Fem vanliga missuppfattningar om Motståndsrörelsen

Av ,
Nordiska motståndsrörelsens ledare
0

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I kommentarsfälten och via kontakt med människor den senaste veckan har man fått klart för sig att en del missuppfattningar florerar kring organisationen. I denna artikel ämnar jag att bryta ner de vanligaste.

Innan jag kommer till detta vill jag dock först, för att mina svar ska vara enklare att förstå, mycket snabbt förklara om våra olika nivåer av medlemskap. När man ansluter sig till Nordiska motståndsrörelsen kan man i nuläget göra detta som Aktivist, Medlem eller Stödmedlem.

Våra aktivister är vår spjutspets. Det är vår högsta grad av officiellt medlemskap och kräver att du är redo att leva ditt liv för kampen. Att du har en önskan om att vara mycket aktiv och vill ställa dig maximalt till förfogande för vårt folks räddning. Som aktivist håller du dig i god fysisk form och är helst, men inte tvunget, offentlig i ditt engagemang.

Våra medlemmar är de som utgör grunden i organisationen. Denna grad innefattar alla de som vill vara aktiva och som vill vara delaktiga i organisationens verksamhet. Den som vill vara med och verkligen göra skillnad men som av olika anledningar inte kan eller vill gå hela vägen bör sträva efter att bli medlem.

Ett stödmedlemskap är till för de människor som inte önskar vara särskilt delaktiga i organisationens verksamhet men som ändå vill vara med och göra något. Stödmedlemskap är alltså en passiv medlemsform inom organisationen.

Med det utrett väljer jag här att ge svar på tal kring de fem kanske vanligaste missuppfattningarna om Motståndsrörelsen.

Tyr-wanderer-1

Missuppfattning nummer 1: För att vara med i Motståndsrörelsen måste man vara otroligt vältränad, helst två meter lång och ha svart bälte i valfri kampsport.

Inom Motståndsrörelsen uppmuntrar vi en organisationskultur där fysisk träning är något positivt. Vi ser mer än gärna att alla människor som på något vis är anslutna till oss regelbundet tränar för att hålla sig i god fysisk form. När man ändå ska träna rekommenderar vi dessutom att man väljer en träningsform som kan vara till nytta i kamparbetet så som kampsport, löpning, parkour och styrketräning. Men det är givetvis bättre att spela exempelvis tennis eller fotboll än att inte träna alls.

Detta är alltså vår vilja och den kultur vi försöker uppmuntra våra medlemmar till att anamma. Fysiska minimikrav ställs dock enbart på våra aktivister, alltså den högsta graden av medlemskap. Som stödmedlem eller medlem finns inga fysiska krav alls. Vi har ett flertal medlemmar som är pensionärer, som lider av kroniska sjukdomar och som aldrig någonsin tränat kampsport.

Missuppfattning nummer 2: För att vara med i Motståndsrörelsen måste man vara fanatiker och redo att offra allt för kampen. Man måste vara tillgänglig 24 timmar om dygnet och fullständigt åsidosätta allt annat i sitt liv.

Fanatism är för mig och många inom Motståndsrörelsen ett mycket positivt laddat ord. Vårt folk och land står inför oerhörda problem som behöver rättas till och vägen för att ställa allt till rätta kommer att bli hård och svår. Vi kommer under tidens lopp att ställas inför många tuffa prövningar och branta uppförsbackar. För att vi ändå ska kunna segra i slutändan måste vi ha med oss fanatiska kämpar som faktiskt är redo att göra de uppoffringar som krävs. Kampen är ingen lek, utan blodigt allvar och därför kräver också kampen övertygade män och kvinnor som gör vad som krävs för denna seger – vad som än krävs för denna seger. Utan dessa hängivna medlemmar kan vi lika bra kasta in handduken och ge upp striden för vårt folk.

Med det sagt så finns det människor som av olika anledningar inte kan eller vill ge allt för kampen men som ändå kan göra nytta och vill vara med och hjälpa till. I Motståndsrörelsen välkomnar vi all hjälp vi kan få och utesluter inte på något vis de personer som inte är hundra procent dedikerade. Det är viktigt att du har respekt för dem som ger sitt allt för kampen och det är viktigt att du har förståelse för att dessa människor behövs för att kunna nå segern och att vi givetvis helst hade sett att du hade varit en sådan – men som medlem eller stödmedlem är du varmt välkommen ändå för att dra ditt strå till stacken!

