Våldtäktsmannen på Årstafältet

Av ,
Informationskriget.se
4

MÅNGKULTUREN. En vanlig tisdagsmorgon i september våldtogs och rånades en kvinna av en afrikan på Årstafältet i södra Stockholm. Hon var på väg till jobbet i det nya mångkulturella Sverige.

På morgonen den 25 september 2018 lämnade en 36-årig kvinna sitt hem nära Årstafältet i södra Stockholm för att ta sig till jobbet. I korsningen Östbergavägen/Tussmötevägen i Östberga gick hon in på en cykelbana som går längs med Östbergavägen och Årstafältet. Där gick hon ungefär vid 07-tiden förbi afrikanen Henok Asreghan (940925-9257) som gick i motsatt riktning mot henne.

Kvinnan anade oråd och när hon tittade bakåt så såg hon att Asreghan hade vänt och följde efter henne. Direkt därefter grep han tag i henne, visade henne ett pistolliknande föremål och sade att hon skulle följa med samtidigt som han började dra henne i armen mot skogspartiet intill cykelbanan. Kvinnan stretade emot och skrek på hjälp. Då tog mannen ett strypgrepp runt hennes hals och drog henne mot några buskar samtidigt som han några gånger upprepade något i stil med att nu skulle hon somna in. Kvinnan fick svårt att andas och blev så rädd att hon slutade att göra motstånd.

Platsen för våldtäkten. Klicka för att förstora bilden.

Han vräkte ner kvinna på marken och drog av henne både byxor och trosor. Sedan våldtog han henne. Efter våldtäkten tog han kvinnans bankomatkort och smartphone, tvingade av henne koden och lämnade sedan platsen springande.

Kvinnan lyckades kort därefter stoppa en cyklist som ringde polisen.

Vid 07.30-tiden tog Asreghan ut 15 000 kronor från kvinnans konto i en bankomat på Brunnbyvägen i Östberga och satte in dem på sin mors konto. Sedan slängde han kvinnans smartphone och gjorde sig av med de kläder och den väska han hade haft på sig.

Asreghan filmades dock av en övervakningskamera när han tog ut pengar med kvinnans kontokort och när polisen sedan gick ut med bilder från övervakningskameran så valde han att självmant överlämna sig till polisen.

Denna bild gick bland annat Efterlyst ut med. Klicka på bilden för att förstora.

Asreghan dömdes den 22 november 2018 av Södertörns tingsrätt för våldtäkt, rån och bedrägeri till 4 års fängelse och 148 809 kronor i skadestånd. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning eftersom Asreghan var svensk medborgare.

Asreghan hävdar att han inte minns något av våldtäkten och rånet eftersom han hade varit påverkad av droger som han påstår att han hade tagit under natten. Därför varken förnekar eller erkänner han dessa brott. Det enda han hävdar att han minns var att han hade tagit ut pengar från bankomaten. Han kunde dock bindas till våldtäkten genom att hans spermier fanns i kvinnan och till bedrägeriet genom bilder när han tog ut pengar från bankomaten i Östberga. Kvinnan uppger i rätten att han inte uppfattade det som att han hade varit påverkad av droger.

Platsen för våldtäkten är troligtvis denna som ni ser här på Google Maps, då den väldigt bra stämmer överens med var polisen har spärrat av gångvägen på bilden i Aftonbladet. Nordväst om platsen på kartan ser man husen med balkongerna på Östbergahöjden som man skymtar i bakgrunden på bilden i Aftonbladet. Asreghan själv bor dessutom på Östbergahöjden på adressen Förlandagränd 12. I domen nämndes det att han bodde när platsen för våldtäkten.

Då Asreghan inte kommer att utvisas så är det bra om det blir känt hur han ser ut.

Här är polisens bild av Asreghan från polisstationen efter att han hade överlämnat sig själv. Klicka för att förstora.

Bild från Årstabergs station kl. 08:11 morgonen för våldtäkten.

Bild från Asreghans Google Plus-konto. Bilden är inte helt ny, vilket man ser av att han inte är lika avmagrad som på de nyare bilderna.

Bild från någon semesterresa.

Äldre bild på Asreghan. Klicka för att förstora.

Bilder på Asgreghan gick att hitta på hans Facebook och på hans Google-konto. Nu är hans Facebook-konto spärrat. På Youtube går det faktiskt fortfarande att se ett filmklipp från 2013 där Asreghan och två kompisar har spelat in en väldigt amatörmässigt gjord kortfilm. Asreghan dyker upp i bild ungefär 3 minuter och 55 sekunder in i filmklippet.

Källor:
Södertörns TR B14145-18 Dom 2018-11-22

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments