Väljarna vill se samarbete med V och SD

POLITIK. En majoritet av svenskarna vill att alla partier i riksdagen ska samtala och samarbeta med varandra i frågor där man tycker lika. Väljare som stödjer den extrema exkluderingspolitik som lett till fyra månaders regeringskris befinner sig numera i minoritet.

Andelen medborgare som vill att Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet behandlas likvärdigt med de andra partierna i riksdagen ökar kraftigt. Nu vill en majoritet av svenskarna att partier ska kunna samarbeta med varandra i frågor där man tycker lika, utan att blanda in propaganda om andra världskrigets Tyskland och kalla krigets Sovjetunionen.

Den senaste tidens problem att bilda en ny regering har sannolikt spelat in när folket bytt åsikt. Genom att vägra samarbete med både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har varken Socialdemokraterna eller Moderaterna kunnat bilda regering utan stöd av varandra.

Regeringsfrågan tycks nu ha lösts, genom att Socialdemokraterna säger till Centerpartiet att de inte ska ge Vänsterpartiet inflytande, samtidigt som man säger till Vänsterpartiet att de ska få inflytande. Lögner som inte imponerar på väljarna.

En ny opinionsmätning från Sifo visar att 53 procent av svenska folket anser att partierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där man tycker lika. Detta medan andelen väljare som stödjer karantänpolitiken har fallit till 39 procent. För Vänsterpartiet är siffrorna liknande, 56 procent av väljarna tycker att samarbete med V är bra när man tycker lika.

— Vi kan konstatera att viljan att samarbeta med SD sakta ökat under en längre tid, säger Sifos Toivo Sjörén.

Men medan en majoritet av väljarna vill att alla partier ska samarbeta med varandra för landets bästa, har majoriteten av politikerna i riksdagen fortfarande en annan uppfattning. De flesta partier vägrar inte bara att samarbeta med Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, utan vägrar dessutom att ens tala med partiernas folkvalda företrädare. En väldigt extrem attityd som inte finns i andra länder.

/Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Ethny says:

  ”Nu vill en majoritet av svenskarna att partier ska kunna samarbeta med varandra i frågor där man tycker lika”

  Dvs allting då mer eller mindre? Dessa kan istället sluta hyckla och säga vad deras egentliga intressen och agendor är, svart på vitt, inkl (((SD))).

  Vad har egentligen SionistDummokraterna åstadkommit de senaste… 9 åren? Förutom att vilja bli accepterade och att få vara med i (((Pride))) som om de vore avundsjuka.

  Kan inte komma på någonting ö.h.t.


 • Lämna ett svar