Vänsterextremister störde Scandza Forum i Köpenhamn

DANMARK. Helgen som var arrangerades Scandza Forum i Köpenhamn. För första gången blev mötet stört av vänsterextremister.

Igår släppte Frodi Midjord en film där han blir intervjuad om Scandza Forum som gick av stapeln i lördags.

Mötet hölls i den danska huvudstaden Köpenhamn och i intervjun framkommer det att detta var det första mötet där arrangörerna fått större problem med vänsterextrema mötesstörare.

Maskerade vänsterextremister arrangerade en blockad utanför lokalen som mötet hölls i och såväl gäster som vissa talare hindrades från att delta på mötet. Vänsterextremisterna attackerade till och med en cateringfirma som skulle köra mat till konferensdeltagarna.

I filmen säger Midjord att han är besviken på polisen som inte gjorde sitt jobb och borde ha kört bort vänsterextremisterna.

— Jag är besviken på den danska polisen. Jag hade förväntat mig mer av dem och tror inte ens att det här hade tillåtits i Sverige, säger Midjord.

Midjord går så långt att han säger att polisen i praktiken hjälpte vänsterextremisterna med deras terrorism och att det här har förändrat hans tidigare mer positiva syn på det politiska klimatet i Danmark.

Twitter har vänsterextrema organisatörer skrutit över hur de hindrade folk från att delta i mötet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om