Vänsterextremister angrep pensionärer i USA

USA. I en film som nyligen publicerades på Youtube kan man se hur vänsterextremister blockerar en trafikerad väg för att därefter gå till angrepp mot bilister – utan att polisen ingriper.

Det var lördagen den 13 oktober i den amerikanska staden Portland som vänsterextremister samlades i en vägkorsning för att demonstrera. Bakgrunden till demonstrationen var en händelse som utspelade sig i området i slutet av förra månaden när en afroamerikansk man sköts till döds av polisen.

I en film som nyligen publicerades på Youtube kan man se hur en grupp vänsterextremister blockerar en trafikerad väg och beordrar bilister att köra ner på en sidogata samtidigt som de utropar hot, skällsord och anti-vita uttalanden till de frustrerade bilisterna. En man som körde en bil med en registreringskylt från North Carolina hånades bland annat för att vara vit och anklagad för att vara med i Ku Klux Klan. En annan bilist, en äldre man, förföljdes och angreps av en hel mobb av vänsterextremister efter att ha försökt ta sig igenom pöbeln. Mannen ska senare ha hängts ut med fult namn på Internet av vänsterextremisterna.

Den olagliga vägblockeringen och våldet mot förbipasserande skedde medan polisen iakttog händelsen en bit ifrån, utan att ingripa. Borgmästaren i Portland har i efterhand försvarat polisens beteende om att låta extremisterna få härja fritt på gatorna.

Se den oberoende journalisten Matt Christiansens rapportering om händelsen:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Samma utveckling som i Sverige. Det ”goda vänstervåldet” ser ordningsmakten genom fingrarna med, medan alla som inte delar de vänsterextrema åsikterna klassas av (((media))) som ”högerextrema” eller ”nazister” och då verkar ordningsmaktens resurser vara outtömliga för att trakassera, misshandla och förfölja dessa personer.