Vänsterpartiet i öppet samarbete med Kartellen

VÄNSTERN. Nu i helgen kommer vänsterextrema Kartellen att spela i Linköping. Denna gång gör de det dock i ett öppet samarbete med Vänsterpartiet och dess ungdomsförbund samt ABF.

karttrrf

Nu i helgen kommer vänsterextrema Kartellen att spela i Linköping under parollen ”Moderaterna kan inte tysta kulturen”. Den kontroversiella gruppen har en lång historia av kriminalitet bakom sig och har på senare år gett sig in i politiken med frontmannen Sebastian Stakset i spetsen.

Nu kommer Vänsterpartiet och dess ungdomsförbund tillsammans med Arbetarnas bildningsförbund (ABF) att bjuda in gruppen till en spelning i Linköping. Trots Kartellens nära kopplingar till Revolutionära fronten (RF) ser Vänsterpartiets ordförande i Linköping, Emil Broberg, inget problem i saken när Nordfront ringer upp för en kommentar:

— Nej, vi står bakom bokningen, säger han och menar samtidigt att Kartellens kopplingar till RF har misstolkats.

För en tid sedan skakades Vänsterpartiet rejält internt när moderpartiet hade åsikter om ungdomsförbundets öppna stöd till RF. Kontentan blev bland annat att flera medlemmar uteslöts och att ett lustigt bråk inträffade under ett pågående möte.

Källa:
Kartellen 31/8 i Trädgårdsföreningen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments