Var det fel att spärra in judar under andra världskriget?

Av ,
Informationskriget.se
16

HISTORIA. Att sex miljoner judar skulle ha gasats i den ”förintelse” som igår uppmärksammades internationellt är förstås en stor lögn, men var det fel att internera människor i arbetsläger som tyskarna gjorde? Tobias Lindberg försöker här reda ut frågan.

Skärmbild Youtube.

Många av er som inte tror på berättelsen om förintelsen kan ändå kanske tycka att tyskarnas behandling av judar och andra folkgrupper var dålig. Ni anser kanske att det inte var acceptabelt att till exempel spärra in vissa grupper av människor, att ta dem från hem och familj, att förflytta dem och att utföra experiment på dem. Denna text är tänkt att möta sådana funderingar som en del av er kanske har och som ni kommer att se så bygger det mesta på falsk propaganda som andra världskrigets segrarmakter har spridit.

Ja, tyskarna internerade en stor andel av alla judar och kommunister i så kallade koncentrationsläger under andra världskriget. Även andra etniska, religiösa och politiska grupper fick stora andelar internerade. Det som är viktigt att förstå är dock att nästan alla nationer i större krig vid den tiden och under flera årtionden innan detta upprättade koncentrationsläger för de nationaliteter/grupper som de var i krig mot eller som de ansåg kunde utgöra ett hot. Det var ingenting som var unikt för tyskarna och allt detta med att det skulle ha pågått något medvetet massmord, en förintelse, på judar är som sagt bara lögner. Det är påståenden utan några verkliga fysiska bevis, vilket den som vill kan läsa mer om i de två texterna ””Förintelsen” är en bluff!” och ”Den groteska förintelsebluffen” eller se i den åttonde delen av Tobias Bratts dokumentärfilmsserie ”Europa – The last battle” som handlar om just förintelsemyten.

Bara för att ta andra världskriget som exempel så gjorde USA, England och Ryssland likadant. Det var säkerligen även fler än dessa. Till och med Sverige internerade olika grupper under denna tid, framförallt kommunister, trots att vi inte ens var en part i kriget. Faktum är att den första gången som ordet ”koncentrationsläger” användes var när engelsmännen 1901 eller 1902 upprättade stora läger för sina fiender under boerkrigen.

Sedan var det helt säkert så att inte alla av en nationalitet/grupp utgjorde ett hot, kanske inte ens en majoritet av dem, men man internerade en stor andel ändå bara för att vara säker. Så var det till exempel under andra världskriget med såväl tyskar i USA som med judar i Tyskland.

Vad gäller judar i Tyskland så var det inte heller så att alla judar internerades. Långtifrån. Faktum är att en stor andel judar blev aldrig internerade och inte heller förflyttade. Bara i Tysklands militär tjänstgjorde 150 000 judar och bland dem fanns flera höga officerare.

Så hela detta med att Tyskland och/eller det Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (NSDAP) skulle vara helt så totalt emot judar som det framställs stämmer inte, utan de var emot de som var fiender till Tysklands folk och bland dessa fanns helt enkelt en stor andel judar. Faktum är att en väldigt stor andel av judarna vid denna tid var internationalister, sionister och/eller kommunister och den internationella judendomen hade till och med förklarat Tyskland krig redan 1933. Det finns berömda tidningsuppslag från 1933 som bekräftar judarnas krigsförklaring.

London Daily Express, den 24 mars 1933.

Sedan hade man från NSDAP:s håll även en idé om att försöka få ut merparten av judarna från Tyskland, något som hade stort stöd från det tyska folket, vilket inte är konstigare än att en stor andel av svenskar idag skulle vilja ha ut merparten av alla invandrare som har strömmat in i Sverige under de senaste årtiondena. De allra flesta judar som fanns i Tyskland under NSDAP:s tid var invandrare som etniskt och kulturellt var väldigt annorlunda än det tyska folket och de allra flesta av dessa hade ingen riktig förankring i de tysktalande områdena i Europa, utan de hade invandrat först under slutet av 1800-talet och i början på 1900-talet. De judar som hade bott länge i de tysktalande delarna av Europa och som etniskt och kulturellt var väldigt tyska av sig var extremt få.

Så alla dessa nyanlända judar upplevdes väldigt mycket som främlingar av tyskarna och varje folk måste såklart själva kunna bestämma vilka som ska få leva bland dem. Tysklands ledare innan NSDAP kom till makten hade gått emot folkets vilja och tillåtit en alldeles för stor andel främlingar att invandra till de tysktalande områdena, på ungefär samma sätt som våra svenska ledare av idag under årtionden har tillåtit och främjat massinvandring mot vår vilja.

NSDAP kom till makten för att det fanns ett missnöje med hur samhället hade blivit och en del av missnöjet var att för många judar, men även andra folkgrupper, hade strömmat in i landet. Detta ville NSDAP återställa och samarbetade därför med olika judiska organisationer, även flera sionistiska sådana, för att få judar att flytta till platser som Madagaskar och Israel. Detta gjordes i samarbete med judarna som flyttades och NSDAP och Tyskland stödde dem såväl ekonomiskt men även med utbildning och annat för att de skulle kunna få bra liv i deras nya hem.

Sedan utbröt kriget 1939 och Europas gränser stängdes allt mer, men även efter krigsutbrottet så fortsatte Tyskland att uppmana judar att flytta ut ur Europa och på alla sätt hjälpa dem med det, ända tills inte det gick längre, varpå de så gott de kunde istället försökte flytta dem österut i Europa, men tvingades sedan ju längre kriget fortlöpte att internera dem i koncentrationsläger.

På grund av kriget så avbröts alltså möjligheten att på ett bra sätt få ut judarna från de tysktalande delarna av Europa. Hade inte kriget startat, vilket Tyskland faktiskt inte var ansvariga för, utan om och om igen försökte stoppa genom otaliga fredsförslag, så hade denna välordnade och humana repatriering av judar som hade sökt sig till Europa kunnat fortgå. Kriget tvingade även tyskarna att börja använda en stor andel av judarna som arbetskraft inom industrin.

Så för att besvara själva huvudfrågan för detta inlägg, om det var fel att spärra in judarna, så kan man bara konstatera att det egentligen inte var vad NSDAP egentligen ville, utan att det var en konsekvens av kriget och att fiendemakterna hindrade tyskarna att fortsätta repatrieringen på det sätt som den hade utförts innan andra världskriget bröt ut.

Slutligen gällande påståenden som man ibland kan höra om alla de monstruösa experiment som tyskarna ska ha utfört på judar och andra folkgrupper så är detta lika påhittat som förintelsemyterna. Tyska forskare gjorde säkerligen en hel del experiment som idag kan tyckas vara inhumana, men det gjorde även amerikanska, brittiska, ryska och svenska forskare vid den tiden. Tänk t.ex. de experiment där svenska forskare gav utvecklingsstörda på institution stora mängder sötsaker för att studera effekterna på ohejdad karies på dem. Att tyskarna skulle ha varit värre än andra på sådant eller på t.ex. eugenik är som sagt bara myter. Verkligheten är att de saker som verkligen skedde var sådant som hörde till tidseran och som pågick i hela västvärlden.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Fimbultyr says:

  Dessa diskussioner om hur forskare beter sig olämpligt är bra! Det får oss att sätta fokus på vår eget beteende och skapar insikt i nödvändigheten i att sträva efter och ha, högsta möjliga etiska standard i allt vi tänker, känner, säger och gör.
  Våra barn och barnbarn ska inte få läsa ”sanna” rapporter om hur deras förfäder brustit moraliskt! Det är vi skyldiga dem.
  Moral bör alltid vara en del av den operativa planeringen. Detta alldeles oavsett hur skurkaktiga våra fiender sägs vara, det är inte intressant!

 • Monsom says:

  –The man who survived eight Nazi death camps-
  juden som överlevde 8 hemska utrotningsläger sagor för den imbecille :) enjoy

  http://www.bbc.com/news/uk-england-manchester-34405565

 • Ungdomen, framåt! says:

  Mycket bra artikel Tobias! Man bör även titta upp haavara överenskommelsen där Adolf Hitler samarbetade med sionister för att repatriera judar från Europa.

  Hitler ville inte ha judarna i Europa och sionisterna ville inte det heller. Påståendet om att man ska ha systematiskt dödat judar är ju ganska lustigt, varför skulle man då ta sig tiden att repatriera judar och ge fångar nummer? – Hoax…

 • Att internera den inre fienden under andra världskriget var helt nödvändigt för tyskarna. Det var till stor del den inre fiendens förtjänst att Tyskland förlorade första världskriget pga att den inre fienden orsakade en samhällskollaps genom masstrejker och terrordåd, varpå försörjningen av de tyska fronterna upphörde och nederlaget var ett faktum.

  Precis som Tobias skriver så var det inget undantag att länder i krig agerade på samma sätt som Tyskland, eller snarare; det var inget undantag att Tyskland under andra världskriget agerade på samma sätt som många länder hade gjort innan och även under andra världskriget.

  27 januari är en minnesdag för ”förintelsens” offer [läs judiska offer]. När ska det inrättas en minnesdag för förbrytarstatens Israel offer?

  Idag kan vi läsa i tidningarna att Israel försökte lönnmörda den palestinske frihetskämpen Yassir Arafat i 40 år, tills han vid 75 års ålder dog av ”mystiska omständigheter” – ett öde som han delade med ett otal andra för Israel obekväma personer.

 • Karlsson says:

  En sak som är väldigt säkert är att de invandrarna som vägrar åka hem kommer behövas spärras in i väntan på tvångsutvisning. Detta kommer bli en extremt viktig tid. Detta får INTE förfalskas i framtidens historieböcker. Det bör vara humant från att infångat skett tills de sitter på flyget hem eller något sådant.

  Sen ytterligare en sak jag tänker på. När vi väl fått makten. Då får vi INTE börja misshandla, mörda, lyncha invandrare. Jag har läst om personer som skrivit att de vill rensa landet på invandrare med våld. Problemet med detta är 2 saker. Vi kommer i framtidens historieböcker framstå som de ondaste i världen. Det kommer finnas bilder på massgravar, krematorier etc etc.

  Alla de lögner som sprids om nationalsocialisterna i WW2 skulle kunna spridas om den framtida Norden när vi väl återtagit de som är vårt.

  • Tobias Lindberg Tobias Lindberg says:

   Saken är att när vi kommer till makten och sanningen kommer fram om hur de tidigare etablissemanget har skött allting så kommer vi inledningsvis med största sannolikhet vara tvungna att hindra befolkningen från att lyncha de som de anser vara förrädare. Och detta är något vi måste göra eftersom de alla ska prövas inför domstol och där kommer det att bestämmas rättvist och ordnat vilka som är oskyldiga och vilka som är skyldiga.

   De som har allra störst skuld kommer att få det högsta straffet.

   Sedan gällande vad som kommer att spridas om oss så hänger allt på om vi lyckas eller inte. Förlorar vi så kommer segrarmakterna att ljuga om oss som de har gjort om tyskarna, men om vi segrar så kommer det att bli svårt för dem att upprätthålla lögnen.

   • Karlsson says:

    Instämmer till fullo. Som du ser ovan så har jag redan fått minus på min kommentar. Och det förstår jag. Många människor är fly förbannade. Jag med.

   • Sverker says:

    Det finns ett mycket enkelt system för att få ut invällarna. Sluta ge dom våra pengar! Då drar dom själva. Dom som börjar stjäla då bidragen sinat, skickas ut.
    Ingen kan anklaga oss för något kriminellt överhuvudtaget.
    Judehjärntvättade kommer att ljuga ihop dom mest galna beskyllningar, men vem bryr sig. Alla vet ju att dom ljuger.

   • Fimbultyr says:

    Om vi 1) håller samman, (hög etisk standard som förutsättning), 2) har rätt mål (bidrar med något till världen/är en välsignelse för världen), 3) gör vår bästa! Kan vi inte förlora!

 • Sverker says:

  Varför skulle det vara konstigt eller fel eller kriminellt när just Tyskland ville köra ut judar? Alla länder har gjort det, inkl Sverige. Listan på länder/områden som gjort det är väl upp i över 300 nu har jag för mig. Och fler kommande blir det, när hela övriga mänskligheten nu börjar fatta.

 • nordbo says:

  Att man internerade judar o kommunister va som sagt ett drastiskt beslut att ta när kriget blev ett faktum.

  Det finns många anledningar varför man valde att göra så – hade man inte gjort det så hade flera terroristgrupperingar kunnat operera i landet likt denna som Nordfront skrev om nyligen.

  ..https://www.nordfront.se/judisk-hamndgrupp-skulle-morda-6-miljoner-tyskar.smr

  Eller rättare sagt sannolikheten hade förhöjts rejält att många fler fientliga grupperingar hade opererat inne i Tyskland.

  • Terroristgrupperingar är lite milt uttryckt. Det rådde praktiskt taget inbördeskrig, liksom i Ryssland där bolsjevikerna hade tagit makten 2017 och fick ge upp stora landområden för att kunna behålla det de hade tillskansat sig i den sk revolutionen.

 • Peter H. Norrland says:

  Den berömde svenskättade flygaren Charles Lindbergh sa vid ett besök i ett av Tysklands koncentrationsläger efter kriget att: ”Det här är ju inte värre än hur vi (Amerikaner) behandlar våra japanska medborgare”!

  Sug på den ni jänke-älskande och hjärntvättade 40-talisthjon!

  Dock bör sägas att det finns ett antal fantastiska 40-talister som genomskådat den massiva (((hjärntvätten))), till exempel allas vår Christian Hamilton, så man ska inte kamma alla med samma borste!

 • Johan says:

  Många judar var kommunister


 • Lämna ett svar