Våldsamma sammanstötningar mellan polis och brandmän i centrala Paris

FRANKRIKE. En demonstration i Paris av franska brandmän under tisdagen slutade i våldsamma sammanstötningar då kravallpolis gick till angrepp med tårgas och vattenkanoner.

Franska brandmän genomförde under tisdagen en manifestation på Paris gator. De krävde bättre löner, pensionsgaranti och förbättrade arbetsvillkor.

Mellan 7 000 och 10 000 brandmän från hela Frankrike bedöms ha deltagit i demonstrationen som hade temat ”Arga brandmän” (”Pompiers en colère”).

Protesten slutade med våldsamma sammanstötningar mellan brandmännen och polisen, då kravallpolis gick till angrepp med batonger, tårgas och vattenkanoner för att sprida demonstranterna.

— Det finns verklig ilska och problemet är att ingen lyssnar på oss, sa Eric Brezault, en 46-årig brandman från södra Frankrike. ”Det är därför folk blir argare och det börjar bli våldsamt.”

— Vi blir färre och färre, men antalet utryckningar bara ökar. De kräver att vi ska göra allt, till och med ersätta ambulanser. Det går till en viss gräns, men sedan går det inte längre, berättade Mathias Grosse, en 53-årig brandman från sydvästra Frankrike.

Demonstrationen bedömdes som framgångsrik av brandmännen.

Källa:
In Pictures: French firefighters clash with riot police in Paris

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SamuelSverkerKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Den européerfientliga regeringen kommer att få ångra polisinsatsen mot brandmän eftersom brandmän är människor som befolkningen har sympati med. Men det är vansinniga Illuminati och marionetten afroimperialist Napoleon IV Macron som inte behöver brandmän för att förstöra Frankrike.

Sverker
Medlem

Ju mer dylika protester desto bättre. Till slut faller bankir-horan!

Samuel
Medlem

Brandmännen har anslutit sig till gula västarna?

Fransk revolution – Utan pardon!