Libanon: Våldsamma protester mot Trumps Jerusalem-beslut – antisionister försökte forcera ambassad

MELLANÖSTERN. Efter Donald Trumps beslut om att förklara Jerusalem som Israels huvudstad har det uppstått konflikter på flera håll i världen. I Libanons huvudstad Beirut har det uppstått vilda protester utanför USA:s ambassad, som myndigheter försökt att lugna med bland annat tårgas.

Demonstranter försöker bryta sig in till USA:s ambassad.

Efter Donald Trumps beslut om att förklara Jerusalem som Israels huvudstad har beslutet fått väldigt många motreaktioner på flera håll runt om i världen. Ett exempel är fredagens demonstration i Malmö, där antisionister bland annat skanderade att de ville ”skjuta judar”.

I Libanons huvudstad Beirut har demonstranter samlats utanför USA:s ambassad för att visa sin ilska mot beslutet. Situationen har dock eskalerat och enligt uppgifter från flera nyhetssidor har säkerhetsstyrkor använt tårgas och vattenkanoner för att trycka tillbaka demonstranterna.

Demonstranter har kastat stenar och satt eld på föremål på gatorna nära ambassaden. Många viftar även med palestinska flaggor och andra med libanesiska flaggor beprydda med hammaren och skäran. Lokalmedia i Beirut rapporterar att ett antal demonstranter har försökt att bryta sig in genom ingången till ambassaden, vissa har till och med försökt att klättra över taggtråd.

Under natten har Arabförbundet valt att fördöma USA:s beslut och man har även diskuterat att införa ekonomiska sanktioner mot supermakten, som man menar inte kan anses som en fredlig faktor i Mellanöstern.

President Trump har dock försvarat sitt kontroversiella beslut på Twitter med att han minsann är bättre än tidigare amerikanska presidenter, som endast utlovat ett erkännande av Jerusalem som huvudstad, men inte hållit sitt löfte.

Se en video från upprorsstämningen i Beirut:

Källa:
Trump Jerusalem move: Tear gas at Lebanon US embassy protest

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Turkiets president Erdogan säger några väl valda sanningar om skurkstaten Israel:

”In a speech Sunday in central Turkey, Turkish President Recep Tayyip Erdogan said, “Israel is a terror state.” He called Israeli forces “terrorists,” referring to a photograph of a blindfolded Palestinian youth being led away by more than a dozen soldiers in the West Bank.

“We won’t leave Jerusalem to the mercy of a child-murdering country,” Erdogan said, accusing Israel of having no values other than “occupation and plunder.”

Erdogan said Turkey would continue its diplomatic efforts to reverse President Donald Trump’s announcement, which he calls “null.””

https://apnews.com/2456fe5d4743451b961aaa111274b532