Våra äldre borde matas med guldsked – inte tyna bort i skuggan av massinvasionen

INSÄNDARE. De byggde upp vårt lands välstånd – men nu används pengarna för att bekosta vår undergång, samtidigt som de äldre trycks undan alltmer. Maria Larsson skriver om sina personliga erfarenheter från vården.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Hur var det nu han sa, den där självgode folkförrädaren Fredrik Reinfeldt, i sitt berömda sommartal, augusti 2014? Jo, visst minns vi väl alla hur han uppmanade till humanitet och öppna hjärtan. Han pratade om tålamod med allt det nya, tryckte till på ”empatiknapparna” och lämnade sedan det sjunkande skeppet strax efter valet.

Resultatet visar sig nu. Även om utvecklingen gått åt fel håll under många år så accelererade katastrofen såklart när massinvasionen tog fart på riktigt. Men, märk väl, det skulle inte ställas några grupper mot varandra, sa man från politiskt håll. Ingen ska behöva bli lidande. Resurserna räcker till alla, och alla är lika mycket värda. Flosklerna formligen regnade ner över det sovande folket.

Visst ställs grupper mot varandra. Den som påstår något annat är djupt desillusionerad. Och den grupp som alltid tycks vinna är rasfrämlingarna. På något märkligt vis går de alltid före i kön. Det kan jag berätta utifrån min goda insyn i svensk hälso- och sjukvård med närliggande verksamheter. Inte bara genom personliga iakttagelser och erfarenheter, utan också i och med de kontakter jag har med kollegor över hela landet.

I min hemstad finns en centralt belägen lokal som tills nyligen inhyste ett flertal lokala handikappföreningar, bland annat demensföreningen. Lokalen är stor, rymlig och handikappanpassad. Det centrala läget är ju också en stor fördel för de handikappade som inte kan färdas med bil och många går dit med hjälp av sina rullatorer. Nu ska dessa lokaler byggas om till flyktingbostäder, enligt kommunen, så de handikappade och äldre får snällt flytta på sig.

Alternativet som erbjuds ligger en bit utanför centrum och kräver tillgång till skjuts eller bil, om man inte råkar bo just där. Många kommer alltså inte att kunna fortsätta delta i möten och sammankomster. I lokalmedia uttalar sig de drabbade med att säga att det är synd att grupper ska ställas mot varandra och att just de behövde dra nitlotten. Det socialdemokratiska kommunalrådet ler som vanligt på bild, och säger att det blir bäst så här, för alla.

Ett annat exempel: Delar av den stora flyktinginvasionen anlände till turistanläggningen Pite havsbad. Det beslutades ganska snart om att några väl fungerande vårdcentraler i Piteå kommun skulle läggas ned. Piteåborna blev strax därpå varse om att en ny skulle byggas upp ute vid Pite havsbad, enbart för flyktingarna. Motiveringen löd: De ska inte behöva resa för att uppsöka sjukvård. Nej, men våra gamla och svaga ska nu behöva göra precis just det. Var någonstans ligger rättvisan i det? Återigen – samma nitlott.

I Piteå inkvarteras nyankomna rasfrämlingar i Norrlands kanske lyxigaste semesteranläggning under större delen av året. Samtidigt trycks våra äldre, vars hårda arbete betalt för deras vistelse, undan allt mer.

Varje eftermiddag vandrar jag igenom en korridor på väg hem från jobbet och ser de sitta där – våra stolta, vita åldringar. De vårdas på avdelningen av olika anledningar, men det de har gemensamt är att de inte får den livskvalitet de har rätt till.

En del sitter tysta och ser ut genom fönstret, andra är kontaktsökande och pratar lite trevande med varandra. Då och då snappar jag upp några meningsutbyten och inte sällan är det arbetarminnen som avhandlas. Jag undrar alltid vad de tänker där de sitter. Blev ålderdomen som de hade hoppats på? Har de en aning om vilken typ av vård och omsorg de hade kunnat få om just de hade tillhört de prioriterade?

De klagar dock sällan utan nöjer sig med det lilla. De vet kanske inte om att de är satta på undantag och därmed erbjuds den absolut lägsta nivå av omsorg ett modernt samhälle kan komma undan med, utan att framstå som barbariskt.

Vårdpersonalen gör ett bra jobb utifrån förutsättningarna, det vet jag, men de orkar inte mycket mer. En undersköterska berättar för mig att hon är så knäckt av att inte räcka till att det börjat gå ut över hennes egen familj. Hon gråter ofta i bilen på vägen hem och väl hemma orkar hon inte umgås med annat än sin TV.

