Vänsterextrem hemsida stängs ner i Tyskland

TYSKLAND. Tyska myndigheter har beslutat att stänga ner den vänsterextrema hemsidan ”linksunten.indymedia.org” efter att vänsterextremister bakom sidan var med och spred uppmaningar om våldsamma aktioner under G20-mötet.

På måndag börjar de första rättegångarna mot de vänsterextremister som deltog i kravallerna under G20-mötet i Hamburg i början av juli. Samtidigt har tyska myndigheter beslutat att stänga ner den vänsterextrema hemsidan ”linksunten.indymedia.org”.

Tysklands inrikesminister, kristdemokraten Tomas de Maiziere motiverade beslutet med att det inte får finnas några reträttutrymmen, varken för höger- eller vänsterextremism, vare sig på eller utanför nätet.

— Vänsterextremisterna på sidan uppmanade till riktade angrepp mot människor och infrastruktur och där kunde man också få information om hur till exempel brandbomber tillverkas, säger de Maiziere.

Den nu nedlagda hemsidan uppges ha haft en betydande roll under G20-mötet då de vänsterextremister som drev sidan eldade på och uppmanade sina fränder att begå våldshandlingar.

En husrannsakan gjordes också i den tyska staden Freiburg i de lokaler som huserade organisationen bakom sidan. Bland annat hittades flera vapen där av olika slag, som knivar och påkar.

Källa:
Tysk vänsterextrem hemsida stängs ner

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om