Vänstersajten Politism ”läggs vilande”

MEDIA. Enligt en artikel publicerad av Eric Rosén kommer vänstersajten Politism ”läggas vilande” på grund av dålig lönsamhet.

Enligt en artikel publicerad av Politisms chefredaktör Eric Rosén kommer vänstersajten läggas vilande från och med den 1 oktober, det vill säga imorgon. Anledningen är att det inte är ekonomiskt försvarbart att driva Politism vidare:

– Politism har utvecklats till Sveriges största vänstersajt med en trafik på runt 250 000 besökare i veckan. Redaktionen har genomgående nått uppsatta trafikmål. Trots detta har det inte varit möjligt att nå lönsamhet utifrån hur annonsmarknaden ser ut, säger styrelseordföranden Anders Lindberg till Politism.

Politism grundades år 2013 och ägs för närvarande av Schibsted, Kommunal och LO. I och med att sajten läggs vilande kommer bolaget överlåtas till LO, som enligt Rosén har en idé om att projektet ska leva vidare inom LO Mediehus.

Källa:
Politism läggs vilande

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Vila i frid, och kom aldrig tillbaks!