En annan berättar om den hotbild som börjat dyka upp och som inte fanns förut. Mordhot och dylikt är vardagsmat för många anställda, framförallt inom akutsjukvården. Ännu en uttrycker rakt på sak och med en öppenhet som förvånar mig: ”Det är väl ingenting att hymla om, vi vet ju alla att pengarna går till massinvandringen”.

I Sverige har alla människor med uppehållstillstånd rätt till vård på samma sätt som svenska medborgare. Även asylsökande, illegala invandrare samt papperslösa har rätt till sjuk- och tandvård ”som inte kan vänta”. Barn under 18 år har, oavsett om de är här illegalt eller inte, rätt till samma vård som svenska barn. Helt kostnadsfritt.

Nu kanske detta inte betyder särskilt mycket under tider då invandringen är låg, även om man givetvis kan ifrågasätta moralen i det hela, men som det sett ut nu under många år av stor invasion, är situationen ohållbar. Vi går mot en katastrof. Förutom mängden av rasfrämlingar som belastar systemet bara genom sitt stora antal, kan ju vem som helst räkna ut vad alla dessa importerade våldsbrott har lett till i form av ökad press – på bland annat sjukvården.

I ett samhälle där resurserna inte är oändliga måste man skapa en prioriteringsordning. Och det framträder ju alltmer tydligt hur våra styrande tänker. I takt med att ”öppnahjärtan-politiken” nu nått fullt genomslag i praktiken, medan resurserna läggs på de invällande lycksökarna, så tynar våra gamla och svaga bort i det tysta.

”Medan resurserna läggs på de invällande lycksökarna, så tynar våra gamla och svaga bort i det tysta.”

Vi har skapat en resursbrist där miljön inom vården på många ställen är outhärdlig. Inte bara för de patienter som tvingas ligga i korridor, utan också för den sjukvårdspersonal som inte bara upplever en extrem stress, utan också upplever sig underbetald och lågt värderad. Att sedan tvingas ta del av information om hur vi alla ska mobilisera för att ta hand om de asylsökande som formligen väller in är ju som ett slag i magen på en sönderarbetad yrkesman eller kvinna.

Luleå flygplats landar just nu ett flygplan med asylsökande var 3:e vecka. Detta ska fortgå ända till oktober och är tänkt att leverera totalt cirka 3 000 flyktingar till norra Sverige. Nästan samtliga är garanterade uppehållstillstånd. Norrbotten mobiliserar genom att förstärka ”kompetenscentrum” vid Björknäs hälsocentral i Boden med extra personal och extra resurser. Alla asylsökande ska erbjudas en hälsoundersökning med tolk och särskilda rutiner för detta skickas ut via intranätet inom Region Norrbotten.

Även mammorna erbjuds en särskild gräddfil. Samtliga gravida kvinnor ska skyndsamt tas om hand av den ordinarie mödravården i länet. Och som om detta inte vore nog: Tandvård erbjuds också. Många invandrare har dålig tandstatus och då detta räknas som nödvändig vård måste det erbjudas omedelbart, samt bekostas av kommunerna. Inte sällan lämnas kostnadsförslag på 20 000 kronor och mer för sanering av mun och ersättande protes. Detta förstår ju vem som helst är dyr verksamhet och förhandlingar pågår just nu mellan SKL och regeringen i försök att få loss mer pengar för att finansiera kalaset.

Utöver att resurserna äts upp av den starka och prioriterade gruppen, så kan även tilläggas att våra äldre och svagaste utgör en bra målgrupp för de profithungrande läkemedelsbolagen.

Det finns siffror som vittnar om att runt 40 procent av de äldre som vårdas inom särskilt boende får antidepressiva läkemedel utskrivna. Ofta i kombination med andra mediciner. Detta leder till en totaleffekt som den äldre mår betydligt sämre av än om denne vore omedicinerad. En studie med 78 000 äldre patienter visar därtill att över hälften fick mediciner för sjukdomar som de inte ens har diagnosticerats för.

Läkemedelsindustrin vet att våra äldre är en svag grupp som inte gör något väsen av sig. De hyser tilltro till auktoriteter och försvaras inte i någon större utsträckning av någon.

De äldre är en särskilt lukrativ grupp för den globala läkemedelsindustrin.

