Våldtäktsdömde läkaren i Örebro var syrier

Av ,
Informationskriget.se
6

MASSINVANDRINGEN. Systemmedia har rapporterat att en läkare i Örebro har dömts till fängelse för våldtäkt mot en patient, men utelämnade att han är syrier.

Det var den 14 november 2017 som den då 48-årige Suheil Lahdo (19690222-7575) i ett undersökningsrum på en vårdcentral vid Granrisvägen i Örebro utsatte en 23-årig kvinna för handlingar som är att jämställa med våldtäkt. För detta dömde Örebro tingsrätt Lahdo till två års fängelse.

Kvinnan hade känt sig sjuklig och sökt sig till vården på grund av smärtor i sidan och i huvudet samt hjärtklappning. Under ett återbesök fick Lahdo kvinnan att ta av sig sina kläder och med motiveringen att han skulle undersöka hennes underliv så begick han övergreppet som innefattade att han tog på och förde in fingrar i hennes underliv, tog på hennes bröst och slutligen försökte kyssa henne.

Att Lahdo utnyttjade sin ställning som läkare fann rätten särskilt allvarlig, men håller samtidigt nere straffet då de förutsätter att den fällande domen gör att Lahdo inte kommer kunna fortsätta att arbeta som läkare.

Gärningen har så högt straffvärde att annan påföljd än fängelse ej är i fråga. Det förhållandet att Lahdo i en relation patient läkare utnyttjat målsägandens särskilt utsatta situation medför att gärningen ej endast skall bedömas på visst sätt utan den är inom sin brottstyp särskilt allvarlig. Emellertid har Lahdo i följd av vad nu förekommit erhållit problem med att utöva sitt yrke vilket medför att tingsrätten likväl stannar vid minimipåföljden två års fängelse.

I domen framgår detaljer som gör det troligt att kvinnan som läkaren förgrep sig på också är arabisk. Läkaren hävdar nämligen att en av orsaker till att kvinnan skulle ljuga angående detta är för att för sin familj kunna dölja att hon inte är oskuld, vilket rätten inte fann trovärdigt.

Källa:
Örebro TR B1129-18 Dom 2018-05-09

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Påläst
Nybörjare
Påläst
2 år sedan

Var en annan läkare som gick till attack och misshandlade en kvinna med en sten utanför arbetsplatsen för att hon inte ville bjuda på en cigarett.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Spetskompetensen hade tydligen inte lärt sig skillnaden på ”sidan” och ”slidan”.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Också en av de fega desertörer. Skicka hem honom till hans land – där behövs väl läkare om inte annat än till könsstympning som tillfredställer hans snuskiga fantasi under religiös täckmantel. Tur att kvinnan var arabiska – en svensk kvinna skulle inte bli trodd.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

(Läses som ironi med ett muntert sinnelag):

Den här nyheten är ju snudd på senastionell. Man kan sticka den under näsan på en Bonnierlakej och triumferat utropa: Kolla! Invandrare kan minsann också begå brott! För det hade Bonnier inte en aaaaaaning om. Fast i detta märkliga undantagsfall beror det förstås på de vitas rasism.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Jag vet hur svenska rabiatfeminister bemöter nyhetsrapportering av det här slaget. De kan ju inte förneka att det har hänt eller att invandrare från tredje världen står för nästan alla sexualbrott i Sverige, så istället lägger de sitt krut på att smutskasta dem som publicerar nyheterna, genom att hävda att svenska män är sjukligt besatta av detaljerna i gruppvåldtäkter och andra sexbrott och älskar att vältra sig i könsord och det lidande kvinnan utsatts för. Det är alltså i vanlig ordning inte de rasfrämmande förövarna som har den största skulden, utan svenska män som drivs av en sjuklig njutning att… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

En rasfrämling? Vilken chock!