Våldtog en 92-årig kvinna, på julafton

SVERIGE. En 23-årig afrikansk man häktades i dag misstänkt för att på julafton ha våldtagit en 92-årig kvinna i norra Skaraborg.

Den 23-årige Max Eliud Rödén (19900605-3491) ringde någon gång efter klockan sex på kvällen på hos den äldre kvinnan och utgav sig för att vilja sälja något. Sedan förgrep han sig på kvinnan och hotade henne till livet ifall hon skulle avslöja något för polisen.

Max Rödén.

— Han hotar henne att han ska ta livet av henne om hon anmäler det här. Sen lämnar han lägenheten efter en timme, men kommer tillbaka igen och gör samma sak en gång till, säger Lars Johansson som är kommissarie på länskriminalpolisen i Västra Götaland.

Våldtäkten uppdagades först när kvinnans barn kom för att ta med henne till midnattsmässan runt halv elva på kvällen.

Polisen lyckades under natten mot onsdagen gripa en misstänkt gärningsman som tidigare uppges ha bott i Ludvika i Dalarna. Efter gripandet kunde det konstateras att mannen även var efterlyst för en våldtäkt utförd i slutet av november.

— Den är väldigt snarlik den här, men den kvinnan var inte lika gammal, uppger kommissarie Johansson.

23-åringen är på sannolika skäl misstänkt för båda våldtäkterna samt för försök till våldtäkt och övergrepp i rättssak.

Källa:
Göta HR B4483-13 Dom 2014-06-05
23-åring misstänks för våldtäkt på 92-åring

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Östersund: Förhärdad sexualbrottsling från Kenya döms för nya sexbrott | Näste 4 – Södra Norrland Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
trackback

[…] Det var den 28 maj i år som mannen enligt domen ska ha begått sexövergrepp på en rörelsehindrad kvinna i permobil vid Svenska kyrkans lokaler, samt blottat sig för två 13-åriga flickor genom att ”på nära håll” visa upp sitt könsorgan för dem. Rödén hade då just villkorligt frigivits efter att ha avtjänat fängelsestraff för flera våldtäkter, bland annat på en 92-årig kvinna på julafton. […]