Man talar ofta om negativa socioekonomiska effekter av övermedicineringen. Vissa forskare låtsas kännas vid detta som ett problem, dock utan att våga se den större bilden. Trots allt är det alltid enklare och billigare att skriva ut läkemedel än att erbjuda verklig livskvalitet.  Sedan får man ju aldrig glömma det faktum att ondska och själviskhet ligger bakom de trådar som styr marionetterna. Läkemedel är ett medel som ofta används för att kontrollera människor, vilket pågår i hela vårt samhälle, men när det drabbar våra svagaste blir jag extra berörd.

Det våra äldre behöver är ett lyssnande öra, en varm hand och annat som kan lindra ensamhet och dödsångest på ett naturligt sätt. De behöver inte medicineras till oigenkännlighet. De behöver inte låsas in med en övervakningskamera som enda sällskap, och de behöver definitivt inte ligga på en akutvårdsavdelning med brustet hjärta och lyssna till hur säkerhetsvakter försöker hantera aggressiva rasfrämlingar som vill dräpa varandra med kniv.

De äldre som bidrog till att bygga upp vårt land borde idag få skörda frukterna av sitt hårda arbete. De borde matas med guldsked och behandlas som de hjältar de är. Inte slussas runt mellan vårdinrättningarna likt något katten släpat in medan rasfrämlingar, som inte på något sätt har bidragit till att bygga upp vår välfärd, gång på gång drar vinstlotterna.

/Maria Larsson

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

68 Kommentarer till "Våra äldre borde matas med guldsked – inte tyna bort i skuggan av massinvasionen"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Daniel
Gäst
Nybörjare
Daniel

Majoriteten vill dock ha det så, sen är ju också frågan vad de äldre röstat på och även fortfarande röstar på.
Har de röstat kritiskt hela livet el åtminstone insett och börjat rösta kritiskt så är det synd såklart.

Extremtyzz
Gäst
Nybörjare
Extremtyzz
Hehe ja. Det är exakt så jag tänker om allting numera. Folk har röstat för det här och FORTSÄTTER rösta för det här. Alltså får folk precis vad de förtjänar. Vi snackar heller inte om en majoritet på 51-60% som påtvingar en stor minoritet av befolkningen en massa skit utan det rör sig ju för fan om 100% förrädare. Jag skulle kunna bli upprörd om flera miljoner svenskar blev oskyldigt drabbade, men nu röstar ju ALLA SVENSKAR FÖR FORTSATT INVASION. Författaren till insändaren har naturligtvis helt rätt och i en sund nation skulle alla såväl yngre som äldre bli korrekt… Läs mer »
Die dummen Schweden
Gäst
Nybörjare
Die dummen Schweden

Så tycker jag också krasst numera… Även om de kvinnor som blir våldtagna av något kriminellt bottenskrap som de känner, umgås med eller naivt försökt att på sedvanligt godhetsknarkande maner ”hjälpa”.

Karma is a bitch – deal with it stupid

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Visst är det synd om svenska åldringar, men när jag betänker hur de har förrått inte bara sina egna barn och barnbarn, utan även sina förfäder genom att kasta det till svinen som generationer före dem har skapat, så känner jag bara likgiltighet.

Det är naturligtvis uträknat av (((makteliten))) att vi ska reagera så här, men det är bara att inse att åldringarna är en förlorad grupp och rikta blicken framåt istället.

C Anderson
Gäst
Nybörjare
C Anderson

De förstod inte bättre? Nu vet vi! (Det tar ett tag att genomskåda när man inte är psychopath elit)Jag ger inte min Farfar och Farmor skulden för det, internet?

C Anderson
Gäst
Nybörjare
C Anderson

Internet var vägen till öppna ögon. (Om man tar sig tid att söka, sedan måste man förstå)

Peter
Gäst
Nybörjare
Peter

Det spelar ju ingen roll hur man röstar då hela det s.k. ”demokratiska” systemet är lika riggat och falskt som amerikansk Wrestling.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Folk har i alla år haft möjligheten att rösta blankt eller på partier som NRP eller BSS – eller bojkotta valen helt.

Men det gör inte dumsvensken utan går iväg och röstar gång efter gång, inte på något parti som han gillar, utan på ett parti som OGILLAR något parti som dumsvensken själv ogillar.

Hade dumsvensken insett att det råder ett enpartisystem i Sverige, så kanske det hade varit lättare att avvika från strömmen och göra något vettigt istället av sin rösträtt.

Extremtyzz
Gäst
Nybörjare
Extremtyzz

Helt riktigt!

Om en miljon svenskar röstat på NRP under 1970-talet hade det naturligtvis gjort en enorm skillnad. 10-20% nationalsocialister har inflytande oavsett vad majoriteten tycker. Att majoriteten helt ignorerar 13% SD är däremot en helt annan sak.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

En vältalig Pär Öberg gör miljoner ggr större nytta i Riksdagen än 348 SD:are.

En röst på sanningen kan aldrig vara bortkastad.

C Anderson
Gäst
Nybörjare
C Anderson

Dumsvensken existerade inte utan det var en total kontroll av sanningen som existerade.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
Det är lätt att tänka så, men man måste likväl försöka låta bli. Inget positivt kommer ur det. ”Då kämpade jag med mitt inre: äro dessa verkligen människor, värda att tillhöra ett stort folk? En pinsam fråga; ty om den besvarades jakande, så är kampen för nationalitet i sanning inte längre värd den möda och de offer, som de bästa måste påtaga sig för dylika utskott; blir svaret däremot nekande, då är vårt folk redan fattigt på människor. Med ängslan och bekymmer såg jag under sådana dagar av grubbel och självrannsakan massan av dem, som inte längre kunde räknas till… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Hitler var alldeles för snäll, men så bidrog det också till hans fall.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Samtidigt kan man inte jämföra förhållandena med mellankrigstidens Tyskland och dagens helvete Sverige rakt av.

Den tidens Tyskland var rasligt och kulturellt i det närmaste homogent, jämfört med dagens Sverige som får Sodom och Gomorra att framstå som moraliska förebilder.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
Den dag vi lyckas med det han gjorde – är den dag vi på allvar kan börja tala om hur han skulle gjort fel i ditten och datten, utan att det blir ganska löjligt. I vilket fall: Hitler var knappast för snäll mot sitt eget folk.. och de som företräder linjen ”hata alla av folket som inte röstat rätt och bara säg ‘de förtjänar detta’ istället för att bara jobba på med att försöka väcka dom” kan ju berätta vad som är fördelen med den? Saken är ju den att denna inställning innebär noll fördelar men flertalet nackdelar. Den är… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Hitler var för snäll mot fienden ffa.

C Anderson
Gäst
Nybörjare
C Anderson

Val fusk, Marxistiskt valfusk, det är EU det.
Joseph Stalin said some version of ”It’s not the people who vote that count, it’s the people who count the votes.”

Vikingarna stack och träl kvar
Gäst
Nybörjare
Vikingarna stack och träl kvar

Tyvärr så har hela dumme schweden-befolkningen dött innan dom vaknat upp..

Promille
Gäst
Nybörjare
Promille

Gamlingarna får vad de röstat på samma gäller deras barn och barnbarn. Svenskarna kommer aldrig vakna så länge vi tror på den sk ”välfärden” som lurar folk till att gladeligen ge bort halva inkomsten år ut å år in. All skatt är stöld.

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

Håller inte med riktigt. Den äldre generationen växte upp under en helt annan tid med andra värderingar än idag.

De kan omöjligt ha kunnat förutspå samhällets utveckling där deras människovärde förringas av clownerna som ska föreställa politiker.

Vi yngre vet nu att vår ålderdom inte blir guld och gröna skogar. Tvärtom.

lennart gustafsson
Gäst
Nybörjare
lennart gustafsson

bra där! OnTheRocks

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Du har fel där! Nu sitter ju gamlingarna med facit i hand och vårdas ihjäl, men ändå fortsätter de sitt destruktiva beteende.

Ta en till på vilka som ger tiggarna pengar: Svenska förrädarpensionärer.

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks
Jag vet att många pensionärer ger pengar till tiggare, jag ser det ofta. Det är min poäng med den äldre generationens värderingar. De förutsätter att man tar hand om varandra och blir sedan chockskadade efter ett hårt yrkesliv när samhället skiter i en. PRO har klagat i åratal över låga pensioner, höga avgifter på åldersdomshem och hemhjälp, undermålig mat och t o m vår slaskmedia har skrivit om äldre som ligger i sin egen avföring. Jag antar att ingen av oss vill ha det så på ålderns höst och har själv klagat stenhårt på min egen kommun. Svaret jag får… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare
Du skriver ”andra värderingar” – dessa andra värderingar var bl.a. inställningen till den europeiska arbetskraftsinvandringen som dagens åldringar ogillade när de själva var i aktiv ålder, bl.a. för att de tog svenska jobb, som på den tiden fanns i överflöd och för att de var kriminella, vilket också till stor del stämde. Även facken och många andra organisationer var emot invandringen. Nu har dessa andra värderingar slagit över fullständigt åt andra hållet; att man välkomnar miljontals parasiter från all världens hörn, trots massarbetslöshet, masskriminalitet och siande resurser. Du nämner även PRO – varje pensionär med två fungerande hjärnceller borde lämna… Läs mer »
OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

”Nu har dessa andra värderingar slagit över fullständigt åt andra hållet; att man välkomnar miljontals parasiter från all världens hörn, trots massarbetslöshet, masskriminalitet och siande resurser.”

