Stor majoritet: Rättsväsendet av idag är korrupt

VECKANS FRÅGA. 82 procent av Nordfronts läsare litar inte alls på polis, domstolar och kriminalvården.

Hela 82 procent av Nordfronts läsare anser att ”rättsväsendet” blivit lika korrupt som resten av systemet. Vidare litar 10 procent på vissa delar av rättsväsendet medan 3 procent har full tillit till det.

Få av Nordfronts undersökningar brukar ha svarsalternativ som får så många procent av rösterna. I detta fall fanns också två medelvägar att välja – svarsalternativ om att vissa delar ändå är bra eller att rättsväsendet i stort är bra men särbehandlar nationella negativt.

Att så många ser rättsväsendet som genomkorrupt skulle borde ses som ett ”hot mot demokratin”. Om rättsväsendet är ur spel innebär det att vi inte lever i en rättsstat, vilken påstås vara särskilt viktig inom en demokrati.

Enligt regeringens definition av rättsstatsprincipen innebär den att ”ingen får stå ovanför eller utanför lagen”, att det finns ”garantier mot missbruk av statsmakten”, att det råder ”likhet inför lagen”, att man har en ”opartisk domarkår”, en ”rätt att få anklagelser om brott utredda och prövade inom en rimlig tid i en rättvis rättegång inför en oberoende och opartisk domstol, samt förbud mot godtyckligt frihetsberövande” m.m. Att dessa saker skulle existera idag är såklart skrattretande för de nationella som utgör oppositionen och för många svenskar.

 

Om rättsväsendet idag
Det är känt av många att nationella döms hårdare av svenska domstolar och att invandrare och ”antirasister” många gånger får milda straff eller inte ens åtalas för betydligt grövre brott. Bland annat kan man som invandrare nu ha laglig rätt att gruppvåldta svenska rullstolsbunda kvinnor, som i fallet på Gotland där åklagaren lade ner förundersökningen.

I tingsrätterna sitter politiskt tillsatta nämndemän – tillhörande partier som verkar för mångkulturellt folkmord och förbud av oppositionen – och på myndigheten Justitiekanslern bekämpar man oppositionella med ”tolkningsfakta”. De grundlagsvidriga domar som utfärdats med hjälp av ”tolkningsfakta” har också Högsta domstolen ställt sig bakom.

Listan kan alltså göras lång. Ändå finns tecken på att ”rättsväsendet” är så mycket mer korrupt än vad många anat. Korruptionen verkar vara institutionaliserad och därmed helt ”normal” för dem som ägnar sig åt den. Nedan är några exempel från bara den senaste tiden:

  • Södertörns tingsrätt sprider feministisk slagordspropaganda på sin Twitter. Efter en massiv kritikstorm har tingsrätten i ett pressmeddelande bedyrat att man bara citerade en föreläsare och att man inte kommer döma partiskt mot vita, heterosexuella män.
  • Juridikprofessorn Mårten Schultz tycker att det är ”roligt på så många sätt” att systemet använder sig av vantolkningar av juridiken för att försöka sätta dit sådana med ”fel” åsikter. Schultz beklagade sig även över att Sveriges regering vill skriva om grundlagen för att inskränka pressfriheten – men bara för att den inte inskränkte så mycket som han ville. Schultz, som är ansvarig för att utbilda nya jurister i landet, har gjort programmet ‘Trolljägarna’ med Expos Robert Aschberg och har kopplingar till Juridikfronten.
  • Den rättshaveristiska föreningen Juridikfronten, som missbrukar svensk lag för att försöka hindra oppositionellas rätt till yttrandefrihet, har i sin tur personliga kopplingar till personer på Justitiekanslern. En av dem skickade nyligen ut ett hotbrev till tre nationella poddar på Juridikfrontens inrådan.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om