”Världens smartaste man”: Vita har rätt att bejaka sitt arv och sina gruppintressen

POLITIK. En man vars IQ har uppskattas vara runt 200 har nu tagit ställning för vit identitetspolitik.

Christopher Langan är en vit amerikan som anses vara en av världens mest intelligenta personer. Hans IQ har beräknats ligga någonstans mellan 190 och 200.

Förra veckan svarade Langan på frågan hur han ser på ”identitetspolitik”. Svaret, som publicerades på Quora, visar att Langan anser att den nuvarande ordningen där icke-vita tillåts bedriva identitetspolitik medan vita inte får göra det utan att stämplas som rasister är förkastlig.

Langan summerar sin ståndpunkt på följande sätt:

Identitetspolitik borde antingen stängas ner omedelbart, eller så borde majoritetsbefolkningen i Europa och norra Amerika uppmuntras att hävda sina egna etniska och kulturella identiteter och gruppintressen med full kraft. Alla statliga, akademiska, religiösa auktoriteter eller auktoriteter inom media som försöker förhindra detta är uppenbarligen inte värdiga respekt och lydnad.

Resonemangen bakom slutsatsen är att det är orättvist att bara tillåta vissa grupper att ägna sig åt identitetspolitik då det skapar ”obalans och orättvisa”. Langan tar också upp folkutbytes-aspekten och beskriver EU som icke-legitim politisk entitet:

Till exempel, när överbefolkande grupper som övertaxerat sina egna resurser genom brist på reproduktiv kontroll och inhemsk oligarki är tillåtna att migrera till det suveräna territoriet av globala etniska minoriteter – alltså, folk av europeisk härkomst – och där åtnjuter speciell status som ”förtryckta” vilket låter dem skörda speciella förmåner som gratis mat, gratis boende, gratis utbildning, gratis sjukvård, inkvotering, barnbidrag och särskilt skydd av lagen, samt till och med tillskrivs moralisk överlägsenhet på grund av det påstådda ”förtrycket”, så kan detta resultera i förstörelsen av de nationella, kulturella och etniska identiteterna hos ursprungsbefolkningarna, i slutänden kan det leda till deras fullständiga utdöende. Invandrande grupper som hävdar sin kollektiva identitet medan de förnekar deras värdfolk samma rätt till politisk gruppsammanhållning kan summeras som skadliga, invasiva och i sista hand dödliga socioekonomiska parasiter. Uppenbarligen är alla statliga auktoriteter som uppmuntrar en sådan asymmetri – till exempel den Europeiska Unionen – illegitima.

Vidare skriver Langan att när man ger icke-vita folkgrupper privilegier så innebär det att de icke-vita folkgrupperna också måste börja granskas som kollektiv:

För att ta ett exempel, om vi efter flera generationer av specialbehandling inom utbildningssfären (tvångsintegration, specialprogram, modifiering av utbildningens utformning, rasligt grundad inkvotering till högre utbildning osv.) ser att en specifik ”förtryckt” grupp misslyckas trots alla dessa upplyftande åtgärder, blir dess medlemmar inte längre berättigad undantaget från objektiv karakterisering vad gäller gruppstatistik; om någon vill åtnjuta de sociala fördelarna med etniskt laddade gruppdefinierade egenskaper som att ”tillhöra en förtryckt grupp”, så måste man också underkasta sig rationella åtgärder formade på inte bara individuell bedömning, utan också baserade på empiriskt bekräftade gruppegenskaper som att ”tillhöra en grupp som uppvisar en relativt låg medel-IQ och en tendens att våldsamt störa utbildningsmiljön”.

Den här formen av anti-vit identitetspolitik som många multietniska samhällen ägnar sig åt menar Langan kommer orsaka ”personlig orättvisa, social degradering och biologisk degenerering” eftersom den ersätter rationell selektion inom de sociala, ekonomiska och reproduktiva sfärerna med en irrationell jakt på ”rättvisa” på gruppnivå.

