Vänsterextrem asylaktivist bakom projekt att ge ”nyanlända” meningsfull fritid

LUND. Lunds kommun vill inte bara ge nybyggda bostäder till så kallade ”nyanlända”, utan också tillhandahålla en ”meningsfull fritid” åt dessa. Bakom projektet står bland annat kommunens så kallade ”inkluderingskoordinator” Oliwer Karlsson, som har kopplingar till våldsbejakande vänsterextremism.

Lunds kommun flödar av godhet och låter inte bara ”nyanlända” – ett nysvenskt ord som inte sällan innebär ”migranter utan asylskäl” – få tillgång till nybyggda studentbostäder istället för de studenter de var avsedda för, utan kommer därutöver att med skattebetalarnas pengar även se till att de ”nyanlända” får en ”meningsfull fritid”.

I ett pressmeddelande från kommunen står att läsa att de i höst, i samarbete med en lokal ”värdedriven” basketklubb (IK Eos), kommer att inrätta ett nytt uppsökande resursteam som ska ha till uppgift att ”bidra till en mer meningsfull och aktiv fritid för nyanlända barn, unga och familjer”.

Kommunen kommer att behöva rekrytera personer med ”bred språkkompetens” för att möjliggöra projektet. Lunds kommun och Länsstyrelsen i Skåne ställer skattekronor till förfogande för att hålla projektet igång i ett år, och under den tiden ska man se hur man ska kunna få till en mer långsiktig ekonomisk lösning.

Bakom projektet står bland annat kommunens ”inkluderingskoordinator” Oliwer Karlsson.

— Projektet är ett led i ett långsiktigt arbete för att fler Lundabor ska få ingångar i vårt rika kultur-, fritids- och föreningsliv, säger Karlsson.

Vid en närmare granskning har det visat sig att Karlsson är en hängiven asylaktivist. I flera inlägg på Facebook har han drivit frågan att migranter som saknar asylskäl ska få stanna i Sverige. I slutet av 2017 engagerade han sig i ”flera tusen barns framtid” och krävde bland annat att ”samtliga utvisningar till Afghanistan av barn och unga som kom 2015 måste stoppas …” och att ”Gymnasielagen behöver utvidgas till att gälla fler unga”.

Karlsson har också engagerat sig i material från den vänsterextrema våldsbejakande gruppen ”Allt åt alla”.

Som exempel på våldsbejakande vänsterextremister listades ”Allt åt alla” år 2015 av dåvarande samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, bredvid grupper som AFA, Revolutionära fronten och SUF. I en artikel beskrev hon Allt åt alla så här:

Allt åt alla har på bloggar och hemsidor på olika sätt gjort tydligt att man inte ser något direkt problem med våld som en strategi. Organisationen har också ordnat evenemang där överskottet gått till aktivister från Revolutionära fronten som gripits i samband med Operation Eskil i Mälardalen 2013. Sju av åtta aktivister som greps dömdes för misshandel eller olaga hot.

Källor:
Kommunen i Lund ska finansiera ”meningsfull fritid” för migranter/
Vänsterextremist bakom fritidsprojektet för nyanlända
Nytt samarbete ska ge nyanlända bättre fritid

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
InnateusChild-Of-GodDissident Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

”Meningsfull fritid”? Arbetsläger – Arbeit macht frei? (OBS jag åsyftar INTE de Allierades lögner om arbetslägrena, utan vad de faktiskt var för någonting i verkligheten. Det fanns liksom en anledning till att ziggisarna blev placerade där så att de fick lära sig att utföra hederligt arbete, i sitt anletes svett) Man skulle även kunna undervisa de nyanlända hudfärgshandikappade att man inte ska/bör/får ha sex med barn och djur, eller med kvinnor (och män!!) mot deras vilja? https://www.youtube.com/watch?v=_VKWLC87Uzw samt https://www.youtube.com/watch?v=C1BePpr7xW0 (Hela dokumentären till ovanstående trailer, http://vimeo.com/ondemand/donkeylove ) I följande kommentar av mig, så finns massvis med exempel på vad man borde… Läs mer »

Child-Of-God
Medlem

nog bättre att låta de vara för nu har satans religion blivit uppblåst i världen som om den falska profetens vanföreställning ska respekteras som en gudomlig uppenbarelse.

det lär finnas ett stort hat hos Muhammad’s efterföljare som söker att förstöra stjäla och mörda. kort och gott dt finns en djävul vill ha ett helvete på jorden.

föga förvånande så lär ordet Allah ha rötter i det hebreiska språket och betyda förbannelse.

Innateus
Gäst
Innateus

Är väl positivt att de får en meningsfull fritid, vem behöver inte det!? Men han som driver det verkar ju inte ha alla hästar hemma, om man säger så.