Välfärden – raserad om 10 år?

Sverige är känt i hela världen för sin välfärd. Men nu varnar forskare om att våra resurser håller på att sina och välfärden inom bara tio år kan vara ett minne blott. Ett av alla områden som kommer att drabbas hårt av detta är äldreomsorgen.

Redan nu kan man se att vårdpersonalen inte räcker till och att de äldre många gånger inte får den uppmärksamhet och omsorg de förtjänar och behöver.
En av orsakerna till detta är att de äldre blivit fler i antal, något som knappast kommer att bli bättre när våra kära politiker fortsätter att öppna upp våra gränser för en massa ”nysvenskar”.

Mats Thorslund, Professor vid Karonlinska institutet forskar om framtidens äldreomsorg. Han sa nyligen i en intervju på radio att de anhöriga kommer att få ta hand om sina äldre när inte välfärden räcker till. Han påpekar också att man i framtiden måste höja skatterna eller omfördela pengarna.

Att vi kanske måste återgå till att ta hand om våra äldre får inte ses som ett problem. Det finns viktigare saker än pengar, om nu någon tror att vi behöver massinvandring för att upprätthålla en högre materiell standard. Vad som är ett verkligt dilemma är alla de äldre som inte har några anhöriga som bryr sig. Många av dagens människor är så fullt upptagna med att tjäna pengar, resa, köpa fina och dyra saker och nära sina egna egon att familjära kontakter hamnat långt ned på ”måste-göras-listan”.
Ättesamhället som det en gång såg ut är som bortblåst och nästan alla gamla sitter ensamma och tynar bort på något ålderdomshem. Tyvärr har vår välfärd även bidragit till att fler slutat ta ansvar och glömt sina förpliktelser gentemot de äldre.

I ett nationalsocialistisk samhälle skulle välfärden finnas och verka främst som en uppbackning till ätten/familjen. För som det ser ut nu går allt för många miste om våra äldres livserfarenheter och goda råd. Tänk vad mycket far- och morföräldrar kan lära sina barnbarn. Att ta en promenad i skogen , hand i hand med sin morfar kan vara ovärderligt för en liten pojke.

Tankarna som från början lade grunden till hela välfärdssystemet uppkom i det nationalsocialistiska Tyskland. Dåtidens svenska socialdemokrater gjorde flera studiebesök i Tyskland för att lära sig hur man bygger upp ett välfärdssamhälle. Så tanken är i grunden god och bör bevaras. Men för att det ska fungera även i framtiden måste det göras en omvärdering och omfördelning av pengar. En viktig sak är att lägga pengar och resurser på vårt folk och inte på invandrare. Våra äldre måste prioriteras högre än till exempel de så kallade ensamma flyktingbarnen, som ju överhuvudtaget inte ska vara här. Välfärden kommer att fortsätta att urholkas så länge politikerna försöker ”frälsa världen” och välkomna alla med öppna armar.

Så det är bara att välja…
Din gamla mamma eller en mustaschprydd pojke på 19 år? Vem är värd mest för dig? För det är dags att vi bestämmer oss nu.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments