Våldtäktsökningen sedan 1975: 1666%

STATISTIK. Under torsdagen presenterade Brå preliminära siffror över anmälda brott 2018. Under förra året anmäldes exempelvis 7 436 våldtäkter, vilket kan jämföras med 421 anmälningar 1975.

Fullbordade våldtäkter 1975 – 2018. Statistik: Brå. Grafik: Affes Statistik-blogg. Klicka för större.

Under torsdagen kunde Nordfront rapportera att antalet anmälda våldtäkter återigen har ökat – denna gång med 8 procent mellan 2017 och 2018. Siffrorna kommer Brottsförebyggande rådets (Brå) preliminära statistik över anmälda brott för 2018 som presenterades under gårdagen.

På sajten Affes Statistik-blogg har man tagit fram statistik från Brå:s databas som visar hur antalet anmälda fullbordade våldtäkter ökat sedan 1975.

”Precis som förra året har antalet anmälningar ökat mer (467) än vad det totala antalet våldtäkter var 1975 (421)”, konstaterat man på bloggen.

Ökningen från 421 anmälda våldtäkter 1975 till 7 436 anmälda våldtäkter 2018 är på hela 1 666.27 procent.

”Observera att detta bara är fullbordade våldtäkter. Brå presenterar våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter tillsammans, vilket ger en vilseledande bild då våldtäktsförsöken har en helt annan trend än de fullbordade våldtäkterna”, skriver Affes Statistik-blogg.

Brås slutliga statistik över förra året publiceras den 28 mars.

Källa:
Våldtäkter 1975-2018 ökning med 1666 procent

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
GrottbjörnenAndré DevecseriRokvikenJimmy ThunlindTorkelsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
J.N.
Medlem

Det beror väl endast på att anmälningsfrekvensen har ökat, samt en ökning av antalet vita män i landet? Samt att vita män/kvinnor har tillåtit att gränserna har öppnats. Jag som svensk känner mig faktiskt delvis skyldig till den här ökningen.

Rokviken
Medlem

Så tänker en politiker i Sverige.

J.N.
Medlem

…exakt! En vänsterliberal systempolitiker.

Grottbjörnen
Medlem

det är en sådan sak som ALLA vet vad det beror på, sen om man väljer att blunda är en annan sak, folkviljan är att dessa as straffas ordentligt, det skulle inte ens behövas en rättegång i ett friskt samhälle, men folk sitter hellre och tittar på fotboll eller super sig fulla än att se till att de inte har våldtäktsmän som grannar

Jimmy Thunlind
Redaktör

Det är alltid lika häpnadsväckande att höra lögnpolitiker och verklighetsfrånvända kriminologer förklara, att när brottsligheten ökar så beror det alltid på att benägenheten att anmäla har ökat. Men när brottsligheten minskar så beror det aldrig på att benägenheten att anmäla har minskat, utan då är det ett resultat av politikernas kloka åtgärder… (((Trolleri)))

André Devecseri
Medlem

Precis, aldrig beror det paa att politikerna är en bunt kriminella folkförrädare som paa löpande band släpper in terrorister, mördare, vaaldtäktsmän, pedofiler etc. och dessutom ger dem saftiga gräddfilar paa bekostnad av svenskar som helt sonika vräks fraan sina bostäder.