Vänsterextremisten Tobias von Borstel har gripits i samband med mordutredning

VÅLDSVÄNSTERN. Den 30 september greps vänsterextremisten Tobias von Borstel av polisen i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration. Nu har von Borstel återigen gripits och är en av de misstänkta i en utredning som bland annat berör ett misstänkt mord.

Tobias von Borstel har nu gripits i samband med i pågående mordutredning.

Vänsterextremisten Tobias von Borstel, som greps i samband med Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg, har återigen gripits. Denna gång är von Borstel misstänkt för en gärning som ingår i en mordutredning. Under fredagen hölls häktesförhandlingar som ska ha kopplingar till ett misstänkt mord som ska ha begåtts utanför Uddevalla förra onsdagen. Misstankarna gäller även en misshandel som ska ha ägt rum i Göteborg under förra veckan samt skyddande av brottsling.

Tobias von Borstel greps i samband med Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Enligt Sveriges radio är det en man i 40-årsåldern och två män i 20-årsåldern som häktats på grund av utredningen.

Den 40-årige mannen misstänks för skyddande av brottsling, medan de unga männen misstänks för synnerligen grov misshandel respektive mord. Vilken av dessa misstankar som gäller Tobias von Borstel framgår inte av dagboksbladet.

Exakt hur misstankarna är sammankopplade är i dagsläget oklart, men de kan antas hänga ihop då de enligt SR ingår i samma brottsutredning. Enligt Sveriges radios artikel ska en av 20-åringarna ha gripits i Tyskland och därefter utlämnats till Sverige.

Det misstänkta mordoffret är enligt Sveriges radio en man i 35-årsåldern. I en tråd på Flashback pekas brottsoffret ut som en man som bor i Göteborg och som sannolikt är homosexuell. Vilka motiv som ska ligga bakom det misstänkta mordet är än så länge oklart.

Den 35-årige mannen har än så länge inte återfunnits. Missing People Göteborg gick tidigare skallgång efter mannen i Hogstorp utanför Uddevalla, dock utan resultat. Enligt Bengt Espling, som är en av de engagerade, är det inte uteslutet att man kommer söka efter mannen igen.

Nordfront kommer följa utvecklingen i fallet.

Källor:
Uddevalla TR B 3258-17 Dagboksblad 2017-12-15
Misstänkt mord i Uddevalla – offret har inte hittats

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
JamesAndreasKarlKarlMartin Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Chief
Medlem

Hoppas han blir inspärrad på livstid!

– Chief

Karl
Medlem

Iförd träfrack.

Pierre
Medlem

Ser ungefär lika frisk ut som den gravt mentalt handikappade Alexander Bengtsson.

Är det en slump att 99% av dessa otroligt välbegåvade rödingarna ser ut som freakshowmongon?

Dennis
Medlem

Rödingarna, i alla fall i de södra delarna av vårt en gång så vackra land, är nästan alltid drogmissbrukare och kriminella. Vänsterextremismen förefaller mest komma som en bisyssla för att lindra deras psykiska lidande av deras misslyckade liv. De blir intalade att de gör något ”bra” och ”positivt” när de deltar i Antifa-aktioner så att de efteråt kan fortsätta vara degenererade as som knarkar och slåss och på intet sätt uppfyller sin potential som stolta Nordmän.
Han där verkar dock ha fötts utan några som helst förutsättningar till stordåd. Vissa satser ska verkligen bara torkas av från magen.

Grottbjörnen
Medlem

offret var en homosexuell man, tror på kärleksdrama som spårat ur, kanske en duell?

Dennis
Medlem

Gangbang som gick snett…

Karl-Путин A
Medlem

En fistingsession?

Karl-Путин A
Medlem

von Borstel, ”fin” gammal kommunistadel som inte förnekar sig – med intima band till den judiska Frankfurtskolan.

https://de.wikipedia.org/wiki/Hans_von_Borstel

Andreas
Medlem
Andreas

Med den afghanfrisyren bör han få en tröja med texten ”Skicka mig i stället” när han släpps ur häktet.

Igor
Medlem

Varför ser alla vänsterextremister som missbildningar?