Det håller jag med om.

”Du nämner även PRO – varje pensionär med två fungerande hjärnceller borde lämna denna folk- och landsförrädarorganisation.”

Det håller jag inte med om.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

PRO propagerar ju för folkutbytet och är lika (((infiltrerat))) som vilken svensk organisation som helst.

Jag har svårt att överse med svenska pensionärers mjäkighet; dels har de ett stort ansvar för hur det har blivit och dels har de minst att förlora på att protestera, eftersom de ju inte har något att förlora inkomst- eller karriärmässigt och vanvårdas till döds gör de redan, så vad kan de förlora?

Istället vänder de sin kvarvarande altruism mot tiggande zigenare och ”duktiga invandrare”.

OmTheRocks
Gäst
Nybörjare
OmTheRocks

Jag har inte uppfattat PRO som en politisk organisation men det kanske skiljer sig från stad till stad. Själv bor jag i en mindre kommun där folk börjar resa ragg över nedskärningar i äldrevården och ifrågasätter välbetalda smilfinkar till politiker.

Oavsett somligas allmosor till zigenare (tro inte för en sekund att jag tycker synd om dem) så anser jag att äldrevården är under all kritik och är inte värdigt ett land som skryter om att vara världens mest humana.

Läs insändarens artikel en gång till.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

PRO är en riksorganisation och lyder under samma partipiska som SAP, LO eller Naturskyddsföreningen. Vad har PRO konkret åstadkommit för svenska pensionärer de senaste 20 åren bortsett från att ”resa ragg”?

Svenska pensionärer/åldringar utsätts ju för aktiv, oönskad dödshjälp- LÄS ARTIKELN EN GÅNG TILL!

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Min far har, gudskelov aldrig varit medlem i vare sig Hyregästföreningen eller PRO, men råkade ut för samma sak som beskrivs i artikeln; en mötesplats för pensionärer fick ge plats för nyanlända bidragsparasiter – och vad gjorde PRO och Hyresgästföreningen?

Hälsade de ”nyanlända” välkomna.

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

Tror nog att PRO har gjort skillnad lokalt på vissa orter så din kritik är lite outgrundad.

Som jag skrev, det kanske skiljer sig från stad till stad.

Trött
Gäst
Nybörjare
Trött

Instämmer. Jag har heller aldrig sett annat än gaggiga typer ge pengar till tiggare. Instämmer också med Promille, skatt är stöld.

Promille
Gäst
Nybörjare
Promille

Der är ju de äldre som uppfostrat den generation som styr idag. De lämnade sina barn på dagis för att ”uppfostrars” av staten, nu tar staten ”hand” om deras föräldrar… Klart att de kunde se vad som var på väg, skatterna var skyhöga förr rent av sinnessjuka innan reformens på 1990-talet. Nej mer ansvar på gemene man så kommer Sverige att komma på fötter snabbt efter att juden fått på pumpen!

living nightmare
Gäst
Nybörjare
living nightmare

Hejdå sverige trevligt sålänge det vara fick aldrig uppleva det gamla norden.Prata med min gamle farmor idag o invandrarpack kom upp på tal o det mumintrollet försvarade tvångskulturen o sa alla är inte dåliga jag känner minsann en som är trevlig…😡🔫

Renfana
Gäst
Nybörjare
Renfana

Fråga om det är ok att byta ut Sveriges befolkning och om så är, vore det då också ok att göra det i något land där det bor brunt folk?
Kör en guilt-trip i stil med ”ditt feelgood-vurmande för främlingar leder till att mina barn kommer få leva i ett otryggt, balkaniserande helvete du inte ens kan föreställa dig” osv.

Extremtyzz
Gäst
Nybörjare
Extremtyzz

Jag provade exakt det på min morfar och mormor för något år sedan. Fick ett jävla påhopp till svar där de hävdade att det var JAG med min attityd som förstörde framtiden för mina egna barn.

