Våldtäktsförsök i Borås – gärningsmannen talade inte svenska

BROTT. Tidigt under fredagsmorgonen utsattes en ung kvinna i 20-årsåldern för ett våldtäktsförsök utanför sin lägenhetsport i Borås. Kvinnan lyckades dock skrämma iväg gärningsmannen, som inte pratade svenska, genom att låtsas varna polisen.

Det var tidigt under fredagsmorgonen som en kvinna i 20-årsåldern blev överfallen bakifrån av en svartklädd man när hon skulle gå in i sin port på Österlånggatan i Borås.

— Kvinnan har blivit överfallen vid sin port av en svartklädd man som sa något till henne på engelska, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

I samband med överfallet höll offret i en mobiltelefon, som hon låtsades prata i. Kvinnan blir då slagen till marken ”men i det ögonblicket skriker hon att någon ska ringa polis”, skriver polisen på sin hemsida. Gärningsmannen sprang då ifrån platsen efter att han tagit kvinnans telefon och kastat den mot väggen.

— Kvinnan har blivit överfallen vid sin port av en svartklädd man som sa något till henne på engelska. Han kom upp bakom anmälaren och tog tag henne bakifrån och slog ner henne till marken, säger Fuxborg.

Händelsen rubriceras som våldtäktsförsök och skadegörelse, i och med att mannen slängde hennes telefon i väggen.

Källor:
19 april 07:00, Sammanfattning natt, Västra götalands län
Svartklädd man överföll kvinna

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
André Devecseri Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
André Devecseri
Medlem

Tur för kvinnan att inte alla främlingar ännu insett att polisen hade skyddat dem till varje pris.