Vänsterstyret i New York tillåter aborter så länge barnet inte är fött

KULTURMARXISM. Den nya abortlagen i New York hyllas av demokrater och judiska medier. Kritiker anser att aborträtten har gått för långt.

Detta flickebarn hävdas ha varit 30 veckor gammalt vid aborten. Normalt är att vara gravid i 38 veckor.

Efter mellanårsvalet i USA i höstas tog demokraterna över majoriteten i båda kamrarna för delstaten New York. Efter det sjösatte New Yorks guvernör Andrew Cuomo den nya lagen som gör det lagligt att abortera barn ända till dagen för barnets födelse.

Den nya lagen tillåter i praktiken aborter fram till och med den nionde månaden när ”moderns hälsa står i riskzonen eller när embryot inte är livskraftigt”. Men dessa hälsorisker definieras inte längre.

Förutom läkare kan nu aborter genomföras av annan medicinsk personal, barnmorskor eller sjuksköterskor. De kan även bistå med aborter via ”medicinering”, rapporterar tyska Focus.

Att aborter ”i praktiken” nu är tillåtna tills dagen för barnets nedkomst beror på att tidsgränsen på 24 veckor plockas bort – utan att en ny tidsgräns anges.

Stort antal aborter i New York
Hittills har aborter varit olagliga efter den 24:e graviditetsveckan – om inte moderns liv var i fara. New York är en av de amerikanska staterna som utför flest aborter. År 2016 registrerades 82 189 aborter i staten.

Republikanska tjänstemän har varnat för att den nya lagen gör det för enkelt att göra abort. Särskilt under ett sent skede i graviditeten. Förutom att många människor som vill värna om barns liv protesterar mot den nya lagen för de ofödda barnens skull, förutspår intresseorganisationen Rätten till Liv att läkare och sjuksköterskor som vägrar att utföra sena aborter i framtiden kan komma att förlora sina jobb.

”Ett sorgligt kapitel”
New Yorks katolskt kristna församlingar talar om ett ”sorgligt kapitel” i New Yorks lagstiftningshistoria. Staten har nu blivit en farligare plats för kvinnor och ofödda barn, hävdar de. Kardinal Timothy Dolan beklagar den nya lagen:

Vår guvernör och våra lagstiftare hyllar denna nya abortlag och kallar den en bra utveckling. Det här är ingen bra utveckling. En bra utveckling åstadkoms när våra lagar och vår kultur återigen värderar och respekterar livets gåva för varje unikt barn, från skapelseögonblicket till döden. Skulle inte det göra [New York] till den mest upplysta och framåtskridande staten i Amerika?

Organisationen Rätten till liv skriver i ett uttalande till CNN – som i sin tur anser att den nya ”progressiva” lagen ”skyddar aborträtten” – att de är ”bedrövade över att New York nu har det som guvernör Andrew Cuomo ironiskt men korrekt kallar ’den mest aggressiva’ abortlagen i Amerika”.

Källor:
New Yorks Senat legalisiert Abtreibungen bis zur Geburt
New York puts in measures to protect access to abortion even if Roe v. Wade is overturned
FULL TEXT: Read the full text of the Reproductive Health Act

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
13 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
1 år sedan

MORD!!!

Torkelsson
Torkelsson
1 år sedan
Reply to  Lotta

Mord för att försöka hålla den vita tillväxten nere på låga nivåer, som tillsammans med bl.a. massinvandring, preventivmedel, pornografi, feminism, folksplittring ser ut att fungera ganska bra.

Ragnar
Ragnar
1 år sedan
Reply to  Lotta

SYKT RETT Å SLETT!!!

Jordan
Jordan
1 år sedan

Honestly not a bad thing. Most of these babies being aborted are brown and would only serve to create and multiple

Erik
Erik
1 år sedan
Reply to  Jordan

This is why we need Christianity

Grottbjörnen
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Jordan

abortion is always wrong, in that case we dont want these babys its better to sterilize people who are unsuitable as parents, but to kill a baby one day before its born is just pure evil

Charlie
Charlie
1 år sedan

Lägg inte upp bilder på döda nakna barn såhär, sjukt vidrigt och respektlöst.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Charlie

både ja och nej, de som förespråkar detta borde få se dessa bilderna upptryckta i ansiktet både en och två gånger, sen visst får man ha respekt om någon är känslig

Charlie
Charlie
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Ja iof, fast de som förespråkar detta läser nog nordfront i mindre utsträckning än de som inte gör det.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
1 år sedan

abortera mamman innan hon hinner bli med barn

Vera
Vera
1 år sedan

Så gnälls det om förintelsen – av judar. VARJE DAG dödas omkring 90 blivande barn – bara i Sverige!! När tänds ljusen för dem ? Men Löfven sprider hellre en lögn än att rädda sitt folk .

Rokviken
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Vera

Morden på den egna befolkningen är sanktionerad medans denna påhittade historia fortsätter i all evighet.

Lingonet
Lingonet
1 år sedan

Jew york är den mest judiska staden i usa enligt renegade tribune med flera.
Säger väl en hel del.