Tidigare i samma diskussion sa jag att Japan inte tog emot någon invandring och att det därför bara skulle finnas japaner där även om 100 år. Då rynkade min morfar på näsan och gnällde: ”Är det särskilt bra det då?” Den jävla gubbfan!

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

Det gick alldeles utmärkt att få med sig de äldre generationerna på skutan också, även om de inte växt upp med skiten så ser de utvecklingen som fullständigt naturlig och självklar.
Det påpekas ibland att man inte ska sprida defaitism och det håller jag med om, samtidigt kan det vara bra att stanna upp ibland och ta in hur stor fiendens makt faktiskt är. De har på internationell skala lyckats förvrida sinnena på de allra flesta vita människor, och det visar också vilka åtgärder som måste vidtas för att något liknande inte ska ske igen i framtiden.

Die Dummen Schweden
Gäst
Nybörjare
Die Dummen Schweden

Tog lång tid, men lyckades att vänligt men bestämt få dem att:

Sluta prenumerera på DN
Lova att rösta på SD i riksdagen.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Våra gamlingar kan vara riktigt roliga ibland i sin enfald. Jag hjälpte min mamma att flytta till ett ghetto i Angered för en massa år sen.

När hon hade bott där i två veckor ringde hon och berättade upprört att en neger hade blivit knivmördad på hennes gård och sen bara forsade det ur henna att det bara bodde negrer och svartskallar där.

Lite uppgivet svarade jag att ”det såg du väl när du flyttade in där, eller gjorde du inte det?” Det blev tyst i luren och efter en månad gick flyttlasset därifrån.

Kerstin
Gäst
Nybörjare
Kerstin

Min erfarenhet är att generationen som nu är pensionärer är svårväckta. De jag känner är otroligt TV-fixerade, vilket också innebär att de är djupt hjärntvättade. De har svårt att se möjligheterna med internet och är inte vana vid självständigt tänkande och att aktivt söka information. Vissa människor är följare. De kommer inte att ändra inriktning förrän majoriteten gör det.

The Scientist
Gäst
Nybörjare
The Scientist

Min mor var den snällaste människan på denna planet. Men efter att visat div klipp från alternativmedia o dyl, något klipp där negrer ursinningslöst slår vita kvinnor, så sa hon påtagligt arg ”Kan inte bara dessa Apor åka hem!”. Kan hon så kan alla. Men detta känner regeringen & media till, det är därför som etnisitet inte registreras längre, All koppling mellan invandring och våld censureras.
För detta landsföräderi förtjänar det inget annat än krigsrätt.

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars

@Kerstin,
Jag delar Din analys om dagens pensionärer och deras enorma TV-beroende. De är verkligen indoktrinerade bortom vett och sans. Det finns liksom inte ens som en hypotetisk möjlighet i deras världsåskådning att tänka sig att man inte skulle tala sanning i nyhetssändningarna eller att inbjudna ”experter” skulle kunna driva en agenda.

Renfana
Gäst
Nybörjare
Renfana
Guldsked är väl att ta i. Inom den amerikanska ”extremhögern” är man väldigt kritisk, ofta hatisk, mot s.k. boomers. Generationen som ärvde en supermakt och lämnar ifrån sig ett u-land med 20 biljoner USD i statsskuld. De som vände uppochned på hela USA och därmed, i.o.m. dess globala hegemoni, hela västvärlden från 60-talet och framåt. Nu pensionerade, sittandes i sina trygga, vita communities signalerar de fortfarande mot rasism och motsätter sig inte befolkningsutbytet så att den mexikanska städhjälpen och trädgårdsmästaren fortsätter jobba för småpengar medan deras barnbarn kommer bli minoritet i sitt eget land. Visst kan detsamma sägas om yngre… Läs mer »
Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Bra insändare.

Död åt folkförrädarna.

Heil Hitler!

Hell seger!

NSkungen
Gäst
Nybörjare
NSkungen

Jag sommarjobbar inom äldrevården.
De som bor på äldreboende har det bra, men de äldre som bor hemma har det väldigt illa daran.
Många kan knappt äta sig mätta, inte råd till rullator/rullstol som en del behöver.
Bara råd till städhjälp med knappa medel.
Så jag brukar oftast ge de mest panka äldre gratis matlåda ibland och inte skriva upp det i protokollen.
De ska få mat!
Ger fan i att denna regeringen försöker svälta våra gamla!

