Våldsamt upplopp i Södertälje under natten

SÖDERTÄLJE. Ett 30-tal personer attackerade under natten mot söndagen polisen med bengaler och smällare. Polisen svarade med att använda pepparspray mot upprorsmakarna.

I samband med att Södertäljes krogar stängde uppstod strax efter klockan två på morgonen ett våldsamt upplopp vid Kaplansgatan i stadens centrala delar. Enligt uppgifter till Nyheter Idag ska ett 30-tal unga män i 20 till 30-års åldern ha kastat bengaler, bangers och skjutit nödbloss mot både polis och allmänhet.

En bengal ska ha kastats under en polisbil varpå bilens däck började brinna, men man lyckades snabbt släcka branden med en brandsläckare.

Polisen fick använda sig av pepparspray för att ta kontroll över situationen och en polis ska ha skadats lindrigt under tumultet.

En person omhändertogs och fyra personer ska ha avlägsnat från platsen men ingen ska ha gripits. Polisens brottsrubriceringar från händelsen är våldsamt upplopp, försök till grov skadegörelse, försökt till våld mot tjänsteman, skadegörelse samt våldsamt motstånd.

Källa:
Våldsamt upplopp inatt med bränder, pepparsprej och bengaler – Polisen: ”Vi backar inte”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments