Vänsterextremist snart inför rätta för mordförsök på nationalist

NYKÖPING. Nu på torsdag ställs antifascisten Nick Staffas inför rätta för politiskt motiverad skadegörelse samt ett mordförsök på en nationalist. Nordfront har läst stämningsansökan och förundersökningsprotokollet som bland annat den ökände vänsterextremisten Dennis Miraballes figurerar i.

Nordfront har tidigare rapporterat att vänsterextremisten Nick Staffas (19931226-2497) häktats för ett politiskt motiverat mordförsök samt ett fall av skadegörelse.

Den 4-5 maj i år inträffade mordförsöket i Eskilstuna. Staffas är på sannolika skäl misstänkt för att ha knivskurit en nationalist svårt. ”Gärningen var livsfarlig och Staffas visade genom sitt handlande särskild hänsynslöshet och råhet”, står det att läsa i stämningsansökan. Knivskurningen ska ha skett i samband med att en grupp nationalister, som hämnd för att deras bostäder utsatts för skadegörelse, försökte bryta sig in i en trappuppgång för att klottra på dörren till en lägenhet som en känd antifascist hyr och bland andra Nick Staffas bor i.

Skadegörelsen Staffas nu är misstänkt för ska sedan ha utförts den 28 maj i år i samma stad. Staffas ska då tillsammans med andra ha krossat ett flertal fönster och sprayat ett meddelande på en politisk meningsmotståndares dörr. Reparations- och saneringskostnaderna uppgår till minst 30 000 kronor enligt stämningsansökan.

Nu på torsdag kommer Staffas att ställas inför rätta vid Nyköpings tingsrätt dit rättegången flyttades av säkerhetsskäl.

En intressant detalj som framkommer i förundersökningsprotokollet är att Staffas jobbar som personlig assistent på Årbyskolan. Huruvida skolans ledning och föräldrar till elever på skolan är medvetna om att det förmodligen arbetar en våldsbenägen antifascist som assistent på skolan är ännu oklart.

I både förundersökningsprotokollet och stämningsansökan framkommer att den ökände antifascisten Dennis Miraballes (900906-2051) blev misstänkt för brott mot knivlagen då poliserna efter mordförsöket hittade honom beväpnad med två moraknivar på brottsplatsen. Miraballes har tidigare avtjänat ett två år långt fängelsestraff för sin inblandning i mordförsöket på två nationalister i Hallstahammar 2010.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om