Vänsterpartister avstår Almedalen ”så länge nazister ges fritt utrymme”

POLITIK. Fyra riksdagsledamöter med utländsk bakgrund från Vänsterpartiet skriver i Expressen att ”så länge som polisen och Säpo väljer att ge nazisterna fritt spelutrymme kommer vi inte att delta i Almedalsveckan”.

Malcolm Momodou Jallow (V) (Bild: Sveriges riksdag)

I en debattartikel i Expressen skriver de fyra vänsterpartistiska riksdagsledamöterna Malcolm Momodou Jallow, Lorena Delgado Varas, Tony Haddou och Daniel Riazat att de tänker bojkotta årets Almedalsvecka i Visby eftersom polisen och Säpo inte hindrar Nordiska motståndsrörelsen från att delta.

Debattörerna hänvisar till att RFSL tidigare meddelat sitt beslut att inte heller delta i Almedalsveckan på grund av det de kallar ”hatet och hoten om våld från de rasistiska och nazistiska rörelser”.

I svepande ordalag skriver vänsterfrämlingarna om att det ”högerextrema hotet mot demokratin fortsätter att öka” och gör därpå följande påstående:

Näthat, hot, våld, kvinnomisshandel och hatbrott är bara några av de brott som de gjort sig skyldiga till år efter år. Dessutom verkar inte rättsväsendet ta frågan på allvar.

Debattörerna kopplar alltså ihop den lagliga organisationen Nordiska motståndsrörelsen med ”våld” och ”kvinnomisshandel”. Med samma logik skulle man således kunna förbjuda Socialdemokraterna från att delta i Almedalen på grund av våldtäkter som invandrade rasfrämlingar begår.

Därefter väljer debattörerna att anspela på sitt ursprung för att stärka sin argumentation:

Vi som skriver under denna artikel är riksdagsledamöter för Vänsterpartiet. Vi drabbas av dessa grupper såväl för våra demokratiska åsikter och förtroendeuppdrag som för att vi är icke-vita.

Retoriskt undrar debattörerna också vad den tidigare statsministern Olof Palme hade tyckt om han levt idag och hade ”fått bevittna hur nazism och rasism tilläts spridas helt fritt, utan några som helst påföljder”.

Debattörerna avslutar inlägget med att konstatera:

I en demokrati är det under all kritik att inte alla kan delta i det politiska livet.

En åsikt som de alltså underbygger genom att yrka på förbud för Nordiska motståndsrörelsen att delta i det politiska livet.

Källa:
Vi avstår Almedalen så länge nazister ges fritt utrymme

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
nordboRickardPålästCaesar-AureliusVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Undras det inte lite fel i Olof Palme sammanhang ? Vissst var han en stor antinazist, antivit i sina bedömningar – men han var också kämpare för det fria ordet som vi erfur under kampen i Nordiska Rikspartiet. Under stora protester skulle vi hyra en lokal i LO Borgen, men Olof Palme satte stopp för nekandet och gav oss tillåtelse -”alla har rätt att yttra sin mening här i Sverige.” (Kanhända det hjälpte att vi hade sympatier i deras Vietnam inställning MOT USA som han gillade.) Löfven är däremot en enkelriktad tråkig statsminister, oflexibel – bara hatisk mot-oss.

Caesar-Aurelius
Medlem

Malcolm Momodou Jallow (V)

Dan Parks version:

comment image

Påläst
Medlem

Vänsterpartister är ju notoriska för att använda våld mot meningsmotståndare och att störa deras möten med diverse oljud. Inte ens deras svenska partikamrater lär sakna ovanstående i Almedalen.

Rickard
Medlem

När ska politiker fatta att det inte är dubbelt så bra med dubbelmoral istället för att ha en rak och ärlig moral som är jordnära och inte sätter naturen ur spel

nordbo
Medlem

Innan Valet 2018 så samlade man in domar ur straffregistret från väldigt många som skulle kandidera inom kommun/landsting osv.

Listan blev minst sagt lång och det blev träffar på väldigt många kandidater inom samtliga partier runt om i landet varav en del stod ut.

Mord/misshandel/kvinnomisshandel/bedrägerier etc etc

Med detta facit så borde i så fall ALLA samtliga partier förbjudas att delta vid Almedalen. (enl dessa 4 främmande främlingars retorik)