Vänsterextremist åtalas för mord på en spansk patriot

UTRIKES. En 33-årig antifascist står åtalad för mord efter att han gick till brutalt angrepp mot en 55-årig man i den spanska staden Zaragoza under förra veckan.

Rodrigo Lanza.

Den 33-årige mordåtalade Rodrigo Lanza, som är medlem i Barcelonas antifascistiska rörelse, har tidigare avtjänat ett straff på fem års fängelse för att ha angripit en polisman i den katalanska huvudstaden. Offret ska ha blivit förlamad till följd av våldet.

Motivet bakom det oprovocerade mordet under förra veckan var att den 55 år gamle Víctor Láinez ska ha burit hängselbyxor med den spanska flaggans färger på när han besökte en pub. Vittnen ska berättat att den mordåtalade mannen och tre andra män ska ha börjat skrika på Láinez och kallade honom för ”facha” som är en kortare variant av ordet ”fascist”. När Láinez till slut lämnade puben ska två personer ha kommit springandes efter honom. Vittnen ska ha sett Lanza slå offret i huvudet med en metallstång för att därefter sparka offret medan han låg medvetslös på marken. Láinez kördes snabbt till sjukhus med omfattande huvudskador men avled några dagar senare på grund av skadorna.

Huruvida internationella judiska intresseorganisation och spanska polismyndigheter kommer att kräva ett förbud mot den antifascistiska rörelsen efter våldshändelsen återstår att se.

Källor:
Man dies after being beaten for wearing suspenders with colors of Spanish flag
Venstreekstremist tiltalt for drap på spansk patriot

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HannSigfridJames Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Igor
Medlem

Spanien är ett jävla varmt skithål. Franco var den enda som gjorde någon ordning på det hela.

”Men skulle du vilja vara förtryckt”.

Det är jag redan, kolla bara på hur det ser ut i Sverige. Sedan det där argumentet med hur skulle du känna dig om du var en flykting. Detta kan man bara vrida om.

Skulle bara vilja rada upp dem och skjuta dem så att de faller i en massgrav. Jävla kommunister!

Sigfrid
Medlem

Håller med dig helt att Spanien har blivit ett skithål sedan Franco försvann på den tiden var det ordning och reda där har egen erfarenhet sedan vistelse där på den tiden.

Hann
Medlem

Med all respekt, skithål var att ta i 😀 många sociala funktioner funkar bättre än här, tex polis, militär, sjukvård, kan varmt rekommendera besök i tex Galicien, Baskien, Asturien, enormt vackert och troligen ett av de säkraste områdena i Europa, tag gärna snabbtågen, bara Japan som är punktligare, sen är vänsterpack sig lika vart man än kommer, 14 hälsningar