Våldtäktsmål mot Assange läggs ner – bevisningen otillräcklig enligt åklagaren

INRIKES. Förundersökningen om en påstådd våldtäkt Wikileaksprofilen Julian Assange anklagats för läggs ner i brist på bevis.

Åklagare Eva-Marie Persson meddelade under en presskonferens på tisdagen att hon lägger ner förundersökningen rörande den våldtäktsanklagelse som riktades mot Wikileaksprofilen Julian Assange av socialdemokraten Anna Ardin.

Anledningen är att de bevis som finns mot Assange inte är starka nog för att Persson ska kunna driva målet framgångrikt i rätten.

— Anledningen till beslutet är att bevisningen försvagats med anledning av den långa tidsperiod som förflutit sedan händelsen i fråga, sade åklagaren under presskonferensen.

Detta kan dock anses vara en klen tröst för Assange, som nu sitter frihetsberövad i Storbritannien och hotas av utlämning till USA efter att ha spenderat sju år på Ecuadors ambassad i London.

Källa:
Assange rape case dropped: Sweden abandons probe that led to WikiLeaks co-founder’s asylum in UK’s Ecuadorian embassy

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PerHarald Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Harald
Medlem

Åklagaren ljuger. Enda skälet till hon lägger ner åtalet är för det inte behövs längre. Assange blev kidnappad av MI6. Alternativt hemkallad till CIA. Men lögner är svensks statens hederskodex.

Per
Medlem

Välkommen till clownvärlden!

Det måste ju bara vara ”Sverige” som kan skapa dylik internationell uppståndelse och ha internationella arresteringsorder på Assange; och när dom får tag på honom så har man ingen bevisning för ett åtal, som om no big deal.

globalistvurmarnas false-flag operationer blir bara sämre och sämre.

Tut tuuut!