter är :att jag föredrar min politiska inställning framför familjen. Det är så konstig. Jag överser med deras inställning – men DE överser inte med min utan fördömer mig och tar avstånd. t. o. m. skriftligen. Nu är jag härdad men många kamrater har nog erfarit detta och grämer sig över att inte få träffa sina närmaste. Tänk över saken: DU är tolerant men inte DE, alltså är DU en bättre människa .Det är inte DU som föredrar politiken framför familjen utan DE. Detsamma gäller även förlorade s. k. vänner.

Zarras
Gäst
Nybörjare
Zarras

Ja så sant, när jag ska försöka förklara min politiska inställning och åsikt i olika frågor så måste jag ofta börja med att förklara för dom ”toleranta” att jag tycker att dom ska vara så toleranta att dom åtminstone kan lyssa på mig en liten stund …och klarar dom inte av att ens lyssna och komma med egna motargument är dom i mina ögon hopplösa fall och inte mina riktiga vänner längre.

Hur lågt mina fd vänner än sjunker måste jag dock ändå försöka rädda dom idelogiskt…

Zarras
Gäst
Nybörjare
Zarras

När jag stöter på patrull och dom frågar om jag har blivit ”en sån där hemsk nazist” brukar jag bara svara ”javisst” och sedan lägga fram något enkelt argument mot den sk förintelsen …även om dom inte erkänner det syns det förhoppningvis att man lyckats slänga in ett gruskorn i maskineriet och att dom iaf börjar tänka själva en liten bit utanför pk-bubblan.

Janni
Gäst
Nybörjare
Janni

Min närmsta familj och vänner är alla vaken på ett sätt eller ett annat. Vissa håller med mig fullt ut och är intresserade av att lära sig mer, resten röstar SD i hopp om att det skall förändra någonting (Lycka till ?). Så nej, jag har inga meningsmotståndare som vänner eller familj och så kommer det förbli.
Kan inte föreställa mig vad man skulle prata om då man ses om man inte har samma/liknande syn på saker.

Harald Bafast
Gäst
Nybörjare
Harald Bafast

Inte för att jag har så många riktiga vänner men de flesta bekanta ligger nog tyvärr på andra sidan av det politiska spektrumet. Inte så mycket att göra åt den saken mer än att stå på sig. Vill de inte vara min vän så låt gå då, det är deras förlust tänker jag helt enkelt om den saken.

Kalle
Gäst
Nybörjare
Kalle

Vilka paradoxala läsningar i kommentarerna ^^ alla ni som säger er jobba och betala skatt? Hur känns det att finansiera fienden? Klas Lund bör väl vara den som klarar sig, han som skor sig på medlemmarnas bidrag, och är nolltolerans.

Sverion
Gäst
Nybörjare
Sverion

Har en meningsmotståndare som är kommunist. Han avgudar Stalin. Haft ganska heta debatter mellan varandra. En gång frågade han mig om jag skulle ta vapen mot honom vid en revolution antingen från NS sidan eller Kommunist sidan. Jag sa ja. Han sa bra.

Funkar om man vill.

wpDiscuz