Missuppfattning nummer 3: Om man ska vara med i Motståndsrörelsen får man absolut inte vara kristen eller tro på något annat än vetenskap eller hedendom.

För medlemmar i Motståndsrörelsen gäller religionsfrihet. Du får tro, eller inte tro, på vad eller vem du vill så länge det inte går stick i stäv med den nationalsocialistiska världsåskådningen.

Missuppfattning nummer 4: Om man ska vara med i Motståndsrörelsen måste man vara etniskt svensk eller åtminstone av nordiskt ursprung.

Vi vill att våra medlemmar och aktivister är av etniskt europeiskt ursprung. Inom vilken statsgräns du föddes är av mindre vikt. Organisationen har i dagsläget medlemmar av bland annat vallonskt, ryskt, italienskt och ungerskt ursprung. Även samer är välkomna som medlemmar, eftersom de tillhör en i Norden sedan länge väl etablerad etnisk grupp.

I första hand kämpar vi för att säkra de nordiska folkens överlevnad och frihet. Om du inte är av europeiskt ursprung, är du ändå varmt välkommen som stödmedlem i organisationen. Många av de problem vi står inför, t. ex. sionism och globalisering är problem som även är av yttersta vikt för alla jordens folk att vara med och bekämpa. Är du av utomeuropeiskt ursprung eller till och med av judiskt ursprung, men sympatiserar med vår sak, så kan du även engagera dig inom din egna grupp eller i andra strukturer och där försöka främja Nordiska motståndsrörelsens intressen på olika sätt.

Är du av blandat ursprung så väljer jag att citera vår ledare från artikeln Klas Lund svarar”:

”Vad gäller personer med en andel zigenskt eller judiskt blod, så har vi vissa icke-offentliga kriterier. Om någon har något sådant blod i släkten, men har en ärlig vilja att hjälpa till så är det bara att ansöka, vi gör som alltid en bedömning i varje enskilt fall där vi både tar hänsyn till sådant som talar för en person och sådant som talar mot en person. Utöver detta står det alla människor fritt, oavsett ursprung, att stödja oss på de sätt de kan.”

Missuppfattning nummer 5: För att vara ansluten till Motståndsrörelsen måste man vara hängiven nationalsocialist och ha Adolf Hitler som husgud.

Motståndsrörelsen är och kommer förbli en nationalsocialistisk organisation. Motståndsrörelsen kämpar för och kommer fortsätta kämpa för att ett nationalsocialistiskt styrelseskick ska upprättas i Norden. Vidare innebär nationalsocialismen ett fullt logiskt synsätt som jag personligen har oerhört svårt att se hur man kan se sig som motståndare till och oftast är jag övertygad om att denna ovilja att beröra nationalsocialismen handlar om fördomar och okunskap.

För att kanske få en annan bild av nationalsocialismen och hur vi i Motståndsrörelsen tolkar denna världsåskådning kan jag rekommendera skriften ”Nationalsocialismen – den biologiska världsåskådningen” som i sin helhet går att läsa här, samt Fredrik Vejdelands eminenta artikel ”Försvarstal för nationalsocialismen”.

För att vara medlem inom Motståndsrörelsen krävs det att du delar vår grundläggande syn på saker och ting. Vår värdegrund om du så vill. Du måste också dela våra mål.

Sist men inte minst måste det påtalas att kampen är så mycket större och viktigare än de områden där vår världsbild kanske skiljer sig från din. Vill du hjälpa till att säkra de nordiska folkens överlevnad och frihet, även om du har beröringsskräck med något av det vi står för, anser jag ändå att ett stödmedlemskap borde vara väl motiverat.

Finns det ytterligare tankar och funderingar om Motståndsrörelsen som du känner att du behöver svar på, vänligen kontakta oss för att reda ut det istället för att låta det stå som hinder till att ansluta dig till oss.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om