Vattnet omkring Coca Cola-fabrik sinar – boende dricker läsk istället och får diabetes

UTRIKES. I den mexikanska staden Cristobal de las Casas, där en Coca Cola-fabrik ligger, har dricksvattnet sinat till den grad att invånarna tvingas släcka törsten med läsk. På grund av detta har fallen av diabetes och fetma ökat markant.

I staden Cristobal de las Casas, i den mexikanska delstaten Chiapas, har dricksvattnet sedan ett antal år legat på en katastrofalt låg nivå. Anledningen är att den otillräckliga infrastrukturen överbelastats av en Coca Cola-fabrik i området, som enligt ett avtal med den mexikanska staten har rätt att använda över en miljon liter vatten varje dag.

På grund av detta har lokalinvånarna blivit tvungna att köpa antingen vatten eller läsk på flaska för att släcka törsten. En flaska vatten kostar 10 pesos, medan en flaska Coca Cola kostar 18 pesos.

Coca Cola är oftast mer lättillgängligt än flaskvatten, varför många väljer läskedrycken. Den ökade läskkonsumtionen har lett till att antalet dödsfall på grund av diabetes har ökat med 30 procent mellan åren 2013 och 2016. Värst drabbat är Tzotzilfolket, av vilka hälften dricker Coca Cola dagligen.

Källa:
Diabetes spike in Mexican town where Coca-Cola used as drinking water, currency & religious offering

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин AnordboAndré Devecseri Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
André Devecseri
Medlem

Dricker själv inte kolsyrat ens en gaang, saa hade törstat ihjäl paa stället ifall kioskerna/butikerna hade slut paa flaskvatten.

nordbo
Medlem

zionistiska och djävulens ”dryck” nr1.

Finns det någon användning av skiten då – skulle vara som borttagning av rost. En snabb sök visade detta.
..https://www.youtube.com/watch?v=t9XU2Wo9iTo

Karl-Путин A
Medlem

1 miljon liter vatten är inte så mycket. En normal svensk grävd brunn på rätt plats ger 200 000 liter per dygn.

Det måste finnas andra orsaker till att mexarna dricker så mycket Coca Cola. De är ju inte kända för att vara världens smartaste direkt.

André Devecseri
Medlem

Fortfarande enormt slöseri paa en ren skräpprodukt, i all synnerhet där det redan är mer brist paa vatten än i t.ex. Sverige.

Karl-Путин A
Medlem

Naturligtvis är det ett slöseri att förpesta vatten med C C, men vad det ytterst handlar om är ”klasskillnader” eller att ”socialt utsatta grupper” som det heter i (((lögnmedia))) dvs lägre stående raser som har skapat ett samhälle där osunt leverne blivit norm.

Det finns gott om vatten i det aktuella området, men befolkningen vill tydligen leva som de föreställer sig livet i ”drömsamhällen” som USA eller EU.

Diabetessiffrorna är ännu högre i många arabländer där C C inte ens får säljas. Inte för att försvara C C, men C C har en marginell skuld i det hela.

André Devecseri
Medlem

(((Modernkulturen))) m.a.o. Sorgligt!