Vänsterpartistisk åklagare anmäls efter att ha hotat med åtal i kommunfullmäktiges talarstol

INRIKES. Den vänsterpartistiska åklagaren Ingela Svensson anmäls nu av Åklagarmyndigheten till Statens ansvarsnämnd efter att ha hotat med åtal under fullmäktigedebatt i Varberg.

Ingela Svensson, vänsterpartist och numera pensionerad kammaråklagare, anmäls nu av Åklagarmyndigheten till Statens ansvarsnämnd.

Anledningen är ett inlägg hon gjorde i en debatt i Varbergs kommunfullmäktige, då en motion från Sverigedemokraterna om att polisanmäla ensamkommande ”barn” som enligt ålderstester angivit en för låg ålder behandlades. Dessa får då förmåner de annars inte varit berättigade till, vilket SD menar är bedrägeri.

En partikamrat till Svensson, Björn Mellqvist, hade tidigare kritiserat motionen och påstått att de ålderstester som migrationsverket använder sig av är osäkra. Med bakgrund av detta hotade Svensson väcka åtal för obefogad angivelse mot den som anmäler en migrant vars ålderstest visar en högre ålder än den som angivits.

— Nu har ni hört det här allihop, Björn Mellqvist berättar om de här åldersbestämningarna, hur de går till och vilka tveksamheter som finns runtomkring dem. Att migrationsverket tar dem på allvar är bara det mycket, mycket märkligt, sade vänsterpartisten, som påpekade att hon var åklagare, från talarstolen.

— Jag skulle aldrig väcka åtal för något sådant, däremot skulle jag kunna tänka mig, med en bra utredning, att väcka åtal för obefogad angivelse mot den som anmäler på det här sättet, med den kunskapen.

Detta utgör enligt Åklagarmyndigheten närmast ett hot mot Svenssons politiska motståndare, varför man gjort en anmälan.

Se vänsterpartistens hot nedan:

Källa:
Åklagare anmäld – ska ha överträtt bestämmelser

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenFredrikapeckerwood Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
peckerwood
Medlem

Kanskje slutte som åklagare og politiker og begynne på gymmen i stedet? :-)

Fredrika
Medlem

Mycket bra att Åklagarmyndigheten anmäler Ingela Svensson. Hon är uppenbarligen Sveriges enorma korruption förkroppsligad.

Det är verligen fett motbjudande när värdegrundshäxorna blir politiska åklagare och utnyttjar sina yrkes- och förtroenderoller för att bedriva politisk förföljelse och sabotera den påstått existerande demokratin.

Pomperipossan bör stängas av från precis allt.

Rokviken
Medlem

Olikas värde är min grund. En padda har ett högre värde jämfört med en koloss till människa.