Kaj
Gäst
Nybörjare
Kaj

Repartriering i stor skala borde införas omedelbart för negrer och araber !! Hell Seger

Bödeln
Gäst
Nybörjare
Bödeln

Och kriminellt skräpfolk som ziggar och naturligtvis de superkriminella världsmaffiafolket judar. För de senare föreslår jag en egen ö så långt bort från alla andra det går att komma med evigt krav på sig att aldrig få lämna platsen som straff för alla lögner, false-flags och superbedrägeriet centralbanks ”fractional reserve banking” antingen som förövare eller som ”stödjare”. Naturligtvis ska de allra värsta judiska skurkarna i alla länder ha dödsstraff i paritet med de som de judiska slaktarna utförde mot vita i bl.a Sovjet.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson
Nu skall vi inte kommentera ”rätt åt dem” osv. Det är vårt eget folk det gäller i alla fall. Demokratiindoktrineringen är så intensiv redan ifrån deras barndom. Det var och fanns en mycket välutvecklat ålderdomsvård för alla innan marknadsjudarna tog över och förstörde. Socialdemokraterna av i dag har inga som helst sociala ambitioner till sitt eget folk längre utan fokuserar på invandrarna med alla möjliga dyrbara projekt. Man pådyvlar OSS hatet men jag vet att vår omtanke till VÅRT folk är just KÄRLEK som Maria förmedlar oss och vi skall vara mycket tacksam över hennes insikt som kan ge en… Läs mer »
The Scientist
Gäst
Nybörjare
The Scientist

Bra artikel. Mitt råd till er alla är att Värna om era äldre, era föräldrar!
Tilläggas kan:
Nyss sas det ju att specialkliniken för våldtagna kvinnor läggs ned och skall göras om till en för folk med krigstrauman…?!
Det säger väll allt tycker jag. Dubbel fel!
Är det någon som tror att detta har en fredlig lösning? Jag säger bara det, sätt en AK4a i handen på varje gamling NU!

NMR 2018
Gäst
Nybörjare
NMR 2018

På 70 talet så röstade jag borgerligt.
På 80 talet så röstade jag SD.
Och nu överger jag SD för att rösta på NMR.Hoppas att fler SD väljare går över till NMR 2018.
NMR 2018 ett säkert val.

nils
Gäst
Nybörjare
nils
Jag kan bara hålla med dig till 100%. Det är på ren svenska för djävligt det som sker i landet nu. Vi har ett av Europas sämsta pensioner ,vi har framförallt 375.000 fattigpensionärer som lever under EU.s fattigdomsgräns. Dom får knappt det hela att gå runt. Det inget än en STOR JÄVLA SKANDAL att ett av världens rikaste länder behandlar sina gamla på det viset. Våra korrupta politiker bär ansvaret för detta enorma svek. Till sist: En M politiker från Jönköping skrev för några månader sen ”nu får det vara nog” Vad har syftade på var en invällar familj på… Läs mer »
Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Tack för en utmärkt insändare. Välskriven och saklig. Själv är jag legitimerad läkare med flerårig erfarenhet och vet hur äldre patienter ibland kommer felmedicinerade till våra akutmottagningar, inte får de några aktiviteter, bussresor eller liknande trots att det skulle både minska medicineringsbehov, ge livskvalitet och förlänga deras liv. Men svenska politiker, folkförrädare och tjänstemän med karriärsambitioner jublar när de äldre dör ty då får de en plats till att skyffla in en gammal svensk i. Jag är inte alls nazist men kommer att rösta på NMR eller SD.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Ingen av oss som röstar på NMR är nazist, eftersom det inte finns några nazister annat än i obskyra (((Hollywoodskapelser))).

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Det är ett skällsord påhittat av Nationalsocialisternas värsta motståndare. Ordet används av Regimmedierna, som då lika gärna skulle kunna kalla Socialdemokraterna för typ ”Sossizter”.

Bödeln
Gäst
Nybörjare
Bödeln

Ja, det sjuka är ju dessutom att ”socialdemokrat” borde vara ett skällsord då Sovjet de facto var en socialdemokratisk (och judisk) mördarfabrik. Kommunist etc är ju bara ett hittepåord för att försöka få bort fokus på att det är just socialdemokratin som är ursprunget och exakt samma sak.

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Samma här !!!

Gnapp
Gäst
Nybörjare
Gnapp

”Våra äldre” är kriminellt slödder som bara brydde sig om pengar. De trodde att välståndet skulle bestå och accepterade varje insteg av judisk, liberal och marxistisk propaganda. Okunnighet är ingen ursäkt. Det är var och ens förbannade skyldighet att tolka tidens trender och styra samhället i rätt riktning. ”Våra äldre” förtjänar vad de får för att de inte gjorde revolution 1975.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Har skrivit om detta flera gånger även på andra ställen. Har inga andra ord kvar än att; måtte de ansvariga få sina straff, en gång!

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Det går att skriva hur mycket som helst i detta ämne. Vad jag läste och hörde från Almedalsveckan var det inga av dom etablerade partierna som ens nämnde något om de äldres situation ,pensioner mm.mm utan fokus låg på helt andra ämnen bla då invällarproblematiken hur analfabeter kan få enkla skattesubventionerade arbeten mm.mm. Jag har inte hört eller läst allt som sades där så rätta mig om jag har fel. I allafall rent jävla ynkligt av makthavarna. Dom förtjänar inte en endaste röst vid nästa val.

Allan
Gäst
Nybörjare
Allan
ettlivkvar
Gäst
Nybörjare
ettlivkvar

De gamla sitter framför TVjuden hela dagarna fullmatade av pharmajuden och ni är förvånade att de röstar som de gör?

Byström
Gäst
Nybörjare
Byström

Tycker det är fel skylla på de äldre hur de har röstat, de har ju röstat och trott på en liten klick förljugna marionetter som lovat allt mellan himmel och jord, vad skulle folk tro annat än när de haft det bra i stort sett hela sina liv men blir nu förtappade.

Vi människor är oftast av sådan natur att skadan ska måsta ske innan vi tar tag i den.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Inte-nationalistiska unga svenska läsare skulle tänka på framtiden som pensionär även om det är många år kvar dit. Det skulle vara klart att de inte skulle rösta för de etablerade partierna men för NMR.

Mr Svensson
Gäst
Nybörjare
Mr Svensson

Frågan är om man ska tycka synd om dom gamla eller inte ? Dom har ju själva valt sitt öde liksom ! Tydligen har dom inte röstat nationellt med tanke på deras situation !!

Kaj
Gäst
Nybörjare
Kaj

Ja , skyll inte på mig ! Jag har röstat ”nationellt” 30 år nu !! Hell Seger!!

Spjutet
Gäst
Nybörjare
Spjutet

Vinstintressen inom allt rörande vård över huvud taget ,skall inte privatiseras,inte heller ska det bli funktionellt dumt,Privatiserade vårdgivande företag har en benägenhet att tillslut bli hemman och gå runt normala procedurer för att tjäna pengar.Skräck sceniarot är väl Återanvända engångmatrial,o egna procedurer med utgågna metoder,och allmänt hokus pokus.Sjukvården i vissa östeuropeiska länder o ex ryssland,kanske får din hjärna att vakna upp.

Bödeln
Gäst
Nybörjare
Bödeln
Det gäller ju bara dem som inte röstat för Palmes röda helvete – Social”demo(n)kratin” eller de andra helvetespartierna. Har de genom livet varit trogna nationalsocialismen och kämpat för att motarbeta det som nu utvecklats till ett muslim/arab/neger-helvete skulle de naturligtvis behandlas som kungar och drottningar på ålderns höst. Men helt enkelt får många äldre smaka på det vi kallar karma. Eller på ren svenska – Som man bäddar får man ligga. Och många av dessa äldre önskar i alla fall jag ett utdraget helvete, där de hellre än oskyldiga nationella vita germaner är de som blir våldtagna av negrer och… Läs mer »
Josef Forslund
Gäst
Nybörjare
Josef Forslund
De flesta äldre precis som yngre vet nog inte vad de egentligen röstat på. Dagens ledande politiker står för en och samma gröt. Alldeles nyligen under Almedalsveckan meddelade Jimmie Åkesson då han sa ”I mitt moderna folkhem är alla människor välkomna” så lät det inte för några år sedan men SD har vänt kappan efter vinden och tillhör samma gröt som de övriga. För att återgå till ämnet så borde de som byggt upp landet ha det allra bäst och även ha en betydande roll i samhället där de får känna sig behövda. Se på Japan hur de tar hand… Läs mer »
medborgare
Gäst
Nybörjare
medborgare

Politikerna diskuterar om de ska lägga 5-10-eller 15 milliarder på försvaret under 5 år. Dessa inströmmande medeltids folk kostar 70 milliarder under 1 år. Sjukvården, skolan monteras ned äldrevården ännu mer. Vakna svenska folket.

wpDiscuz