Västernorrlands landshövding sur över minnesstund för Tommie Lindh

INRIKES. Västernorrlands socialdemokratiske landshövding Berit Högman är upprörd över minnesstunden för mördade Tommie Lindh. Uppdaterad.

Under lördagen hölls en minnesstund i centrala Härnösand för mördade Tommie Lindh, som miste livet då han försökte stoppa sudanesen Abubaker Mohamed från att våldta en kvinnlig vän. Vid minnesstunden hölls även ett tal av Pär Sjögren, som riktade udden mot svenskfientligt våld.

Detta är något som upprör Västernorrlands socialdemokratiske landshövding Berit Högman, enligt en artikel från SVT. Hon säger själv att hon ogillar att tal hölls från trappan till landshövdingens residens och påstår att hon skulle ha stört minnesstunden om hon hade varit där, då minnesstunden enligt henne inte värnar de ”mänskliga rättigheterna” och ”alla människors lika värde”.

— Hade jag varit hemma hade jag gått ut och sagt att här ska ni inte vara, det här är ingen mötesplats för den här typen av agitation, säger Högman till SVT.

På frågan om hon hade jagat bort ”nazisterna” svarar hon:

— Jag hade verkligen försökt det, absolut.

Högman säger sig även ha varit i kontakt med polisen för att avkräva dem svar om varför minnesstunden inte stoppades, trots att polisen nekat tillstånd för det torgmöte som var tänkt att hållas.

Man kan notera att SVT valt att censurera Tommies namn på en skärmdump från Nordiska motståndsrörelsens webbsida, som man använt i artikeln. Man väljer även att kalla minnesstunden en ”nazistdemonstration”.

Uppdatering:

Även på Facebook har Högman uttalat sig på den officiella sidan för landshövdingen i Västernorrland om minnesstunden som hölls framför residenset. Trots att hon flitigt kommenterar och kritiserar minnesstunden har hon inte gjort något offentligt utspel om mordet och våldtäkten som skett i hennes stad.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Nybörjare
Erik
2 månader sedan

”På frågan om hon hade jagat bort ”nazisterna” svarar hon: — Jag hade verkligen försökt det, absolut.”

Hahaha!

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 månader sedan

Hon är en sosseveteran inom riksdan under decennier, och hon har hoppat fram o tillbaka mellan olika utskott som en annan byter strumpor.Hon sitter även nu i styrelsen för Karlstad Universitet som är ett centrum för ”genusforskning” och ”genusvetenskap”.

Ska kolla lite mer på vilka frågor denna har varit mer verksam i under sin tid i riksdan.

Wäring
Nybörjare
Wäring
2 månader sedan

Avskummen bara radar upp sig en efter en, ivriga att få sina namn nedtecknade för att sedan bli upplästa på rättvisans dag. Dagar, menar jag förstås, det kommer att ta lång tid att dela ut domarna.

Pierre
Nybörjare
Pierre
2 månader sedan

Högman har två hjärnceller och de är väldigt osams.

Alla kulturmarxister har ”Repets dag” att se fram emot.

Ni och era semitiska herrar är planetens avskum.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 månader sedan

Avskummet Berit Högman har inga problem med att svenskar mördas av importerat patrask men störs sig mycket på att folk protesterar mot det.Hon skulle nog inte tacka nej till lite patrask mellan låren heller.