Våldtäktsdömd eritrean får stanna i Sverige

Av ,
Informationskriget.se
2

MASSINVANDRINGEN. Uppsala tingsrätt dömde en eritreansk man till fängelse för en överfallsvåldtäkt i december, men ogillade åklagarens utvisningsyrkande.

Den 9 december 2017 överfölls och våldtogs en kvinna i Uppsala av eritreanen Filmon Abiel (19990102-9513). Han hade tagit tag i kvinnans huvud och förde undan henne till platsen där våldtäkten skedde. Sedan tryckte han upp henne mot en betongvägg och våldtog henne. Abiel och kvinnan var inte bekanta på något sätt med varandra.

Den 9 maj 2018 dömdes Abiel till 1 år och 3 månaders fängelse och 102 000 kronor i skadestånd. Åklagaren yrkade på 5 år utvisning, men rätten ogillade yrkandet med argumenten att det krävs synnerligen grovt brott för att utvisa en med flyktingstatus och att han riskerar förföljelse i Eritrea.

Abiel förnekade att han hade våldtagit kvinnan, men hans DNA hittades på kvinnan och hennes kläder.

Tidningen 24Uppsla.se skrev om händelsen, men nämner inte med ett ord att det gäller en invandrare eller att rätten ogillade utvisningsyrkandet.

Källa:
Uppsala TR B7375-17 Dom 2018-05-09

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

”Han riskerar förföljelse i Eritrea.”

Svenska kvinnor inte bara RISKERAR förföljelse i sitt eget land, utan UTSÄTTS för väldens högsta förföljelse av främlingar som inte borde vara här.
comment image

Karl
Medlem

En kula i nacken.