Källa:
What is Chris Langan’s view on identity politics?

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LennartLefflanFredrika_DH_Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias Lindberg
Redaktör

Bra att han inte bara är smart, utan också modig som vågar säga detta!

Fredrika
Medlem

Ändå säger han här bara saker som vilken genomsnittligt intelligent vit människa som helst skulle kunna säga. Man behöver inte vara superintelligent för att förstå självklara saker: Man behöver bara bli omprogrammerad, få ett par ”They Live!” solglasögon för att inse att det man blivit indoktrinerad med var lögn.

Karl-Путин A
Medlem

De underlägsna raserna används av en viss folkgrupp som biologiska vapen mot oss vita. Så har det varit sen Babylons dagar, men den vita rasen tycks aldrig genomskåda detta urgamla knep.

_DH_
Medlem
_DH_

Under första halvan av 1900-talet var det en självklarhet för vita (och egentligen alla andra rasers också, så förbluffade de var av vår överlägsenhet) intellektuella att ha ett rasbiologiskt perspektiv. Dessvärre blev det kontroversiellt till följd av den goda sidans förlust under andra världskriget, och sedan dess har judisk pseudovetenskap (Boaz antropologi, Frankfurt-skolan, ”tabula rasa” och mycket annat) trängt undan denna insikt ur akademiska kretsar och gjort att det rationella perspektivet betraktas som ”kontroversiellt”. I takt med att judarna tagit över den akademiska världen har den blivit ett uttryck för deras rasliga intressen, och ej längre vetenskap. Det är också… Läs mer »

Lefflan
Medlem

Anledningen till detta intellektuella förfall är att de som är verkligt intelligenta håller sig borta från dagens ”intellektuella” kretsar likt pesten. Intelligenta människor som inte är psykopater vägrar sälja ut sig själv, vilket man måste göra i dessa kretsar för att passa in. Ointelligenta dras därför in i dagens ”intellektuella” sfär därför att där får de känna sig intelligenta och överlägsna. Hur många gånger har man inte hört dessa äckliga människor ifrågasätta andra mer intelligenta personer bara för att de inte är utbildade på universitet? ”Vad har du gått för utbildning?” – med en nedlåtande översittar attityd. Faktum är att… Läs mer »

Lefflan
Medlem

Behöver inte ens vara idioter innan universitet, vet flera personer som inte är dumma egentligen, men efter universitet så förändrades de på många sätt och blev precis till de personer detta system vill.
Liberala och lydiga till status quo.

Karl-Путин A
Medlem

Det står i Sions Vises Protokoll att man ska skapa ett förakt hos folken mot deras politiker och det politiska systemet. När de intelligenta och rakryggade människorna övergett politiken och ersatts av ärthjärnor som dagens svenska politiker, som gör vad som helst för silverpenningarna, så är landet förlorat. Då kan de ljusskygga sitta och skriva lagar – som är avsedda att rasera alla strukturer som de vita folken skapat så att (((man))) får dysfunktionella lättkontrollerade samhällen – som mutkolvarna klubbar igenom samtidigt som de för debatter om rent nonsens för att hålla allmänheten ovetande om vad som händer bakom kulisserna.… Läs mer »

Lefflan
Medlem

Exakt. Lösningen på Nordens och Europas problem, och grunden för att vi ska kunna uppnå frihet, är att folket återfår sin självbevarelsedrift. Detta är i grund och botten ett psykologiskt krig. Utan en stark vilja för överlevnad hos Nordens och Europas folk, kan vi aldrig uppnå seger och således överleva. Därför måste vi kämpa för att denna drift återuppstår. Med en vilja för överlevnad kommer även en vilja för seger, och med en vilja för seger så kommer även segern tillslut – filmen från tredje riket ’triumph des Willens’ (som alla borde se) döptes inte till ”viljans triumf” av en… Läs mer »

Lennart
Medlem

Detta kommer jag att skriva ut och lägga i folks brevlådor. Även de Politiskt korrekta borde förstå, även om dom förnekar..