Vänsterextremister brandbombade moské i Tyskland

TYSKLAND. Den vänsterextrema organisationen Antifa har tagit på sig ansvaret för brandbombningen av en moské som de hävdar drivs av tyska fascister.

I ett inlägg på nätsidan indymedia har medlemmar från Antifa tagit på sig ansvaret för brandbombningen av en turkisk moské i staden Kassel den 25 mars i år. Antifa skriver att orsaken till angreppet är att byggnaden använts av medlemmar kopplade till det turkiska partiet BBP, som har kopplingar till den turkiska islamist-nationalistiska ungdomsorganisationen De grå vargarna.

Antifa skriver vidare att brandbombningen är en del av en militant kampanj i solidaritet med de kurdiska styrkorna i Syrien.

Brandbombningen är bara den senaste i en serie av angrepp mot moskéer i hela Tyskland. Tidigare denna månad blev fyra syriska asylsökare gripna efter att ha angripit en annan turkisk moské i staden Ulm. Den turkiska regeringen har anklagat kommunister i Kurdistans arbetarparti (PKK) för en rad andra angrepp.

Se klippet nedanför:

Källa:
Venstreekstremister brannbombet moské i Tyskland

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar