Vänsterredaktör vill göra hiv-smittare fria från ansvar

Jonna Sima är redaktör för vänstertidningen ETC. Sima är antirasist, feminist, Pride-anhängare och för fri abort. Hon är vad många skulle kalla för kulturmarxist.

I gårdagens Aftonbladet skriver Sima en märklig krönika om att ”Slopa Sveriges stränga hiv-lag”. Sima förfasar sig över att den som smittats av hiv har informationsplikt att be­rätta om sin sjukdom för sin sexpartner. 

”Vid en första tanke låter det rimligt”, medger Sima. ”Men i verkligheten har lagstiftningen försvårat preventivarbetet mot hiv”.  Sima menar att de som är omedvetna om att de bär på sjukdomen inte behöver ställas till svars när de har fört smittan vidare, medan ”de som däremot har fått en diagnos kan straffas med allt mellan böter till livstids fängelse”. Hotet om livstids fängelse innebär, enligt Sima, att personer i riskgrupper därför har ”anledning att dra sig för att ta ett test”. 

Jonna Sima hävisar sedan till FN-organet UNAIDS, som anser att det ”inte finns något vetenskapligt stöd i att informationskravet ­minskar smittspridning”.

Anledning till Jonna Simas artikel kan förklaras om man granskar vilka grupper som drabbas av hiv i Sverige. Sima hävdar i artikeln att ”majoriteten har smittats genom heterosexuell kontakt”. Det är sant att en liten majoritet av antal hiv-fall kan härledas till heterosexuell kontakt (55% år 2011, enligt Smittskyddsinstitutet) men heterosexuella är ju också i övervägande majoritet inom befolkningen. Intressant nog har en övervägande majoritet av de heterosexuella hiv-smittade utländsk härkomst. Smittskyddsinstitutet skriver: ”Av samtliga rapporterade fall hade 345 (74 procent) smittats utomlands och av dessa var 84 procent (291 fall) födda utomlands.”

Hiv-lagen slår hårt mot sådana grupper som Jonna Sima favoriserar, homosexuella och främlingar. Därför måste lagen slopas.

Läs även:

Homolobbyister försvarar hiv-mannen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

5 Kommentarer till "Vänsterredaktör vill göra hiv-smittare fria från ansvar"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Hon vill antagligen genom detta finna ett sätt att legitimera att hon själv bär på HIV och kan ha smittat ner flera personer. Samt att ha ryggen fri för framtida sexkontakter, där hon smittar ner motparten.

Hon kanske t.o.m. medvetet smittar andra som ett led i sitt hat mot vita och Sverige.

Nordbo
Gäst
Nybörjare
Nordbo

Så Jonna vill hellre att det sprids hiv än att s.k minoriteter ”stigmatiseras”. Sjuka jävlar.

Jan L
Gäst
Nybörjare
Jan L

Hon hör väl till släkten Sima som länge har hemsökt Hälsingland. Skulle vara intressant att veta var den släkten kommer ifrån. Någon som känner till någon ev. släktforskning? Jag är övertygad om att en sådan kan visa upp en hel del ”spännande”, ”exotiska” och ”kulturberikande” släktingar.

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

2 av 3 HIV-smittade är alltså främlingar. Fint att vi importerar HIV till sverige. Eller INTE!

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Bland negrer så är det väl vanligare att man har hiv än inte och den skiten importerar vi till Sverige.

wpDiscuz