Vänstersekten SKP anklagar KP för ”högerpopulism”

VÄNSTERTRÄSKET. Det mikroskopiska extremistpartiet Sveriges kommunistiska parti (SKP) anklagar nu Kommunistiska partiet (KP) för att omöjliggöra en större enhet på kommunistfronten på grund av KP:s ”högerpopulism” och ”reaktionär högerretorik”.

I ett uttalande skriver partistyrelsen för Sveriges kommunistiska parti att ett enande med Kommunistiska partiet idag skulle leda till ”splittring och förlamning av den kommunistiska rörelsen och skulle aktivt förhindra utvecklingen av det revolutionära klassmedvetandet hos arbetarklassen”.

Orsaken sägs vara KP:s ideologiska utveckling mot ”en allt öppnare högerpopulism och – opportunism”. Det är framför allt i frågan kring mångkulturen och massinvandringen som de två ytterlighetspartierna har hamnat i gräl med varandra.

SKP:s partistyrelse skriver:

”I dessa frågor har KP intagit en reaktionär position, där de förespråkar utvisning av människor som fått avslag på sina asylansökningar (man utgår från att de bedömningar Migrationsverket gjort är korrekta). Det visar man bland annat i hur man skriver om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra året.”

Det åsyftade inlägget är Robert Mathiassons (KP) yttrande förra året:

”Terrorattacker från enskilda fanatiker är svåra för ett samhälle att skydda sig mot, men just attacken den 7 april kunde ha förhindrats. Därför att den misstänkte terroristen inte borde ha varit i landet. Det fanns ett utvisningsbeslut och efter att 39-åringen nekades asyl och uppehållstillstånd borde han ha förpassats ut ur landet.”

Ett annat inlägg som fått SKP att tala om högerpopulism hos KP är följande ord ur en ledare i tidningen Proletären:

”Det var med fötterna i upplysningstraditionen som arbetarrörelsen en gång i tiden var motståndare till idén om mångkultur då man menade att det riskerar att skapa onödiga motsättningar.”

En annan besläktad fråga som höjt blodtrycket hos SKP:s partistyrelse är arbetskraftsinvandringen:

”I frågan om arbetskraftsimporten kan man läsa utspel från KP:s mest reaktionära avdelningar i södra och västra Sverige om hur man måste förbjuda arbetskraftsimporten så länge det finns svenska arbetare som är arbetslösa.”

SKP förordar istället en extrem internationalistisk marxism med vidöppna gränser och anmesti för alla illegala flyktingar, och avslutar sitt offentliga uttalande med orden:

”På grundval av ovanstående har partistyrelsen i Sveriges Kommunistiska Parti beslutat att frysa allt direkt samarbete med Kommunistiska Partiet. Deras högersväng i grundläggande ideologiska frågor … gör allt samarbete omöjligt.”

Redaktionen kan bara konstatera att för uppriktiga arbetare finns idag ett mycket seriösare alternativ till den folkfientliga sandlådevänstern: Nordiska motståndsrörelsen är det verkliga arbetarpartiet med en politik för folkgemenskap och mot splittring.

Källa:
UTTALANDE ANGÅENDE SVERIGES KOMMUNISTISKA PARTI OCH KOMMUNISTISKA PARTIET

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Jorgen
Jorgen
1 år sedan

Utan tvekan var det så att 68-rörelsens två relativt stora och synnerligen aktiva partier som fanns var för en nationell kommunistisk revolution vilket tex trotskyisterna inte var. 68- vänsterns SKP gick under och dagens SKP med rötterna i tidningen Nirrskensflamman är väl tredje försöket minst att få namnet att överleva ett tag till. Att det nu blir motsättningar mellan dessa småpartier visar på att verkligheten knackar dem på axeln. De har ett dilemma inklämda mellan den otyglade kapitalismen och det nationella uppvaknandet. Deras dogmer blir otympligt missanpassade inför dagens problematik. Arbetarklassen och lägre tjänstemän tillsammans med diskriminerad svensk ungdom och… Läs mer »

Christian Hamilton
Christian Hamilton
1 år sedan
Reply to  Jorgen

Som vanligt bra skrivet Jörgen! Om någon så är det du som kan förklara oredan på vänsterkanten. Du är en folkupplysare av rang. Alltid intressant att läsa dina kommentarer eller artiklar där du delar med dig av din kunskap.

Klaus
Klaus
1 år sedan
Reply to  Jorgen

Bra skrivet men jag förtydligar att gammal socialism är marxistisk och kommunismens förstadium, dvs allt skall vara statligt, expropriationer görs.
I Sovjetunionen och satellitländerna (inkl.DDR) fanns det inte fria bönder och hantverkare (undantag gjordes mot ideologin) efter reformer (= expropriationer).
Nationalsocialism är inte marxistisk och gynnar bönder och handverkare.

Slipsen
Slipsen
1 år sedan

Så om man säger som det är så är man per automatik högerpopulist? Vilket generaliserande skitsnack rent ut sagt!
Sverige behöver inte kommunism där det egna folket delas in i klasser och roller med pk-glasögon utan NationalSocialism med folkgemenskap!

Lingonet
Lingonet
1 år sedan

”Det var med fötterna i upplysningstraditionen som arbetarrörelsen en gång i tiden”…
åkte med huvuna före i närmaste dike me nio i kroppen och en lös
På den gamla goda blodröda tiden då man fick äta mjölk och honung med ordförande mao när man dog.
Mycket snart.
Att det fortfarande finns komunutsi gör mig förbryllad.

Lingonet
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Mao förresten var inte han kapitalist? Hade massor av flådiga bilar å båtar. En folkförrädare mao! Stalin då, folkmördare med.
Å en å annan pianist!

Herman
Herman
1 år sedan

Hellre folkgemenskap än (((klasskamp)))! Nordiska Motståndsrörelsen är det sanna arbetarepartiet.