Våldtäktsman omhäktad och misstänks nu också för ett våldtäktsförsök

BROTT. Den 18-årige invandraren som sitter häktad för en våldtäkt som skett i Borlänge i september i år har omhäktats. Våldtäktsmannen misstänks nu också vara skyldig till ett våldtäktsförsök som skett under samma natt.

Nordfront har tidigare rapporterat om en våldtäkt som skedde den 14 september på Thenstedtsgatan i Borlänge. Den 9 oktober anhölls en 18-årig man i sin frånvaro misstänkt för våldtäkten. Fyra dagar senare greps han och häktades sedan på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

Redan tidigt kunde polisen berätta att viss teknisk bevisning säkrats och som skickats till SKL för analys. DNA från keps som hittades på brottsplatsen kunde kopplas samman med 18-åringen.

Nu har mannen omhäktats men utreds nu också för att vara misstänkt för ett våldtäktsförsök som ska ha skett den 14 september, samma natt som våldtäkten ägde rum. Mannen har dock inte delgivits misstanke för det nya brottet ännu.

Senast den 12 november ska åtal mot den 18-årige våldtäktsmannen vara väckt.

Källa:
Våldtäktsmisstänkte 18-åringen omhäktades

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments