Vapenbrottsmisstänkt man avstängd från försvarsmakten

INRIKES. Den 32-åriga man som misstänks för grovt vapenbrott, efter att vapengömmor upptäckts i orten Taberg, stängs nu av från försvarsmakten.

Försvarsmakten har nu stängt av den 32-åriga man som misstänks för grovt vapenbrott efter att en gömda vapen hittats, bland annat i en container i Taberg utanför Jönköping.

— När försvaret fick kännedom om misstankarna så vidtog förbandet åtgärder. Man spärrade hans åtkomst till hemliga uppgifter och materiel, säger pressekreterare Jesper Tengroth.

Bland de gömda vapendelarna har polisen även påträffat matriel från försvarmakten, något som fastslogs av en militärpolis från Ing 2 i Eksjö. De saker mannen tillskansat sig från försvarsmakten, bland annat skyddsvästar och annan stridsutrustning, har man nu återkrävt.

— Det är i sig inget konstigt att vi gör anspråk på vårt materiel, men jag kan inte svara på hur det kommer sig hur han har fått med sig de här prylarna hem. Kanske kommer det att klarna under rättsprocessen, säger Jesper Tengroth.

Mannen har fram tills nu varit anställd inom försvaret av och till under flera år.

Källa:
Försvarsmakten: Mannen är avstängd från sin tjänst

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments