Vårdlokaler kan bli asylboenden

STOCKHOLM. Landstinget ska inventera samtliga vårdfastigheter för att kunna skapa boenden åt asylsökare. Så stor yta som möjligt ska gå till asylboendena.

Stockholms läns landsting ska inventera sina vårdbyggnader för att se om de kan ordna fram boenden till asylsökarna. Den som bestämt detta är fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist från Moderaterna.

Paul Lindquis (M).

— Jag uppmanar alla andra landsting och regioner att göra samma sak. Vi måste alla göra vad vi kan för att underlätta den situation som Sverige befinner sig i just nu, säger Lindquist.

Paul Lindquist är tydlig med att all vård ska vara kvar, men att han själv känner till att det finns plats för att inhysa asylsökare i en del av vårdbyggnaderna.

— Just nu dammsuger vi vårt fastighetsbestånd efter alla möjligheter som finns, säger Paul Lindquist (M).

Beslutet om inventeringen togs igår efter att Migrationsverket skrev upp sin prognos för asylsökande i Sverige i år. 190 000 människor väntas komma in i landet. Nu vill politiker i landstinget se hur deras lokaler kan omvandlas till asylboenden.

Källa:
Landstingets vårdlokaler kan ge plats åt flyktingar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments